Ga verder naar de inhoud

Inzichten & nieuws

We schrijven bijna even graag over spelen als dat we ze ontwikkelen en begeleiden. Hier vind je alle Aanstokerij-nieuwtjes, onze speltips, blogs van Aanstokers ...

Wat zoek je?

Wat zoek je?

Over wat?

Voor wie?

A total of 90 items found. Showing 90 items on page 4 of 8.
Duurzaamheid

Werken rond duurzaamheid met het 'Cirkelspel'

8 december 2022

Welke impact hebben onze acties op de planeet en toekomstige generaties, zowel op een positieve als negatieve manier? Met het 'Cirkelspel', dat we ontwikkelden in opdracht van Mensen & Wetenschap vzw, breng je de klimaatproblematiek op een speelse manier naar de 3de graad secundair onderwijs.

Wereldburgerschap

Spelen over mensenrechten

28 november 2022

Op 10 december 1948 ondertekenden de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en dat vieren we elk jaar. Het is zeventig jaar later echter nog steeds heel belangrijk om het over mensenrechten te hebben. Met deze spelen heb je een interactieve leidraad om de verschillenden mensenrechten de duiden.

Mentaal welzijn

Tien Aanstekelijke anti-stress tips

27 oktober 2022

Op november is het Stress Awareness Day, dus we delen graag de favoriete anti-stress tips van ons team. Het is namelijk heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Stressverlies gegarandeerd!

Gezondheid

Kraak de DNA-code: een genetica-spel met kosmische proporties

22 oktober 2022

'Kraak de DNA-code' is een spel dat we ontwikkelden voor het Departement Menselijke Erfelijkheid (KU Leuven) en het Centrum Menselijke Erfelijkheid (UZ Leuven), om het onderwerp genetica op een speelse manier aan kinderen voor te schotelen. Kunnen de spelers de families op planeet Bolygo herenigen, met alleen DNA als aanwijzing?

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.

Wereldburgerschap

Spelen over eerlijke handel

4 oktober 2022

Chocolade en bananen zijn lekker. Maar door complexe marktmechanismen en rare kronkels in de wereldeconomie zijn lekkere dingen helaas niet altijd 'lekker'. De smaak is niet voor iedereen altijd raak.

In de volgende ervaringsgerichte spelen maak je het thema van eerlijke handel bespreekbaar met jongeren.

Spel als vormingsmethode

Word Spelmaker

15 september 2022

We zoeken spelfanaten die overlopen van engagement om samen met ons een nieuw spel voor het lager onderwijs te maken over cyberpesten.

Conflict & polarisering

Makkelijker praten over moeilijke onderwerpen

8 juni 2022
Hoe praat je op een leuke manier met kinderen over soms moeilijke onderwerpen?
Communicatie & Feedback

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

3 juni 2022

De Leef! werkboeken gebaseerd op Verbindende Communicatie leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren.

Bedank je juf of meester met een speelse cadeaubon!

31 mei 2022
Het schooljaar loopt op zijn einde en de zomervakantie komt elke dag dichterbij. Op de laatste schooldag blikt je kind hopelijk terug naar…
Wereldburgerschap

Gezondheid op het spel

5 april 2022
Feitje: de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization of WHO) werd opgericht op 7 april 1948. Om die verjaardag te vieren,…
Gezondheid

Wegwijs in gezondheidszorg met 'WEGWIJS'

29 maart 2022

De wereld van Gentse gezondheidszorg leer je het makkelijkst kennen in ‘WEGWIJS in zorg en gezondheid’, dat we samen met de Gentse Wijkgezondheidscentra ontwikkelden. ‘WEGWIJS’ maakt deel uit van hun doelstelling om de gezondheidsvaardigheden van de Gentse bevolking op te krikken.