Ga verder naar de inhoud

Bedrijven en organisaties

Vorming via spel, om bij je team of één-op-één te gebruiken. Ga zelf aan de slag of schakel ons in om je groep in beweging te zetten.

Ook in formele settings is spel helemaal op zijn plaats

Spel ligt misschien het meest voor de hand bij kinderen, maar ook bij volwassenen in formele settings zoals op het werk is spel als vormingsmiddel helemaal op zijn plaats! Dat bewijzen de talloze trainingen en trajecten die we geven aan ngo's, middenveldorganisaties, overheden ...

Spel combineert de sterktes van begeleid, ervaringsgericht én actief leren en maakt het een krachtige methode om verschillende maatschappelijke en actuele thema's aan te brengen bij je team.

Spel is laagdrempelig en breed inzetbaar

Van samenwerking, vertrouwen, (verbindende) communicatie, feedback geven, corporate social responsibility, loopbaanbegeleiding, change management tot inspraak en zelfsturende teams. Van één-op-één methodieken tot trainingen, teambuildings en (online) vormingen ... Spel is breed inzetbaar!

Bovendien leren de deelnemers zichzelf en elkaar beter kennen tijdens het spel en kunnen ze zich van hieruit verder ontwikkelen.

Speelse trainings op de werkvloer

Door de juiste spelingrediënten en een speltrainer die het beste uit spel weet te halen, creëren we een plezante, veilige omgeving waar je groep spelers helemaal in kan opgaan.

Een mooie en goede mix tussen vorming en teambuilding. Iets waar we in deze tijden een grote nood aan hebben. We kregen er de nodige zuurstof door. Komt van pas, zeker na een verblijf in een duikboot. ;)

B. Teugels van Begeleid Wonen Pajottenland over 'Sierra Oscar Lima''

Speelse tools om zelf mee aan de slag te gaan

Waardevol

€ 25,00

Verbeeldingen

€ 19,95

Samen met je organisatie een spel op maat ontwikkelen?

Eén van onze kernactiviteiten is de ontwikkeling van spelen op maat voor ngo’s, middenveldorganisaties, overheden ... Het laat ons toe in te spelen op actuele noden en thema’s die op dat moment leven. Zo creëert ons team van spelontwikkelaars en vormgevers jaarlijks 20 tot 25 nieuwe spelen op maat.

Samen met de organisaties die inhoudelijk de vinger aan de pols houden en expert zijn in hun vakgebied, werken de spelontwikkelaars een nieuw spelconcept uit en testen het spel uitgebreid bij de doelgroep om het daarna volledig op punt te stellen. De vormgevers verzorgen de vormgeving en materialisatie van het spel. Daarbij streven we steeds naar een mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat.

Enkele van onze strafste spelen op maat voor bedrijven en organisaties

Mentaal welzijn

KOPLR, online spel voor mensen met een beperking om hun eigen netwerk te versterken

13 december 2019

Personen met een verstandelijke beperking hebben vaak weinig vriendschapsrelaties en voelen zich dan eenzaam. In opdracht van Spond vzw en met steun van Cera ontwikkelden we 'KOPLR', een sociale experimenteerruimte waarin de speler ervaring met netwerken kan opdoen

Communicatie & Feedback

Ga op waarden-volle ontdekkingstocht

9 december 2021
In december 2021 lanceerden we een nieuw kaartenspel om het gesprek over waarden mee aan te gaan: Waardevol!
Communicatie & Feedback

Leuke groepsgesprekken uit je eigen printer

19 januari 2022
Sinds we op De Aanstokerij 'Spic &Span' ontwikkelden, is deze wasemmer met 25 propere gespreksmethoden dé manier om groepsgesprekken…

Inzichten en nieuws voor Bedrijven en organisaties

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

25 november 2022

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.

Aanstekelijke bestuursleden gezocht!

22 november 2022
Draag je De Aanstokerij een warm hart toe en ben je gebeten door spel en ervaringsleren? Dan is bestuurslid worden bij onze organisatie een…
Mentaal welzijn

Tien Aanstekelijke anti-stress tips

27 oktober 2022

Op november is het Stress Awareness Day, dus we delen graag de favoriete anti-stress tips van ons team. Het is namelijk heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Stressverlies gegarandeerd!