Ga verder naar de inhoud

Samen naar een herdruk van 'Got your back'!

02.05.2024

Hoe voelt het om altijd gediscrimineerd te worden? Waarom kijken we als omstander weg? Wanneer, maar vooral, hoe kom je tussenbeide als je getuige bent van discriminerend gedrag?

Spelenderwijs een actieve omstandershouding stimuleren

Vorig jaar ontwikkelde Stad Leuven samen met De Aanstokerij het rollenspel 'Got your back', waarin spelers vanaf 16 jaar ervaren hoe het voelt om gediscrimineerd te worden en hoe ze als actieve omstander kunnen optreden. Zo zit je achteraf niet met dat “Wat had ik kunnen doen?”-gevoel.

Het spel was een dusdanig groot succes dat de voorraad van het spel zo goed als uitgeput is!

We organiseren daarom een intekenactie voor de herdruk van 'Got Your Back'. We geven je de kans om op voorhand één of meerdere exemplaren van het spel te bestellen. Zo kan je er zelf mee aan de slag, of kan je ze verdelen onder scholen, jeugdverenigingen, teams in je organisatie, sportclubs … Ongepast gedrag en discriminatie kunnen namelijk overal voorkomen. Weten hoe je daar als getuige veilig en gepast op reageert, kan het verschil maken.

In de oorspronkelijke versie van het spel stond vooral discriminatie op basis van huidskleur en afkomst, maar in de uitgebreide versie komen ook andere vormen van discriminatie aan bod. Helaas worden er ook mensen afgerekend op hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of beperkingen.

Geïnteresseerd in 'Got your back'?

Bestel hier jouw exemplaar van Got Your Back om in het najaar te ontvangen. De verkoop gaat alleen door als er vóór 1 oktober 2024 minstens 225 spelen besteld worden.*

  1. Plaats je bestelling via ‘Got your back – intekenactie’ voor €39. Kies als betaalmethode voor ‘overschrijving’.
  2. Je ontvangt via mail een bevestiging van je bestelling (check zeker je spamfolder). Je hoeft enkel te betalen als we op 1 oktober 2024 aan de vereiste oplage geraken.
  3. Zijn er op 1 oktober 2024 minstens 225 exemplaren besteld, dan gaat de herdruk door en sturen we je je bestelling op met je factuur erbij.

*verkoop onder ontbindende voorwaarde


Meer over Wereldburgerschap of Diversiteit of Social skills

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

10 mei 2024

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.