Ga verder naar de inhoud

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21.11.2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg!

Giet wat speels zuurstof in je jeugdwerkkalender

In dit koude seizoen is er geen betere manier om je handen op te warmen dan je volop te storten in de voorbereidingen van het voorjaar en de zomer van je jeugdwerking. Voor welke groep je ook op zoek bent, tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.

Of het nu gaat over diversiteit, mentaal welzijn, duurzaamheid of één van de talloze andere thema's die we behandelen, onze modus operandi is steeds dezelfde: sfeervolle en zinvolle spelen! Ideaal voor op kamp, weekend, teambuilding, speelplein, bezoekdag, startdag, jeugdraad, leidingskring, tienerwerking enz.

Een ervaren speltrainer komt telkens op de afgesproken tijd en plaats het spel in goede banen leiden. Leuk, actief en met inhoud!

Teambuilding & Samenwerking

Spelen is altijd het leukste wanneer het met anderen is, daar zijn we het over eens. Door samen te spelen smeed je niet alleen een hechte band met elkaar, maar kan je ook ontdekken hoe je binnen je ploeg met elkaar samenwerkt.

Inspraak & Participatie

Je bent nooit te jong om met politiek bezig te zijn! Wil je daarenboven je gemeente laten weten waar kinderen en jongeren van wakker liggen? Dan zijn deze spelen de perfecte insteek.

Mentaal welzijn

Spel is ideaal om op een laagdrempelige manier mentale problemen bespreekbaar te maken en duidelijk te maken dat het oké is om je niet altijd oké te voelen.

Diversiteit & Interculturaliteit

Deze actieve groepsspelen stimuleren het diversiteitsdenken in verschillende dimensies bij de spelers. Al spelend leren ze omgaan met verschillen, diversiteit, vooroordelen, discriminatie, racisme, omstandershouding ...

Duurzaamheid

Je leden aanzetten om zich te verenigen tegen zwerfvuil of hen doen nadenken over de visie achter de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). Via spel kan dat op een leuke en interactieve manier waarbij iedereen zich betrokken voelt!

Communicatie & Feedback

Op jeugdwerkingen wordt er heel wat gecommuniceerd, maar niet alle communicatie verloopt even vlot! In deze vormingen krijg je meer inzicht in communicatief gedrag en ontdek je krachtige en speelse tools om ervoor te zorgen dat je communicatie werkt.

Veilig online

Iedereen zit van jongs af aan op het internet, dus hoe vroeger je begint met verantwoord internetten, hoe beter. En als je dat kan combineren met een escape game, waarom niet?

Motivatie

Elke jeugdwerking doet uitgebreid beroep op vrijwilligers, die elk hun eigen motivaties hebben. Door de motivaties op jouw jeugdwerking in kaart te brengen kan je het team nog sterker maken.

Creativiteit

Leider zijn in het jeugdwerk is eigenlijk ook een beetje spelbedenker zijn, want iedereen werpt wel eens wat creativiteit in de strijd om een spel te pimpen. Wil je de eigen creativiteit van je groepsleden optimaal benutten en zelf nieuwe spelen op poten zetten? Dan zijn deze vormingen iets voor jullie!

Plan nu al de jaaractiviteiten van je jeugdwerking

Prijs

De prijs is afhankelijk van de doelgroep waarmee het spel gespeeld wordt:

  • Jeugdwerk (kinderen en jongeren tot 30 jaar in de vrije tijd en vrijwillige jeugdwerkers): € 95 voor 2 uur (standaard)
  • Professionelen in het jeugdwerk: € 280 voor 2 uur (standaard)

We rekenen daarnaast ook een vervoers- en een verplaatsingskost aan per km. Mail ons op vorming@aanstokerij.be en we werken samen de voordeligste boeking uit!

TIP

Ben je lid van een jeugdvereniging? Contacteer je gemeente of stad als samenwerkingspartner en pols naar hun vormingsbudget.

Een vorming boeken?

  • Online
    Boek je vorming via de webshop. Je kan er het online boekingsformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor verdere concrete afspraken.
  • Telefonisch
    Je kan ons telefonisch bereiken op 016 29 74 58 tijdens de werkuren, behalve tijdens onze kerstsluiting van vrijdag 22 december 2023 tot en met vrijdag 5 januari 2024.
  • E-mail
    Mail naar vorming@aanstokerij.be voor een persoonlijke prijsberekening en zoek samen met ons naar de voordeligste boeking.

Plan nu en boek tijdig, zodat we kunnen garanderen dat we bij jouw groep kunnen komen begeleiden!

Meer straf spel voor het jeugdwerk?

Vind je je ding niet tussen deze vormingen of wil je liever zelf met spel aan de slag gaan? Dan vind je misschien wel je gading in ons koopaanbod?


Meer over Samenwerking & Teambuilding of Mentaal welzijn of Duurzaamheid of Verbindend communiceren

Samenwerking & Teambuilding

Zet de zomer teambuildend in

24 april 2024

Als je heel stil bent en héél goed luistert, hoor je het misschien al... De zomer die je roept!

Hoog tijd dus al een gezellig uitbol-momentje met je collega's in te plannen. En is er iets leuker dan samen spelen?

Gezondheid

Spelen (is goed) voor je gezondheid

3 april 2024

Op 7 april blaast de Wereldgezondheidsorganisatie spreekwoordelijke kaarsjes uit. We vieren dan ook elk jaar die verjaardag met Wereldgezondheidsdag, en dit jaar staat "mijn gezondheid, mijn recht" centraal. Via spel kan je kennis over gezondheid voor verschillende doelgroepen toegankelijk maken, dus tonen we graag onze gezondste spelen.

Gezondheid

Interview: Spelend Pyjamadag in met Bednet!

15 maart 2024

Hoe bereid je een klas voor op een leerling die de lessen een tijdje digitaal zal moeten volgen? Samen met Bednet maakten we het Bednet Klasspel, dat leerlingen in het lager onderwijs aan het denken zet over wat er zoal bij komt kijken en wat het effect van zo'n afwezigheid is op de klas.