Ga verder naar de inhoud

Over De Aanstokerij

De Aanstokerij zet je in beweging via spel! Want spel is interactief, motiverend en ervaringsgericht.

Dat maakt het een ideale vormingsmethode om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken en het beste in jezelf en je groep te ontdekken.

We maken maatschappelijke thema’s zoals diversiteit, wereldburgerschap, mediawijsheid, mentaal welzijn, duurzaamheid, intercultureel leren, communicatie en samenwerking … bespreekbaar via spel.

Spel laat je ook het beste in jezelf en de groep ontdekken en ontwikkelen. Altijd actief en ervaringsgericht! Zo wakkert De Aanstokerij zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan.

Of dat goed werkt? Natuurlijk, de cijfers spreken voor zich!

25
Nieuwe spelen per jaar
800
workshops per jaar
92%
gemiddelde tevredenheid
2.500
spelen verkocht per jaar

Wat je allemaal wil weten over De Aanstokerij

Wat we doen

Allemaal goed en wel, dat 'spel als vormingsmethode', maar wat houdt dat precies in?

Laat een spel op maat maken

Wil je een doelgroep op een leuke manier aan het denken zetten over een bepaald thema? Dan kunnen wij je helpen een mooi, kwaliteitsvol en vooral leuk spel te maken dat bij je doelstellingen past.

Speel een spel met begeleiding

Wil je een groep aan het denken zetten over een bepaald thema? Bij een begeleid spel komt een speltrainer het spel ter plaatse met jullie spelen.

Waarom we het doen: missie en visie

We zetten in op spel als vormingsmethode. Maar waarom, en wat willen we bereiken met onze organsatie?

Waarom spel werkt

Hoe komt het dat spel zo'n krachtige leermethode is? Onze spelexperts kunnen er uren over praten, maar dit is veel bondiger.

Onze geschiedenis

De geschiedenis van De Aanstokerij begint eigenlijk al vijftig jaar geleden. We zitten zelfs al aan onze vijfde naam!

Wie is wie

Een team gedreven Aanstokers zet alles op het spel voor jou! Wie is wie, en wie doet wat?

Onze publicaties over spel en leren

Wil je zelf aan de slag met spel als vormingsmiddel? We kunnen niet anders dan dat toe te juichen! Daarom bieden we gratis publicaties over spel en leren aan, die je kan gebruiken om je eigen speelse leermethodiek in elkaar te steken.

Vrijwilligerswerk en jobs

Deel uitmaken van De Aanstokerij betekent deel uitmaken van een speelse en gedreven organisatie. Of je nu bij De Aanstokerij komt als werknemer of vrijwilliger, als speltrainer of vormgever, we zetten graag samen alles op het spel!

Ik wil ook Aanstoker worden!

De Aanstokerij is steeds op zoek naar extra speelvogels. Hoe meer zielen, hoe meer spelvreugde! Dus wil je bij ons aan de slag als werknemer, stagiair of vrijwilliger, neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures en word één van de vele spelstukken in onze spelendoos.

Deze klanten speelden al met ons mee