Ga verder naar de inhoud

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

03.06.2022

De Leef! werkboeken leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren. Ze zijn gebaseerd op de methode Geweldloze Communicatie, tegenwoordig vaker Verbindende Communicatie genoemd, van Marshall Rosenberg.

Het werkboek geeft de leerlingen inspiratie om:

  • bewuste keuzes te maken
  • goed voor zichzelf en vrienden te zorgen
  • goed in hun vel te zitten
  • slim om te gaan met gevoelens
  • conflicten te vermijden of op te lossen

De lessen zijn ervaringsgericht en bevatten suggesties voor interactieve, speelse werkvormen. Het bewustzijn van gevoelens en behoeften loopt als een rode draad doorheen de lessen.

Een handleiding voor de leerkracht wordt gratis digitaal meegestuurd bij de bestelling van een werkboek.

Methode voor onderwijs, gericht op het leren van sociale vaardigheden, gebaseerd op Verbindende Communicatie van Erwin Tielemans en Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Koop de Leef! werkboeken op onze webshop

Tip

Heb je een grote bestelling? Plaats je bestelling door onderstaande bestelbon ingevuld door te sturen naar shop@aanstokerij.be.


Meer over Communicatie & Feedback of Opvoeding & Ontwikkeling of Verbindend communiceren

Mentaal welzijn

'Ben je gek!?' is een te gek spel

7 september 2023

Ben je Gek!?’ is een klasspel dat we samen met Te Gek!? ontwikkelden. In dit spel voor leerlingen in de 2e en 3e graad secundair onderwijs doorbreken we het stigma rond geestelijke gezondheid, en dagen we jongeren uit zichzelf te versterken.

Opvoeding & Ontwikkeling

Al spelend vaardigheden voor het leven ontwikkelen

7 juli 2023

Een aandachtig oog heeft het misschien al opgemerkt, al scrollend door ons aanbod op de webshop, de icoontjes van de '21st century skills' of 'life skills'. Met de icoontjes verwijzen we naar de specifieke life skills waaraan gewerkt wordt in de spelen in ons aanbod.

Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!