Ga verder naar de inhoud

'Max 24/7' is de max

06.10.2022

Iedereen heeft een luisterend oor nodig - en kinderen zeker. Om kinderen te motiveren op zoek te gaan naar zo'n vertrouwenspersoon ontwikkelden we voor Child Focus het spel 'Max 24/7'.

Vorig jaar lanceerde Child Focus een nieuw project, “Iedereen een Max”. De bedoeling van deze campagne is ervoor te zorgen dat elk kind tussen 10 en 12 jaar oud een nauwe vertrouwenspersoon heeft, waarbij ze terechtkunnen om te praten over hun problemen.

Maar het is voor kinderen een grote stap om met iemand te gaan praten, en het is daarom dat Child Focus naar De Aanstokerij kwam met de vraag een spel te ontwikkelen om kinderen te motiveren hun eigen Max te vinden. Het resultaat: ‘Max 24/7’.

In dit nieuwe samenwerkingsspel leren spelers negen nieuwe leerlingen kennen, die elk te maken hebben met moeilijke situaties, en niet weten waar ze met hun problemen terecht kunnen. De problemen waarmee de personages kampen liggen dicht bij de leefwereld van kinderen zelf, van cyberpesten tot ‘grooming’.

De bedoeling van het spel is ervoor te zorgen dat de negen leerlingen ergens terecht kunnen met hun problemen. Spelers bespreken mogelijke acties, brengen personages in contact met organisaties die ze om hulp kunnen vragen, zoeken vertrouwenspersonen… Zo voorkomen ze dat de nieuwe leerlingen ervoor kiezen om van huis weg te lopen.

Door het spel leren kinderen dat ze niet met hun problemen moeten blijven zitten en dat er altijd hulp in de buurt is. Het spel doet kinderen ook kritisch nadenken over de risico’s waarmee ze geconfronteerd kunnen worden, en hoe ze daarmee kunnen omgaan. En een belangrijk aspect daarvan is natuurlijk op zoek gaan naar hun eigen Max.

Interesse?

Wil je als klasleerkracht, opvoeder of begeleider deze thema’s bespreekbaar maken bij kinderen van 10 tot 12 jaar?

Je kan beroep doen op de vrijwilligers van Child Focus voor een gratis begeleiding van het spel. Via de website van Child Focus vraag je het spel aan.


Meer over Mediawijsheid of Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21 oktober 2022

We werkten samen met 'Kinderopvang in Brussel' om een spel te maken waarmee het ingewikkelde thema kinderopvang op een speelse manier benaderd kan worden. Zo weten (toekomstige) ouders in Brussel hoe ze hun zoektocht naar kinderopvang kunnen beginnen.

Conflict & polarisering

Makkelijker praten over moeilijke onderwerpen

8 juni 2022
Hoe praat je op een leuke manier met kinderen over soms moeilijke onderwerpen?
Communicatie & Feedback

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

3 juni 2022

De Leef! werkboeken gebaseerd op Verbindende Communicatie leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren.