Ga verder naar de inhoud

Zet de zomer teambuildend in

20.06.2023

Als je heel stil bent en héél goed luistert, hoor je het misschien al...

De zomer die je roept!

En nu iedereen begint uit te kijken naar de warme zomermaanden en de eventuele vakanties naar verre (of niet-verre) oorden, is het hoog tijd voor een gezellig uitbol-momentje met de collega's. En is er iets leuker dan samen spelen?

Om het speelste ter seizoenen op een leuke manier in te zetten op de werkvloer biedt De Aanstokerij enkele leuke teambuildings aan waar je team op verschillende manieren sterker uit komt. Zet de zomer plezierig in én boost de groepssfeer. Kijk snel naar onze teambuildings voor op de werkvloer, want voor je het weet is je computer gesmolten in de zomerhitte.

Stuur ‘competitie’ even op verlof

Samen spelen met je collega’s is niet alleen leuk, het is ook een veilige manier om eens te kijken hoe iedereen zicht tot elkaar verhoudt wanneer ze samenwerken. In deze teambuildings worden er samenwerkingsopdrachten gespeeld waarbij duidelijk wordt hoe iedereen die samenwerking beleeft.
Bovendien is er ook een nabespreking voorzien die de spelen koppelt aan de dagelijkse realiteit, en waarbij iedereen de kans krijgt te spreken over hun rol in het team.

Spelen onder druk

Hoe gedraagt iedereen zich wanneer het krap wordt, en coöperatie en communicatie essentieel zijn om een spel te winnen? De teambuildings ‘Sierra Oscar Lima’ en ‘Mobile Escape Game’ zijn spannende spelen waarbij samenwerking centraal staat! Ontsnap (op je eentje of samen) uit een kernonderzeeër, of ga in twee teams op zoek naar een fraudeur. De tijd tikt!

Tip: Om extra in te zoomen op hoe je team samenwerkt, is het mogelijk om na de teambuilding een nabespreking te houden om extra inzicht in jullie kwaliteiten, werkpunten, noden en behoeften te krijgen.

Neem de tijd voor een sterker team

Soms is het slim om niet één dagje te bouwen aan je team, maar om echt de tijd te nemen er een sterker team van te maken. Dan komen we gewoon een paar keer bij jullie spelen.
In ‘Next Level Team’ gebruiken we de piramide van Lencioni (die vind je niet in Egypte) om vanuit vertrouwen te komen tot betere resultaten, én die te vieren. Tijdens ‘Toekomstmakkers’ ontdekken deelnemers in groep wat hun energieboosters zijn om zo hun toekomstdromen te realiseren. Het traject is bovendien ideaal voor personen in kwetsbare situaties!

Geen tijd voor een teambuilding, maar wel zin om te spelen op het werk?


Meer over Samenwerking & Teambuilding

Opvoeding & Ontwikkeling

Al spelend vaardigheden voor het leven ontwikkelen

7 juli 2023

Een aandachtig oog heeft het misschien al opgemerkt, al scrollend door ons aanbod op de webshop, de icoontjes van de '21st century skills' of 'life skills'. Met de icoontjes verwijzen we naar de specifieke life skills waaraan gewerkt wordt in de spelen in ons aanbod.

Samenwerking & Teambuilding

Kinderen met en zonder beperking ontdekken elkaars wereld in inclusief belevingsspel

14 juni 2023
Vandaag werd het inclusieve belevingsspel 'Expeditie Inclusief' voorgesteld in Gent. Kinderen met een handicap vinden soms moeilijk hun…
Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!