Ga verder naar de inhoud

Tien Aanstekelijke anti-stress tips

27.10.2022

Iedereen krijgt nu en dan wel eens met stress te kampen, en hoewel er ook gezonde stress bestaat, is het belangrijk om je stress niet op te kroppen.

Op 2 november is het Stress Awareness Day. Om ervoor te zorgen dat je tegen dan al helemaal ontstresst bent, heeft ons team tien tips bedacht om je in de juiste richting te zetten.

1. Opruimen, opruimen, opruimen!

Een kamer opruimen creëert niet alleen ruimte in de kamer, maar ook in je hoofd. Het is een fysieke uitlaatklep die bovendien ook nuttig is, want als je achteraf het resultaat van een opruimsessie bekijkt, ebt al je stress weg

2. Muziek, maestro!

Als je een muziekinstrument speelt, weet je al hoe ontspannend het kan zijn om muziek te spelen. Speel je geen instrument, haal dan gewoon een luchtgitaar boven, of brul mee met je favoriete liedje. Of zet het gewoon op. Dat gaat ook.

3. Reisoefening

Duurt het nog even voor je vakantie begint, maar ben je wel al toe aan wat ontsnapping? Stippel nu al wat mogelijke wandelroutes en uitstapjes uit voor wanneer het zover is. En als je op Bourgondische vakantie gaat, oefen dan al met een lekke glaasje wijn erbij.

4. De vijf-minutenregel

Heb je taakjes op je to-do lijst staan waar je minder dan vijf minuten voor nodig hebt? Doe die taakjes dan nu meteen, want dan wordt je lijstje meteen een pak korter en minder eng.

5. Vergaderbingo

Bereid je op een vergadering voor door een lijstje te maken met dingen die volgens jou gezegd gaan worden. Probeer jezelf wel in te houden, en roep niet te luid BINGO als je de nagel op de kop had.

6. *Pop pop pop pop*

Bubbelplastiek. Meer moet daar niet over gezegd worden. Je weet hoe fijn het is.

7. De vijf-minutenfuif

Organiseer een iene miene mini fuifje op het werk, waarop iedereen een paar minuten zonder schaamte mag losgaan op de muziek, en alle stress van zich af danst.

8. Zoek een mini-spelletje

Zoek een klein spelletje dat je op je smartphone kan spelen wanneer je een paar minuten hebt. Zo speelt een van onze vormgevers 'Color blind' een spelletje waarin je spotten welk vak een andere kleur heeft. Je bent grafisch vormgever, of je bent het niet.

9. Gamify je stress

Bevind je je in een stressvolle situatie, dan is het nooit een slecht idee om op zoek te gaan naar een manier om er een spelletje van te maken. Een file kan bijvoorbeeld een heel trage street race zijn. Wie oh wie zal er als eerste aan dat verkeersbord zijn?

10. Trakteren, trakteren, trakteren!

Neem een kleine lekkernij mee naar het werk. Je hebt zelf iets lekker om van te smullen, en zal ook een lach zien verschijnen op het gezicht van je collega's. Iedereen blij! (Bedankt, Jef.)

Op zoek naar meer manieren om te ontstressen op de werkvloer?

Wil je als werkgever op zoek gaan naar manieren om het werk plezieriger en minder stressvol te maken voor jezelf en je collega's? Bekijk dan zeker onze vorming 'Fluitend naar het werk', want zo ontdek je op een speelse manier hoe je iedereen 's ochtends blij op het werk krijgt.


Meer over Mentaal welzijn of Organisatiecultuur & -management

Diversiteit

Inclusief spelen

26 november 2022

De Verenigde Naties heeft 3 december uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking', een dag waarop gelijke kansen voor hen centraal staan. Als je aan het spelen wilt gaan met een diverse groep, of je spelers de leefwereld van mensen met een beperking wilt leren kennen, dan kunnen deze spelen je een handje helpen.

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

25 november 2022

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.

Mentaal welzijn

Samen veerkrachtig via spel

30 september 2022

Van 1 tot 10 oktober zetten we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid het belang van een goede geestelijke gezondheid én van veerkracht in de verf.