Ga verder naar de inhoud

Makkelijker praten over moeilijke onderwerpen

08.06.2022

Hoe praat je op een leuke manier met kinderen over soms moeilijke onderwerpen?

De spelen van De Coole Kikker uit Nederland zijn ontstaan vanuit de ervaringen van Anne Kooijman als kinderpsychologe. Zij ontwikkelde spelmaterialen om kinderen spelenderwijs te helpen sociaalvaardig en weerbaar te worden.

Er zijn spelen om faalangstige kinderen te leren minder angstig te denken of om met kinderen te praten over hun gevoelens na een moeilijke gebeurtenis.

De spelen kunnen thuis, op school of tijdens therapie gebruikt worden.

De Kikkerspelen

Opgekikkerd: Een vrolijk bordspel dat kinderen vanaf 7 jaar faalangstige, pieker- en dwanggedachtes helpt te veranderen in opkikkertjes, zodat ze moeilijke situaties beter aankunnen.

Kikkerbecool: Een spannend bordspel waarbij kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar met elkaar in discussie gaan over verschillende onderwerpen, zoals sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.

Wie helpt de kikker?: Een coöperatief spel waarbij kleuters en kinderen van 4 tot 8 jaar zowel op cognitief als sociaal-emotioneel vlak geprikkeld worden over weerbaarheid, goede manieren, sociale vaardigheden, samenwerken, rekenen en taal.

Kikkerkampioen: Een spel waarmee je met kinderen het gesprek over tegenslagen, en hoe daarmee om te gaan, op een speelse en ontspannende manier kan houden.

Opgekikkerd

€ 64,50

Kikkerbecool

€ 99,00

Meer over Conflict & polarisering of Communicatie & Feedback of Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling

Je talenten leren kennen? Bij TAJO is dat kinderspel!

5 april 2024

De missie van TAJO vzw is om maatschappelijk kwetsbare jongeren te motiveren om de kansen die ze krijgen te grijpen. Met dit nieuwe spel dat De Aanstokerij samen met hen maakte, triggeren ze jongeren om deel te nemen aan vrijetijdsbesteding, en leren zij ook TAJO kennen.

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.