Ga verder naar de inhoud

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

03.06.2022

De Leef! werkboeken leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren. Ze zijn gebaseerd op de methode Geweldloze Communicatie, tegenwoordig vaker Verbindende Communicatie genoemd, van Marshall Rosenberg.

Het werkboek geeft de leerlingen inspiratie om:

  • bewuste keuzes te maken
  • goed voor zichzelf en vrienden te zorgen
  • goed in hun vel te zitten
  • slim om te gaan met gevoelens
  • conflicten te vermijden of op te lossen

De lessen zijn ervaringsgericht en bevatten suggesties voor interactieve, speelse werkvormen. Het bewustzijn van gevoelens en behoeften loopt als een rode draad doorheen de lessen.

Een handleiding voor de leerkracht wordt gratis digitaal meegestuurd bij de bestelling van een werkboek.

Methode voor onderwijs, gericht op het leren van sociale vaardigheden, gebaseerd op Verbindende Communicatie van Erwin Tielemans en Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Koop de Leef! werkboeken op onze webshop

Tip

Heb je een grote bestelling? Plaats je bestelling door onderstaande bestelbon ingevuld door te sturen naar shop@aanstokerij.be.


Meer over Communicatie & Feedback of Opvoeding & Ontwikkeling of Verbindend communiceren

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

25 november 2022

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.

Opvoeding & Ontwikkeling

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21 oktober 2022

We werkten samen met 'Kinderopvang in Brussel' om een spel te maken waarmee het ingewikkelde thema kinderopvang op een speelse manier benaderd kan worden. Zo weten (toekomstige) ouders in Brussel hoe ze hun zoektocht naar kinderopvang kunnen beginnen.

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.