'Max 24/7' is de max
Iedereen heeft een luisterend oor nodig - en kinderen zeker. Om kinderen te motiveren op zoek te gaan naar zo'n vertrouwenspersoon ontwikkelden we voor Child Focus het spel 'Max 24/7'.


Vorig jaar lanceerde Child Focus een nieuw project, “Iedereen een Max”. De bedoeling van deze campagne is ervoor te zorgen dat elk kind tussen 10 en 12 jaar oud een nauwe vertrouwenspersoon heeft, waarbij ze terechtkunnen om te praten over hun problemen.
Maar het is voor kinderen een grote stap om met iemand te gaan praten, en het is daarom dat Child Focus naar De Aanstokerij kwam met de vraag een spel te ontwikkelen om kinderen te motiveren hun eigen Max te vinden. Het resultaat: ‘Max 24/7’.
In dit nieuwe samenwerkingsspel leren spelers negen nieuwe leerlingen kennen, die elk te maken hebben met moeilijke situaties, en niet weten waar ze met hun problemen terecht kunnen. De problemen waarmee de personages kampen liggen dicht bij de leefwereld van kinderen zelf, van cyberpesten tot ‘grooming’.
De bedoeling van het spel is ervoor te zorgen dat de negen leerlingen ergens terecht kunnen met hun problemen. Spelers bespreken mogelijke acties, brengen personages in contact met organisaties die ze om hulp kunnen vragen, zoeken vertrouwenspersonen… Zo voorkomen ze dat de nieuwe leerlingen ervoor kiezen om van huis weg te lopen.
Door het spel leren kinderen dat ze niet met hun problemen moeten blijven zitten en dat er altijd hulp in de buurt is. Het spel doet kinderen ook kritisch nadenken over de risico’s waarmee ze geconfronteerd kunnen worden, en hoe ze daarmee kunnen omgaan. En een belangrijk aspect daarvan is natuurlijk op zoek gaan naar hun eigen Max.
'Max 24/7' gespot in de media
Interesse?
Wil je als klasleerkracht, opvoeder of begeleider deze thema’s bespreekbaar maken bij kinderen van 10 tot 12 jaar?
Je kan beroep doen op de vrijwilligers van Child Focus voor een gratis begeleiding van het spel. Via de website van Child Focus vraag je het spel aan.
Meer over Mediawijsheid of Opvoeding & Ontwikkeling

De Aanstokerij voor een appel en een ei
Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Binnenkort: Ben je gek!?
Weet je wat pas te gek is? Het nieuwe spel over geestelijke gezondheid dat we binnenkort samen met Te Gek!? lanceren!
Jongeren zijn volop bezig met hun eigen identiteit en de wereld te ontdekken. Daarbij komen ze onvermijdelijk moeilijke situaties tegen waar ze elk op hun eigen manier mee omgaan. Soms botsen ze op minder helpende reacties. Hierover praten is moeilijk, maar met het rollenspel ‘Ben je gek!?’ dagen we jongeren uit om dat toch te doen.

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel
We werkten samen met 'Kinderopvang in Brussel' om een spel te maken waarmee het ingewikkelde thema kinderopvang op een speelse manier benaderd kan worden. Zo weten (toekomstige) ouders in Brussel hoe ze hun zoektocht naar kinderopvang kunnen beginnen.