Ga verder naar de inhoud

Gezondheid op het spel

05.04.2022

Feitje: de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization of WHO) werd opgericht op 7 april 1948. Om die verjaardag te vieren, wordt elk jaar op die datum Wereldgezondheidsdag gevierd.

Elk jaar focust WHO zich op één aspect van gezondheid en sporen ze organisaties rond heel de wereld aan om aandacht aan dat thema te besteden door middel van acties en evenementen.

Dit jaar zet WHO de gezondheid van onze planeet centraal. Dat het niet fantastisch gaat met de planeet is waarschijnlijk geen nieuws (zie ook: klimaatverandering, vervuiling, stijgende zeespiegel, etc.), maar de effecten daarvan op de menselijke gezondheid kunnen niet onderschat worden.

Daarom kiezen we er dit jaar niet alleen voor om spelen in de kijker te zetten die te maken hebben met menselijke gezondheid, maar ook die gezondheid van onze planeet. Uiteindelijk is daar best wel wat overlap tussen: hoe gezonder de planeet, hoe gezonder wij zijn.

Spelen over onze gezondheid

Onze voorstellen:

Spelen over de gezondheid van de planeet


Meer over Wereldburgerschap

Wereldburgerschap

Spelen over mensenrechten

28 november 2022

Op 10 december 1948 ondertekenden de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en dat vieren we elk jaar. Het is zeventig jaar later echter nog steeds heel belangrijk om het over mensenrechten te hebben. Met deze spelen heb je een interactieve leidraad om de verschillenden mensenrechten de duiden.

Duurzaamheid

Word al spelend een duurzame held

2 september 2021
Van 18 tot 25 september 2021 vieren we de zesde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Daarom…
Wereldburgerschap

Spelen over eerlijke handel

21 april 2021
Chocolade en bananen zijn lekker. Maar door complexe marktmechanismen en rare kronkels in de wereldeconomie zijn lekkere dingen helaas niet…