Ga verder naar de inhoud

Onze publicaties over spel en leren

Wil je zelf aan de slag met spel als vormingsmiddel? We kunnen niet anders dan dat toe te juichen! Daarom bieden we een hoop publicaties aan over spel en leren, die je kan gebruiken om je eigen speelse leermethodiek in elkaar te steken.

Onze gratis publicaties zijn korte en krachtige handleidingen om je te smijten op de verschillende aspecten van spel, zodat je stap per stap je eigen speelse leermethode kan uitwerken. Haal uit onze pak tips, do's & don'ts, de wetenschappelijke achtergrond... Gebruik wat je zelf nuttig, interessant en uitdagend vindt.

En twijfel je nog of je iets met spel wilt aanpakken? Elke reden is een goede reden om spel te gebruiken!

De trukendoos

Deze bundel is een praktische leidraad om zelf spel als vormingsmiddel te gebruiken bij kinderen, jongeren en volwassen. Je vindt praktische tips en voldoende kadering over spel als vormingsmethode, zodat je zelf aan de slag kan.

Roadbook voor (doe-het-zelf) spelitecten

Dit roadbook is een stapsgewijze handleiding die je als houvast kan gebruiken bij de ontwikkeling van een spel. Zie je even door de bomen het bos niet meer, dan kan deze publicatie je weer op het pad helpen.

Een leer-lekker spel - De basis voor speloloog en spelagoog

Wat zijn de basisingrediënten van spel, en hoe ga je daar best mee aan de slag? Deze publicatie reikt denkkaders aan om door een ‘metabril’ naar spel, leren en leren via spel te kijken. Je vind er niet alleen enkele basis-pedagogische denkkaders over spel en leren, maar ook wat het socio-constructivisme heeft te zeggen over spel als pedagogische methode.

Iedereen wint!

Hoe kan je ervoor zorgen dat spel bij je diverse groep 'blijft plakken'? Kom er meer over te weten in onze visienota over spel en diversiteit: 'Iedereen wint!'. Een handige gids boordevol tips en handvaten over hoe je diverse groepen kan bereiken via spel.

Het Nieuwe Leren: hoepaktgedadaan?

Met welke werkvormen kan je jongeren geboeid houden? Hoe maak je een aangename leeromgeving waarbij ze zich betrokken voelen? 'Het Nieuwe Leren' is een zeer visuele en beknopte verzameling praktische doe-tips waarmee je die vragen kan beantwoorden.

Geïnteresseerd in een vorming?

Heb je toch liever nog wat meer uitleg dan er in een publicatie staat, of wil je in groep meer leren over spel als vormingsmiddel? We bieden ook (online) vormingen aan over deze thema's, dus neem zeker een kijkje op onze webshop.