Ga verder naar de inhoud

Makkelijker praten over moeilijke onderwerpen

08.06.2022

Hoe praat je op een leuke manier met kinderen over soms moeilijke onderwerpen?

De spelen van De Coole Kikker uit Nederland zijn ontstaan vanuit de ervaringen van Anne Kooijman als kinderpsychologe. Zij ontwikkelde spelmaterialen om kinderen spelenderwijs te helpen sociaalvaardig en weerbaar te worden.

Er zijn spelen om faalangstige kinderen te leren minder angstig te denken of om met kinderen te praten over hun gevoelens na een moeilijke gebeurtenis.

De spelen kunnen thuis, op school of tijdens therapie gebruikt worden.

De Kikkerspelen

Opgekikkerd: Een vrolijk bordspel dat kinderen vanaf 7 jaar faalangstige, pieker- en dwanggedachtes helpt te veranderen in opkikkertjes, zodat ze moeilijke situaties beter aankunnen.

Kikkerbecool: Een spannend bordspel waarbij kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar met elkaar in discussie gaan over verschillende onderwerpen, zoals sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.

Wie helpt de kikker?: Een coöperatief spel waarbij kleuters en kinderen van 4 tot 8 jaar zowel op cognitief als sociaal-emotioneel vlak geprikkeld worden over weerbaarheid, goede manieren, sociale vaardigheden, samenwerken, rekenen en taal.

Kikkerkampioen: Een spel waarmee je met kinderen het gesprek over tegenslagen, en hoe daarmee om te gaan, op een speelse en ontspannende manier kan houden.

Opgekikkerd

€ 64,50

Kikkerbecool

€ 99,00

Meer over Conflict & polarisering of Communicatie & Feedback of Opvoeding & Ontwikkeling

Mentaal welzijn

'Ben je gek!?' is een te gek spel

7 september 2023

Ben je Gek!?’ is een klasspel dat we samen met Te Gek!? ontwikkelden. In dit spel voor leerlingen in de 2e en 3e graad secundair onderwijs doorbreken we het stigma rond geestelijke gezondheid, en dagen we jongeren uit zichzelf te versterken.

Opvoeding & Ontwikkeling

Al spelend vaardigheden voor het leven ontwikkelen

7 juli 2023

Een aandachtig oog heeft het misschien al opgemerkt, al scrollend door ons aanbod op de webshop, de icoontjes van de '21st century skills' of 'life skills'. Met de icoontjes verwijzen we naar de specifieke life skills waaraan gewerkt wordt in de spelen in ons aanbod.

Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!