Ga verder naar de inhoud

Onze strafste op maat gemaakte spelen

De Aanstokerij ontwikkelt jaarlijks meer dan tien spelen op maat voor allerlei verschillende organisaties en klanten. In dit steeds groeiende overzicht vindt je onze allerstrafste realisaties.

Spelen filteren

Over wat?

Voor wie?

A total of 41 items found. Showing 41 items on page 3 of 4.
Communicatie & Feedback

'Toolbox leiderschapskompas': het noorden nooit meer kwijt

10 oktober 2022

De Personeelsdienst van de KU Leuven werkt nauw samen met veel leidinggevenden, die vaak op zoek zijn naar manieren om, samen met hun team, richting te geven aan leiderschapsontwikkeling. De toolbox leiderschapskompas helpt hen daarmee via speelse methodieken die deelnemers aanzetten tot dialoog, zelfreflectie en concrete acties.

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.

Gezondheid

Wegwijs in gezondheidszorg met 'WEGWIJS'

29 maart 2022

De wereld van Gentse gezondheidszorg leer je het makkelijkst kennen in ‘WEGWIJS in zorg en gezondheid’, dat we samen met de Gentse Wijkgezondheidscentra ontwikkelden. ‘WEGWIJS’ maakt deel uit van hun doelstelling om de gezondheidsvaardigheden van de Gentse bevolking op te krikken.

Social skills

'Better safe than soa', een kijkje achter de schermen van de spelontwikkeling

7 oktober 2021

In opdracht van Sensoa vzw ontwikkelden we het spel 'Better safe than soa', een educatief spel voor tieners. Met het spel maak je gevoelige thema's zoals veilig vrijen, communicatie en soa's op een ludieke manier bespreekbaar.

Spelontwikkelaar Silke neemt je mee achter de schermen.

Mediawijsheid

Veilig internet op het spel

26 januari 2021

In het samenwerkingsspel '#FlashTag', ontwikkeld voor Child Focus, kan je met je leerlingen (5de en 6de leerjaar & 1ste graad secundair onderwijs) in dialoog gaan over veilig en verantwoord internetten.

Gezondheid

Rookvrije 'Zeven in pakskes'-challenge

18 november 2020

Er wordt heel wat onzin over roken en vapen verkocht. Daarom maakten we in opdracht van Vlaams Instituut Gezond Leven het spel 'Zever in pakskes'. Dit spel maakt deel uit van het scholenproject 'Bullshit free generation', en helpt zever over roken herkennen en ontkrachten.

Opvoeding & Ontwikkeling

Bibsterspel voor Jeugdboekenmaand om thuis te spelen

6 april 2020

'Bibster' is een platform dat we samen met Cultuurconnect en Mediaraven maakten voor bibliotheken om activiteiten op maat te organiseren. Omdat leerlingen deze Jeugdboekenmaand niet naar de bib kunnen, ontwikkelden we een spel om de bib naar de leerlingen te brengen.

Mentaal welzijn

KOPLR, online spel voor mensen met een beperking om hun eigen netwerk te versterken

13 december 2019

Personen met een verstandelijke beperking hebben vaak weinig vriendschapsrelaties en voelen zich dan eenzaam. In opdracht van Spond vzw en met steun van Cera ontwikkelden we 'KOPLR', een sociale experimenteerruimte waarin de speler ervaring met netwerken kan opdoen

Communicatie & Feedback

'Meet the Parents' - speelse tool voor jeugdwerk­begeleiders

30 maart 2019

'Meet the parents' is een speel speels reflectie-instrument kunnen begeleiders in het jeugdwerk in team uitzoeken hoe ze een positieve relatie met ouders van leden kunnen uitbouwen. De Aanstokerij ontwikkelde het spel in opdracht van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen, in samenwerking met verschillende Vlaamse jeugdwerkingen.

Chemiespel 'Elementary' vindt zijn weg in Vlaamse Scholen

1 februari 2019

David Lambrechts uit Kessel, leerkracht chemie aan het Technisch Instituut Don Bosco Hoboken, ontwikkelde met zijn leerlingen het spel 'Elementary', een spel dat leerlingen inwijdt in de geheimen van chemische elementen.

Dankzij de steun van Co-valent kon De Aanstokerij het spel verder materialiseren, en wordt het gespeeld in meer dan 50 Vlaamse scholen.

Diversiteit

Weg uit dat (armoede)web

17 oktober 2018

Armoede is als een web van oorzaken en gevolgen. Om jongeren bewust te maken van wat het betekent om in armoede te leven, en waar dat tot kan leiden, ontwikkelde De Aanstokerij het klasspel 'Weg uit dat web' in opdracht van Welzijnszorg vzw, waarin leerlingen kennismaken met de verschillende domeinen van het armoedeweb.

Duurzaamheid

Lancering SDG-spel 'Missie 2030'

29 juni 2018

Eind 2015 lanceerden de Verenigde Naties 'Agenda 2030': doelstellingen om de Aarde richting duurzaamheid te duwen. Voor de Dienst Noord-Zuid van de provincie Vlaams-Brabant ontwikkelden we 'Missie 2030', een teamspel om spelers de visie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te leren kennen.