Ga verder naar de inhoud

Onze strafste op maat gemaakte spelen

De Aanstokerij ontwikkelt jaarlijks meer dan tien spelen op maat voor allerlei verschillende organisaties en klanten. In dit steeds groeiende overzicht vindt je onze allerstrafste realisaties.

Spelen filteren

Over wat?

Voor wie?

A total of 41 items found. Showing 41 items on page 2 of 4.
Talenten & Competenties

Mysterie in het Scouts en Gidsen Museum

20 april 2023

In het kader van Erfgoeddag anno 2023 ontwikkelde De Aanstokerij samen met het Scouts en Gidsen Museum en Erfgoedcel Leuven een mysterieus misdaadspel. In ‘Misdaad op scoutskamp’ gaan spelers tussen 9 en 14 jaar in groep op zoek naar een misdadiger, en leren ze gaandeweg de collectie van het museum kennen.

Duurzaamheid

Beestenqueeste: welk beest gaf de geest?

20 april 2023

De Erfgoeddag anno 2023 had als thema: ‘Beestig’. Perfect om kinderen in het Leuvense wat bij te leren over de lokale fauna, vonden de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud. Daarom maakten ze samen met ons en Erfgoedcel Leuven een spel om de dieren in en rond het Heverleebos en Meerdaalwoud te leren kennen.

Gezondheid

De pet op tegen kanker in 'Kan'k er iets aan doen?'

19 april 2023

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Dat betekent dat er in elke klas wel iemand zit die kanker van dichtbij meemaakt. Hoe ga je daar als leerkracht mee om? Samen met Kom Op Tegen Kanker maakten we het klasspel ‘Kan’k er iets aan doen?’ een antwoord op die vraag te bieden en kanker bespreekbaar te maken in de tweede graad basisonderwijs.

Economie en Financiën

'Begroting op de weegschaal': een eerste ontmoeting met de kunst van het begroten

2 maart 2023

Het gaat in het nieuws vaak over begrotingen, maar wat houdt zo’n begroting precies in? ‘Begroting op de weegschaal’ is een workshop die De Aanstokerij ontwikkelde voor Brussel Financiën en Begroting. In dit spel krijgen leerlingen de opdracht om zelf eens begroting op te maken. Een daarvoor moeten ze natuurlijk eerst leren wat er bij een begroting komt kijken!

Diversiteit

Terug van nooit weggeweest: Bingo Mondial

28 februari 2023

Nu en dan buigt De Aanstokerij zich over een van onze oudere spelen, waarvan we denken dat het toe is aan een update en een vers likje verf. Zou houden we onze spelen extra relevant (en leuk) om op begeleiding te spelen. Deze keer was het de beurt aan Bingo Mondial, het rollenspel over de ongelijke verdeling van macht en middelen.

Economie en Financiën

'Liv€ Your Lif€': een fun-ancieel ervaringsspel

3 februari 2023

Om jongeren financiële geletterdheid bij te brengen, waren het departement bedrijf en organisatie en de lerarenopleiding aan HOGent op zoek naar een actieve en leerzame methodiek. Ze kwamen bij De Aanstokerij aankloppen voor een spelconcept, en we gingen aan de slag. Het resultaat is ‘Liv€ your lif€’, een educatief spel om financiële beslissingen te ervaren.

Gezondheid

Speelse klasgesprekken over alcohol met 'Nognito'

31 januari 2023

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) vroeg De Aanstokerij om speelse gespreksmethodieken te ontwikkelen voor leerlingen in de derde graad basis- en de eerste graad secundair onderwijs. Het resultaat is 'Nognito', een verzamelbundel gespreksmethodieken met een digitaal luik dat leerlingen stimuleert na te denken over hun alcoholconsumptie.

Gezondheid

School in beweging met 'Luuks spelbord'

30 januari 2023

Scholen die zich inspannen om hun leerlingen meer in beweging te krijgen, verdienen een beloning. Voor het schooljaar 2021-2022 was die beloning ‘Luuks spelbord’, een verzameling bewegingstussendoortjes die we maakten in opdracht MOEV, Sport Vlaanderen en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Samenwerking & Teambuilding

Een sterk en divers team met TEAMinclusie(f)

5 januari 2023

Steeds meer organisaties streven naar inclusief samenwerken. Daarom werkte De Aanstokerij mee met de Karel de Grote Hogeschool aan hun ESF-project en ontwikkelden we 22 activiteiten om te bouwen aan een sterke en diverse ploeg met 'TEAMinclusie(f)'.

Duurzaamheid

Werken rond duurzaamheid met het 'Cirkelspel'

8 december 2022

Welke impact hebben onze acties op de planeet en toekomstige generaties, zowel op een positieve als negatieve manier? Met het 'Cirkelspel', dat we ontwikkelden in opdracht van Mensen & Wetenschap vzw, breng je de klimaatproblematiek op een speelse manier naar de 3de graad secundair onderwijs.

Gezondheid

Kraak de DNA-code: een genetica-spel met kosmische proporties

22 oktober 2022

'Kraak de DNA-code' is een spel dat we ontwikkelden voor het Departement Menselijke Erfelijkheid (KU Leuven) en het Centrum Menselijke Erfelijkheid (UZ Leuven), om het onderwerp genetica op een speelse manier aan kinderen voor te schotelen. Kunnen de spelers de families op planeet Bolygo herenigen, met alleen DNA als aanwijzing?

Opvoeding & Ontwikkeling

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21 oktober 2022

We werkten samen met 'Kinderopvang in Brussel' om een spel te maken waarmee het ingewikkelde thema kinderopvang op een speelse manier benaderd kan worden. Zo weten (toekomstige) ouders in Brussel hoe ze hun zoektocht naar kinderopvang kunnen beginnen.