Ga verder naar de inhoud

Laat een spel op maat maken

Wil je een doelgroep sensibiliseren of over een bepaald thema aan het denken zetten, maar vraag je je nog af hoe je dat op een leuke manier aanpakt?

Dan kunnen wij je helpen een spel te maken dat perfect bij jouw doelstellingen past. Ons creatief team staat garant voor een mooi, kwaliteitsvol en vooral leuk resultaat.

Van wild idee tot kant en klaar spel

Voor elke klant die bij ons een spel laat ontwikkelen maken we een compleet nieuw spel. Het kan ook moeilijk anders, want ze hebben allemaal andere wensen, doelgroepen en spelvormen in gedachten. Wij creëren elk spel volgens onze beproefde methode: creatief maatwerk, open communicatie en samenwerking, professioneel projectbeheer en een jarenlange spelexpertise.

Elk jaar ontwikkelt en produceert De Aanstokerij 20 à 25 nieuwe spelen op maat van verschillende klanten. Om een goed zicht te krijgen op hoe divers die klanten en de resultaten zijn, kan je onze realisaties bekijken.

Van het onderwijs tot organisaties, we maakten al spelen voor grote en kleine spelers

We werken nauw samen met jou en de doelgroep

Tijdens een opstartvergadering bespreken we het kader van het spel: inhoud, doelstellingen, doelgroep enz. en stellen we samen een realistische planning op.

Daarna gaan onze spelontwikkelaars nadenken over een basisconcept: hoe kunnen ze er best voor zorgen dat jullie doelstellingen behaald worden.

Jij levert het inhoudelijk kader en overlegt regelmatig met de projectleider, zodat je feedback kan geven op het spelconcept. Deze eerste fase van het ontwikkelingsproces duurt minimum 6 weken.

Uitwerking basisconcept tot afgewerkt spel

In een volgende fase gaan we aan de slag met de geleverde feedback om tot een spel te komen met uitgewerkte spelregels.

Zo bekomen we een prototype, waarmee we kunnen gaan testen. Eerst doen we dat intern, maar daarna ook meermaals bij de finale doelgroep – met jou erbij. Na elke test wordt het spel verbeterd op basis van de feedback die we krijgen. Aan het einde van deze fase, die minstens 9 weken duurt, is de ontwikkeling van het spel afgerond.

We verzorgen de ganse productie, van a tot z

Heeft De Aanstokerij een spel voor je gemaakt en wil je dat we ook de productie van het spelmateriaal op ons nemen? Of heb je zelf een spel ontwikkeld en ben je op zoek naar een organisatie om de productie te verzorgen?

Ook daarvoor kan je bij ons terecht!

Een gespecialiseerd vormgever leidt het proces in goede banen. Op basis van het spel, het budget en de oplage wordt er een offerte opgemaakt, die we met jou bespreken. Op diezelfde vergadering hebben we het ook over de concrete materialisatie en stijl van het spel. Wat is mogelijk binnen je budget? Hoe groot of klein is de oplage? Daarna gaan de vormgevers aan de slag!

Ons productieteam geeft het spel vorm, maakt en bestelt het nodige materiaal, stelt de spelen samen, etc. We zorgen ervoor dat het spel iets wordt waar je met plezier naar kan kijken en vastpakken – tenzij het een digitaal spel is, dan kan je er met plezier op klikken. We garanderen dat je spel mooi, kwaliteitsvol en duurzaam is.

Coaching bij de ontwikkeling van een spel

Heb je de spelkriebel zo hard te pakken dat je zelf een spel wil ontwikkelen, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen?

Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Dus geven we je graag een professioneel duwtje in de juiste richting. Tijdens één of meerdere werksessies ga je aan de slag met één van onze spelontwikkelaars, die je met jaren aan knowhow en ervaring ondersteunt in je ontwikkeling. Tussen de sessies door ga je zelf aan de slag met je spel, waardoor de ontwikkelaar je dan weer gerichte feedback kan geven. Een coachingstraject bestaat standaard uit 3 sessies.

Heb je al een spel ontworpen en wil je het graag aan ons voorstellen?

Onze spelexperts nemen het graag onder de loep! Tijdens één werksessie pluizen ze je spel uit, en geven ze je het nodige advies, zodat je de ruwe kantjes van je spel kan schuren.

Deze organisaties klopten al bij ons aan voor een coaching of een screening:

Wat moet dat kosten, een coaching?

Hieronder vind je de maximumprijzen voor 1 ontwikkelaar voor 1 coachingssessie, per doelgroep en duur van de sessie. We rekenen daarnaast ook een vervoers- en een verplaatsingskost aan per km.

We hanteren een doelgroepgerichte prijszetting en zoeken voor ieders wensen en budget een aanbod op maat.

Hoe begin je eraan?

Wil je een spel laten maken, of wil je er meer informatie over? Maak dan een afspraak met Fiona voor een verkennend gesprek: we gaan in op je plannen en stellen de mogelijkheden en werkwijze van De Aanstokerij aan je voor. Ook voor een coaching kan je bij haar terecht.

Heb je al een spel gemaakt en wil je het bij ons laten produceren? Neem dan contact op met Heidi.

Fiona Ang Chun Li

Pedagogisch coördinator
"Ik ben het 'onschuldige meisje'!"

Heidi Lewyllie

Grafisch vormgever
'Goede verliezer!'