Ga verder naar de inhoud

Duurzame brood en spelen: 'Food Wave: the Battle'

28.06.2023

Een van de belangrijkste dingen die jij en ik kunnen doen voor het klimaat is duurzaam consumeren. In het stadsspel Food Wave: The Battle, dat we samen met Food Wave Brugge organiseerden, zetten we Brugse jeugdbewegingen aan het denken over de duurzame ontwikkelingsdoelen en klimaatvriendelijke voeding.

Wat is 'Food Wave'?

Food Wave is een internationale gemeenschap van jongeren, die bewustwording wil creëren over duurzame manieren van consumeren en produceren van voedsel in steden. Via die bewustwording bij jongeren willen ze een invloedrijke stem hebben die de inspanningen voor het klimaat ondersteunt. Het uiteindelijke doel is een eerlijk en duurzaam mondiaal voedselsysteem te bereiken, waarbij iedereen recht heeft op voedsel- en klimaatzekerheid.

The Battle

De Brugse delegatie van Food Wave kwam bij De Aanstokerij om een speelse manier te ontwikkelen waarmee ze de jongeren uit Brugge mee in hun verhaal over duurzaamheid konden betrekken. Het resultaat: 'Food Wave: the Battle'!

Dit stadsspel voor Brugse jeugdbewegingen werd georganiseerd op 6 mei 2023, tijdens ‘(H)Eerlijk Brugge’. Over de hele stad waren er verschillende posten opgesteld met opdrachten over thema's zoals composteren, verticale landbouw, de afstand die je boodschappen afleggen ... Door de opdrachten tot een goed einde te brengen, verdienden de groepen ingrediënten.

Wat ze uiteindelijk deden met die ingrediënten? Wat iedereen doet met ingrediënten: koken!

Aan het einde van het spel werd er in het Astridpark een cook-off gehouden waarin de verschillende jeugdbewegingen het tegen elkaar opnamen en omstaanders naar hartenlust mochten proeven. De culinair begaafdste groep ging naar huis (kamp?) met 350 euro aan duurzame voeding om deze zomer op kamp mee te nemen.


Over wat?
Voor wie?

Meer over Duurzaamheid

Duurzaamheid

Goed op weg via spel

15 september 2023

In de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september wordt extra aandacht besteed aan duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Waarom je leerlingen niet eens laten nadenken over dit thema en over welke vervoerskeuzes zij kunnen maken via spel?

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

22 mei 2023

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Duurzaamheid

Hoe plasticvrij is De Aanstokerij?

18 mei 2023

Als je ooit al een speldoos hebt vastgehad, weet je dat daar vaak wat plastic onderdelen inzitten. Onze grafische vormgevers zijn niet alleen keien in spelen mooi maken, maar staan ook in voor de productie van spelen. Zij zijn dus de perfecte personen om te interviewen over het plasticgebruik van De Aanstokerij.