Ga verder naar de inhoud

Zet de zomer teambuildend in

24.04.2024

Als je heel stil bent en héél goed luistert, hoor je het misschien al...

De zomer die je nu al van in de verte roept!

En nu iedereen stilaan begint uit te kijken naar de warme zomermaanden en de eventuele vakanties naar verre (of niet-verre) oorden, is het hoog tijd voor gezellige momentjes met de collega's. En is er iets leuker dan samen spelen?

Om het speelste der seizoenen op een leuke manier in te zetten op de werkvloer biedt De Aanstokerij enkele leuke teambuildings en speelse vormingen aan waar je team op verschillende manieren sterker uit komt. Boek ze nu al in de agenda in om de zomer binnen enkele maanden plezierig in te zetten. Kijk snel naar onze teambuildings voor op de werkvloer, want voor je het weet is je computer gesmolten in de zomerhitte.

Stuur ‘competitie’ even op verlof

Samen spelen met je collega’s is niet alleen leuk, het is ook een veilige manier om eens te kijken hoe iedereen zich tot elkaar verhoudt wanneer ze samenwerken. In deze teambuildings worden er samenwerkingsopdrachten gespeeld waarbij duidelijk wordt hoe iedereen die samenwerking beleeft.
Bovendien is er ook een nabespreking voorzien die de spelen koppelt aan de dagelijkse realiteit, en waarbij iedereen de kans krijgt te spreken over hun rol in het team.

Spelen onder druk

Hoe gedraagt iedereen zich wanneer het krap wordt, en coöperatie en communicatie essentieel zijn om een spel te winnen? De teambuilding ‘Sierra Oscar Lima’ is een spannend spel waarbij samenwerking centraal staat! Ontsnap (op je eentje of samen) uit een kernonderzeeër. De tijd tikt!

Tip: Om extra in te zoomen op hoe je team samenwerkt, is het mogelijk om na de teambuilding een nabespreking te houden om extra inzicht in jullie kwaliteiten, werkpunten, noden en behoeften te krijgen.

Neem de tijd voor een sterker team

Soms is het slim om niet één dagje te bouwen aan je team, maar om echt de tijd te nemen er een sterker team van te maken. Dan komen we gewoon een paar keer bij jullie spelen.
In ‘Next Level Team’ gebruiken we de piramide van Lencioni (die vind je niet in Egypte) om vanuit vertrouwen te komen tot betere resultaten, én die te vieren. Tijdens ‘Toekomstmakkers’ ontdekken deelnemers in groep wat hun energieboosters zijn om zo hun toekomstdromen te realiseren. Het traject is bovendien ideaal voor personen in kwetsbare situaties!

Geen tijd voor een teambuilding, maar wel zin om te spelen op het werk?


Meer over Samenwerking & Teambuilding

Talenten & Competenties

Focus op talent binnen je lokaal bestuur

7 mei 2024

Een team met ruimte voor ieders unieke talenten gaat met plezier werken! Lokale besturen krijgen daarbij een duwtje in de rug via het vormingsfonds ‘Focus op Talent’ van Diverscity. De ideale manier om eens (voordeliger) te proeven van een vorming van De Aanstokerij!

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.

Spel als vormingsmethode

Webinar: teamversterkende spelen

12 december 2023

Hoe kan je via spel aan een sterk team werken? Speltrainer Hendrik heeft het antwoord op die vraag al bij tientallen organisaties gedemonstreerd. In deze videoreeks deelt hij zijn expertise over hoe je a.h.v. het teammodel van Lencioni een goed geolied team wordt. Via speelse methodieken ontdek je de onderdelen van een goed draaiend team, waardoor je de sfeer en de resultaten zal zien verbeteren.