Ga verder naar de inhoud

Makkelijker praten over moeilijke onderwerpen

08.06.2022

Hoe praat je op een leuke manier met kinderen over soms moeilijke onderwerpen?

De spelen van De Coole Kikker uit Nederland zijn ontstaan vanuit de ervaringen van Anne Kooijman als kinderpsychologe. Zij ontwikkelde spelmaterialen om kinderen spelenderwijs te helpen sociaalvaardig en weerbaar te worden.

Er zijn spelen om faalangstige kinderen te leren minder angstig te denken of om met kinderen te praten over hun gevoelens na een moeilijke gebeurtenis.

De spelen kunnen thuis, op school of tijdens therapie gebruikt worden.

De Kikkerspelen

Opgekikkerd: Een vrolijk bordspel dat kinderen vanaf 7 jaar faalangstige, pieker- en dwanggedachtes helpt te veranderen in opkikkertjes, zodat ze moeilijke situaties beter aankunnen.

Kikkerbecool: Een spannend bordspel waarbij kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar met elkaar in discussie gaan over verschillende onderwerpen, zoals sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.

Wie helpt de kikker?: Een coöperatief spel waarbij kleuters en kinderen van 4 tot 8 jaar zowel op cognitief als sociaal-emotioneel vlak geprikkeld worden over weerbaarheid, goede manieren, sociale vaardigheden, samenwerken, rekenen en taal.

Kikkerkampioen: Een spel waarmee je met kinderen het gesprek over tegenslagen, en hoe daarmee om te gaan, op een speelse en ontspannende manier kan houden.

Opgekikkerd

€ 64,50

Kikkerbecool

€ 99,00

Meer over Conflict & polarisering of Communicatie & Feedback of Opvoeding & Ontwikkeling

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

25 november 2022

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.

Opvoeding & Ontwikkeling

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21 oktober 2022

We werkten samen met 'Kinderopvang in Brussel' om een spel te maken waarmee het ingewikkelde thema kinderopvang op een speelse manier benaderd kan worden. Zo weten (toekomstige) ouders in Brussel hoe ze hun zoektocht naar kinderopvang kunnen beginnen.

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.