Ga verder naar de inhoud

Inzichten & nieuws

We schrijven bijna even graag over spelen als dat we ze ontwikkelen en begeleiden. Hier vind je alle Aanstokerij-nieuwtjes, onze speltips, blogs van Aanstokers ...

Wat zoek je?

Wat zoek je?

Over wat?

Voor wie?

A total of 118 items found. Showing 118 items on page 5 of 10.
Samenwerking & Teambuilding

Een sterk en divers team met TEAMinclusie(f)

5 januari 2023

Steeds meer organisaties streven naar inclusief samenwerken. Daarom werkte De Aanstokerij mee met de Karel de Grote Hogeschool aan hun ESF-project en ontwikkelden we 22 activiteiten om te bouwen aan een sterke en diverse ploeg met 'TEAMinclusie(f)'.

Op een warm & verbindend 2023!

21 december 2022

2022 was een jaar vol verandering op De Aanstokerij. Wat er veranderd is, dat lees je op deze pagina, maar ook waar we volgend jaar naar uitkijken. Wat er nooit verandert bij De Aanstokerij, is onze liefde voor spel!

Economie en Financiën

Gratis 'Weg uit dat web' met de Sidekick Sam Academy

16 december 2022

Armoede op school is niets dat je zomaar kan oplossen. Het is een complex thema waar je als school bewust en voorzichtig mee moet omgaan. Om de kennis over het armoedeweb te vergroten, bieden we samen met Sidekick Sam Academy tien gratis begeleidingen 'Weg uit dat web' aan.

Duurzaamheid

Werken rond duurzaamheid met het 'Cirkelspel'

8 december 2022

Welke impact hebben onze acties op de planeet en toekomstige generaties, zowel op een positieve als negatieve manier? Met het 'Cirkelspel', dat we ontwikkelden in opdracht van Mensen & Wetenschap vzw, breng je de klimaatproblematiek op een speelse manier naar de 3de graad secundair onderwijs.

Wereldburgerschap

Spelen over mensenrechten

28 november 2022

Op 10 december 1948 ondertekenden de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en dat vieren we elk jaar. Het is zeventig jaar later echter nog steeds heel belangrijk om het over mensenrechten te hebben. Met deze spelen heb je een interactieve leidraad om de verschillenden mensenrechten de duiden.

Diversiteit

Inclusief spelen

26 november 2022

De Verenigde Naties heeft 3 december uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking', een dag waarop gelijke kansen voor hen centraal staan. Als je aan het spelen wilt gaan met een diverse groep, of je spelers de leefwereld van mensen met een beperking wilt leren kennen, dan kunnen deze spelen je een handje helpen.

Aanstekelijke bestuursleden gezocht!

22 november 2022
Draag je De Aanstokerij een warm hart toe en ben je gebeten door spel en ervaringsleren? Dan is bestuurslid worden bij onze organisatie een…
Mentaal welzijn

Tien Aanstekelijke anti-stress tips

27 oktober 2022

Op november is het Stress Awareness Day, dus we delen graag de favoriete anti-stress tips van ons team. Het is namelijk heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Stressverlies gegarandeerd!

Herfstige spelletjes voor de herfstvakantie

24 oktober 2022

Het is niet omdat het herfst is, dat je niet buiten kan spelen. Je krijgt het daar net lekker warm van! Om jullie aan het spelen te zetten, delen we een paar herfstige speltips om de herfstvakantie mee te vullen.

Gezondheid

Kraak de DNA-code: een genetica-spel met kosmische proporties

22 oktober 2022

'Kraak de DNA-code' is een spel dat we ontwikkelden voor het Departement Menselijke Erfelijkheid (KU Leuven) en het Centrum Menselijke Erfelijkheid (UZ Leuven), om het onderwerp genetica op een speelse manier aan kinderen voor te schotelen. Kunnen de spelers de families op planeet Bolygo herenigen, met alleen DNA als aanwijzing?

Opvoeding & Ontwikkeling

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21 oktober 2022

We werkten samen met 'Kinderopvang in Brussel' om een spel te maken waarmee het ingewikkelde thema kinderopvang op een speelse manier benaderd kan worden. Zo weten (toekomstige) ouders in Brussel hoe ze hun zoektocht naar kinderopvang kunnen beginnen.

Communicatie & Feedback

'Toolbox leiderschapskompas': het noorden nooit meer kwijt

10 oktober 2022

De Personeelsdienst van de KU Leuven werkt nauw samen met veel leidinggevenden, die vaak op zoek zijn naar manieren om, samen met hun team, richting te geven aan leiderschapsontwikkeling. De toolbox leiderschapskompas helpt hen daarmee via speelse methodieken die deelnemers aanzetten tot dialoog, zelfreflectie en concrete acties.