Ga verder naar de inhoud

Duurzame brood en spelen: 'Food Wave: the Battle'

28.06.2023

Een van de belangrijkste dingen die jij en ik kunnen doen voor het klimaat is duurzaam consumeren. In het stadsspel Food Wave: The Battle, dat we samen met Food Wave Brugge organiseerden, zetten we Brugse jeugdbewegingen aan het denken over de duurzame ontwikkelingsdoelen en klimaatvriendelijke voeding.

Wat is 'Food Wave'?

Food Wave is een internationale gemeenschap van jongeren, die bewustwording wil creëren over duurzame manieren van consumeren en produceren van voedsel in steden. Via die bewustwording bij jongeren willen ze een invloedrijke stem hebben die de inspanningen voor het klimaat ondersteunt. Het uiteindelijke doel is een eerlijk en duurzaam mondiaal voedselsysteem te bereiken, waarbij iedereen recht heeft op voedsel- en klimaatzekerheid.

The Battle

De Brugse delegatie van Food Wave kwam bij De Aanstokerij om een speelse manier te ontwikkelen waarmee ze de jongeren uit Brugge mee in hun verhaal over duurzaamheid konden betrekken. Het resultaat: 'Food Wave: the Battle'!

Dit stadsspel voor Brugse jeugdbewegingen werd georganiseerd op 6 mei 2023, tijdens ‘(H)Eerlijk Brugge’. Over de hele stad waren er verschillende posten opgesteld met opdrachten over thema's zoals composteren, verticale landbouw, de afstand die je boodschappen afleggen ... Door de opdrachten tot een goed einde te brengen, verdienden de groepen ingrediënten.

Wat ze uiteindelijk deden met die ingrediënten? Wat iedereen doet met ingrediënten: koken!

Aan het einde van het spel werd er in het Astridpark een cook-off gehouden waarin de verschillende jeugdbewegingen het tegen elkaar opnamen en omstaanders naar hartenlust mochten proeven. De culinair begaafdste groep ging naar huis (kamp?) met 350 euro aan duurzame voeding om deze zomer op kamp mee te nemen.


Over wat?
Voor wie?

Meer over Duurzaamheid

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

10 mei 2024

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Duurzaamheid

De Aanstokerij trekt het zich aan

26 januari 2024

Een dikke trui aandoen volstaat niet voor het klimaat: tijd voor wat drastischere klimaatacties! De Aanstokerij trekt het zich alvast aan met klimaatvriendelijke duurzaamheidsspelen waarmee je kleine verschillen voor het klimaat maakt.

Samenwerking & Teambuilding

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21 november 2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.