Ga verder naar de inhoud

Makkelijker praten over moeilijke onderwerpen

08.06.2022

Hoe praat je op een leuke manier met kinderen over soms moeilijke onderwerpen?

De spelen van De Coole Kikker uit Nederland zijn ontstaan vanuit de ervaringen van Anne Kooijman als kinderpsychologe. Zij ontwikkelde spelmaterialen om kinderen spelenderwijs te helpen sociaalvaardig en weerbaar te worden.

Er zijn spelen om faalangstige kinderen te leren minder angstig te denken of om met kinderen te praten over hun gevoelens na een moeilijke gebeurtenis.

De spelen kunnen thuis, op school of tijdens therapie gebruikt worden.

De Kikkerspelen

Opgekikkerd: Een vrolijk bordspel dat kinderen vanaf 7 jaar faalangstige, pieker- en dwanggedachtes helpt te veranderen in opkikkertjes, zodat ze moeilijke situaties beter aankunnen.

Kikkerbecool: Een spannend bordspel waarbij kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar met elkaar in discussie gaan over verschillende onderwerpen, zoals sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.

Wie helpt de kikker?: Een coöperatief spel waarbij kleuters en kinderen van 4 tot 8 jaar zowel op cognitief als sociaal-emotioneel vlak geprikkeld worden over weerbaarheid, goede manieren, sociale vaardigheden, samenwerken, rekenen en taal.

Kikkerkampioen: Een spel waarmee je met kinderen het gesprek over tegenslagen, en hoe daarmee om te gaan, op een speelse en ontspannende manier kan houden.

Opgekikkerd

€ 64,50

Kikkerbecool

€ 99,00

Meer over Conflict & polarisering of Communicatie & Feedback of Opvoeding & Ontwikkeling

Communicatie & Feedback

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

3 juni 2022

De Leef! werkboeken gebaseerd op Verbindende Communicatie leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren.

Diversiteit

Spelen tegen racisme

4 maart 2022
Maandag 21 maart is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Wil je meer stilstaan bij uitsluiting, culturele verschillen…
Communicatie & Feedback

Leuke groepsgesprekken uit je eigen printer

19 januari 2022
Sinds we op De Aanstokerij 'Spic &Span' ontwikkelden, is deze wasemmer met 25 propere gespreksmethoden dé manier om groepsgesprekken…