Ga verder naar de inhoud

Gezondheid op het spel

05.04.2022

Feitje: de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization of WHO) werd opgericht op 7 april 1948. Om die verjaardag te vieren, wordt elk jaar op die datum Wereldgezondheidsdag gevierd.

Elk jaar focust WHO zich op één aspect van gezondheid en sporen ze organisaties rond heel de wereld aan om aandacht aan dat thema te besteden door middel van acties en evenementen.

Dit jaar zet WHO de gezondheid van onze planeet centraal. Dat het niet fantastisch gaat met de planeet is waarschijnlijk geen nieuws (zie ook: klimaatverandering, vervuiling, stijgende zeespiegel, etc.), maar de effecten daarvan op de menselijke gezondheid kunnen niet onderschat worden.

Daarom kiezen we er dit jaar niet alleen voor om spelen in de kijker te zetten die te maken hebben met menselijke gezondheid, maar ook die gezondheid van onze planeet. Uiteindelijk is daar best wel wat overlap tussen: hoe gezonder de planeet, hoe gezonder wij zijn.

Spelen over onze gezondheid

Onze voorstellen:

Spelen over de gezondheid van de planeet


Meer over Wereldburgerschap

Mentaal welzijn

Bedank de leerkracht met een spel

7 juni 2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!

De Aanstokerij in de stemming

Aanstekelijke kinderen wegen op het beleid in Oud-Heverlee

30 mei 2023
Een ongewoon beeld op de gemeenteraad van Oud-Heverlee dinsdagavond 30 mei. Kinderen van de Vrije Basisschool Sint-Joris-Weert stelden aan…
De Aanstokerij in de stemming

't Is aan u!

22 mei 2023

In 2024 mogen maar liefst 1 miljoen jongeren voor het eerst gaan stemmen. Nu is 't aan hen!

Onlangs lanceerden we samen met De Ambrassade en heel wat andere organisaties't Is aan u!, een groot project waarmee jongeren hun stempel kunnen drukken op de verkiezingen van 2024.

Wil je zelf aan de slag met 'first voters'? Ontdek hier welke speelse tools we voor jou in petto hebben!