Ga verder naar de inhoud

Bedrijven en organisaties

Vorming via spel, om bij je team of één-op-één te gebruiken. Ga zelf aan de slag of schakel ons in om je groep in beweging te zetten.

Ook in formele settings is spel helemaal op zijn plaats

Spel ligt misschien het meest voor de hand bij kinderen, maar ook bij volwassenen in formele settings zoals op het werk is spel als vormingsmiddel helemaal op zijn plaats! Dat bewijzen de talloze trainingen en trajecten die we geven aan ngo's, middenveldorganisaties, overheden ...

Spel combineert de sterktes van begeleid, ervaringsgericht én actief leren en maakt het een krachtige methode om verschillende maatschappelijke en actuele thema's aan te brengen bij je team.

Spel is laagdrempelig en breed inzetbaar

Van samenwerking, vertrouwen, (verbindende) communicatie, feedback geven, corporate social responsibility, loopbaanbegeleiding, change management tot inspraak en zelfsturende teams. Van één-op-één methodieken tot trainingen, teambuildings en (online) vormingen ... Spel is breed inzetbaar!

Bovendien leren de deelnemers zichzelf en elkaar beter kennen tijdens het spel en kunnen ze zich van hieruit verder ontwikkelen.

Speelse trainings op de werkvloer

Door de juiste spelingrediënten en een speltrainer die het beste uit spel weet te halen, creëren we een plezante, veilige omgeving waar je groep spelers helemaal in kan opgaan.

Een mooie en goede mix tussen vorming en teambuilding. Iets waar we in deze tijden een grote nood aan hebben. We kregen er de nodige zuurstof door. Komt van pas, zeker na een verblijf in een duikboot. ;)

B. Teugels van Begeleid Wonen Pajottenland over 'Sierra Oscar Lima''

Speelse tools om zelf mee aan de slag te gaan

Waardevol

€ 25,00

Verbeeldingen

€ 19,95

Samen met je organisatie een spel op maat ontwikkelen?

Eén van onze kernactiviteiten is de ontwikkeling van spelen op maat voor ngo’s, middenveldorganisaties, overheden ... Het laat ons toe in te spelen op actuele noden en thema’s die op dat moment leven. Zo creëert ons team van spelontwikkelaars en vormgevers jaarlijks 20 tot 25 nieuwe spelen op maat.

Samen met de organisaties die inhoudelijk de vinger aan de pols houden en expert zijn in hun vakgebied, werken de spelontwikkelaars een nieuw spelconcept uit en testen het spel uitgebreid bij de doelgroep om het daarna volledig op punt te stellen. De vormgevers verzorgen de vormgeving en materialisatie van het spel. Daarbij streven we steeds naar een mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat.

Enkele van onze strafste spelen op maat voor bedrijven en organisaties

Mentaal welzijn

KOPLR, online spel voor mensen met een beperking om hun eigen netwerk te versterken

13 december 2019

Personen met een verstandelijke beperking hebben vaak weinig vriendschapsrelaties en voelen zich dan eenzaam. In opdracht van Spond vzw en met steun van Cera ontwikkelden we 'KOPLR', een sociale experimenteerruimte waarin de speler ervaring met netwerken kan opdoen

Communicatie & Feedback

Ga op waarden-volle ontdekkingstocht

9 december 2021
In december 2021 lanceerden we een nieuw kaartenspel om het gesprek over waarden mee aan te gaan: Waardevol!
Communicatie & Feedback

Leuke groepsgesprekken uit je eigen printer

19 januari 2022
Sinds we op De Aanstokerij 'Spic &Span' ontwikkelden, is deze wasemmer met 25 propere gespreksmethoden dé manier om groepsgesprekken…

Inzichten en nieuws voor Bedrijven en organisaties

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

10 mei 2024

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Talenten & Competenties

Focus op talent binnen je lokaal bestuur

7 mei 2024

Een team met ruimte voor ieders unieke talenten gaat met plezier werken! Lokale besturen krijgen daarbij een duwtje in de rug via het vormingsfonds ‘Focus op Talent’ van Diverscity. De ideale manier om eens (voordeliger) te proeven van een vorming van De Aanstokerij!

Wereldburgerschap

Samen naar een herdruk van 'Got your back'!

2 mei 2024

Vorig jaar ontwikkelde De Aanstokerij samen met Stad Leuven 'Got your back', een spel waarin spelers ervaren hoe het is om gediscrimineerd te worden en hoe ze als omstander kunnen ingrijpen. Voor de herdruk van dit spel organiseren we een intekenactie, zodat je nu al een of meerdere exemplaren kan verzekeren om te verdelen onder scholen, sportclubs, bibliotheken ...