Ga verder naar de inhoud

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

03.06.2022

De Leef! werkboeken leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren. Ze zijn gebaseerd op de methode Geweldloze Communicatie, tegenwoordig vaker Verbindende Communicatie genoemd, van Marshall Rosenberg.

Het werkboek geeft de leerlingen inspiratie om:

  • bewuste keuzes te maken
  • goed voor zichzelf en vrienden te zorgen
  • goed in hun vel te zitten
  • slim om te gaan met gevoelens
  • conflicten te vermijden of op te lossen

De lessen zijn ervaringsgericht en bevatten suggesties voor interactieve, speelse werkvormen. Het bewustzijn van gevoelens en behoeften loopt als een rode draad doorheen de lessen.

Een handleiding voor de leerkracht wordt gratis digitaal meegestuurd bij de bestelling van een werkboek.

Methode voor onderwijs, gericht op het leren van sociale vaardigheden, gebaseerd op Verbindende Communicatie van Erwin Tielemans en Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Koop de Leef! werkboeken op onze webshop

Tip

Heb je een grote bestelling? Plaats je bestelling door onderstaande bestelbon ingevuld door te sturen naar shop@aanstokerij.be.


Meer over Communicatie & Feedback of Opvoeding & Ontwikkeling of Verbindend communiceren

Opvoeding & Ontwikkeling

Je talenten leren kennen? Bij TAJO is dat kinderspel!

5 april 2024

De missie van TAJO vzw is om maatschappelijk kwetsbare jongeren te motiveren om de kansen die ze krijgen te grijpen. Met dit nieuwe spel dat De Aanstokerij samen met hen maakte, triggeren ze jongeren om deel te nemen aan vrijetijdsbesteding, en leren zij ook TAJO kennen.

Gezondheid

Spelen met grenzen

22 februari 2024

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.