Ga verder naar de inhoud

Gezondheid op het spel

05.04.2022

Feitje: de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization of WHO) werd opgericht op 7 april 1948. Om die verjaardag te vieren, wordt elk jaar op die datum Wereldgezondheidsdag gevierd.

Elk jaar focust WHO zich op één aspect van gezondheid en sporen ze organisaties rond heel de wereld aan om aandacht aan dat thema te besteden door middel van acties en evenementen.

Dit jaar zet WHO de gezondheid van onze planeet centraal. Dat het niet fantastisch gaat met de planeet is waarschijnlijk geen nieuws (zie ook: klimaatverandering, vervuiling, stijgende zeespiegel, etc.), maar de effecten daarvan op de menselijke gezondheid kunnen niet onderschat worden.

Daarom kiezen we er dit jaar niet alleen voor om spelen in de kijker te zetten die te maken hebben met menselijke gezondheid, maar ook die gezondheid van onze planeet. Uiteindelijk is daar best wel wat overlap tussen: hoe gezonder de planeet, hoe gezonder wij zijn.

Spelen over onze gezondheid

Onze voorstellen:

Spelen over de gezondheid van de planeet


Meer over Wereldburgerschap

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Social skills

Plezier tot hier, en niet verder!

22 december 2023

Tieners hebben het niet altijd even makkelijk om hun eigen grenzen aan te geven en die van anderen te herkennen. Daarom werkten we samen met vrijwilligers van Jonge Helden aan deze gratis speelse werkvorm, waarmee begeleiders in het jeugdwerk en onderwijs rond het thema aan de slag kunnen.

Gezondheid

Naar een warmere samenleving met 'Zorgvriendelijke gemeente'

10 november 2023

Hoe zou het zijn als er in elke gemeente rekening wordt gehouden met mensen die een chronische ziekte hebben en mantelzorgers? Samen met Samana ontwikkelden we een speels stappenplan waarmee hun basiswerking met betrokken doelgroepen aan de slag kunnen om een concreet voorstel aan de gemeente te leveren.