Ga verder naar de inhoud

Wat we doen

De Aanstokerij is de klok rond bezig met mensen aan het spelen te zetten, van jong tot oud, van aan de schoolbanken tot op de werkvloer. Zo maken we maatschappelijke thema’s op een interactieve manier bespreekbaar en laten we je het beste in jezelf en je groep ontdekken en ontwikkelen.

Om dat allemaal voor elkaar te krijgen, houdt De Aanstokerij zich bezig met vier kernactiviteiten waarmee we spel naar een hoger niveau tillen.

We steken je aan met spel

Onze ploeg speltrainers reist het land rond en begeleidt elk jaar ruim 800 spelen: zo zetten we duizenden mensen aan het spelen, van jeugdwerk en onderwijs tot op de werkvloer.

Wil je een groep prikkelen, motiveren of aan het denken zetten? Een van onze speltrainers komt bij jullie langs om een spel en daarna te nabespreking te begeleiden, zodat er voldoende kan worden gesproken over het spelthema en de inzichten die de groep tijdens het spel heeft opgedaan.

Als je dieper wilt ingaan op een bepaald maatschappelijk thema, ook dan komt De Aanstokerij van pas. We begeleiden namelijk tientallen spelen over verschillende belangrijke thema's, van diversiteit tot duurzaamheid. Zo kunnen we je groep iets bijleren over dat thema dat je zo belangrijk vindt.

Van wild idee tot kant en klaar spel

Ons creatief team van spelontwikkelaars en vormgevers steekt elk jaar zo’n 20 tot 25 nieuwe spelen op maat in elkaar.

De spelontwikkelaars beginnen vanuit een idee en werken een nieuw spelconcept uit, dat ze door uitgebreid testen helemaal op punt stellen. De vormgevers zijn verantwoordelijk voor het uitzicht en de materialisatie van het spel, en streven steeds naar een mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat.

Als het je ambitie is om zelf een spel te maken, kan je bij ons voor coaching terecht. Je werkt zelf een nieuw spel uit, waarop je tijdens een paar werksessies ondersteuning en feedback krijgt van een ervaren spelontwikkelaar.

De spelenwinkel

In onze spelenwinkel in Leuven vind je ruim 200 verschillende spelen en spelenboeken, die we allemaal te koop aanbieden.

Je krijgt er dus een mooi en uitgebreid beeld van wat er bestaan aan spel als vormingsmiddel. De winkel is open op afspraak van dinsdag t.e.m. vrijdag. Plan je bezoek en we helpen je graag verder.

Ons hele aanbod is ook snel en overzichtelijk terug te vinden in de webshop. Kies een spel, spelenboek of download en bestel meteen!

Spellabo

Spellabo staat voor experiment, onderzoek en samenwerking.

We delen onze spelexpertise namelijk graag met de wereld. Daarom ondersteunt en stimuleert De Aanstokerij mensen en organisaties die spel als vormingsmiddel willen gebruiken. Dat doen we door gratis publicaties over spel aan te bieden en door samenwerkingen aan te gaan die onderzoek en experiment in de hand werken.

Zo vertolken wij onze rol in de wereld van spel en leren, en wordt er een pak meer door anderen gespeeld. Iedereen wint!