Ga verder naar de inhoud

Bedrijven en organisaties

Vorming via spel, om bij je team of één-op-één te gebruiken. Ga zelf aan de slag of schakel ons in om je groep in beweging te zetten.

Ook in formele settings is spel helemaal op zijn plaats

Spel ligt misschien het meest voor de hand bij kinderen, maar ook bij volwassenen in formele settings zoals op het werk is spel als vormingsmiddel helemaal op zijn plaats! Dat bewijzen de talloze trainingen en trajecten die we geven aan ngo's, middenveldorganisaties, overheden ...

Spel combineert de sterktes van begeleid, ervaringsgericht én actief leren en maakt het een krachtige methode om verschillende maatschappelijke en actuele thema's aan te brengen bij je team.

Spel is laagdrempelig en breed inzetbaar

Van samenwerking, vertrouwen, (verbindende) communicatie, feedback geven, corporate social responsibility, loopbaanbegeleiding, change management tot inspraak en zelfsturende teams. Van één-op-één methodieken tot trainingen, teambuildings en (online) vormingen ... Spel is breed inzetbaar!

Bovendien leren de deelnemers zichzelf en elkaar beter kennen tijdens het spel en kunnen ze zich van hieruit verder ontwikkelen.

Speelse trainings op de werkvloer

Door de juiste spelingrediënten en een speltrainer die het beste uit spel weet te halen, creëren we een plezante, veilige omgeving waar je groep spelers helemaal in kan opgaan.

Een mooie en goede mix tussen vorming en teambuilding. Iets waar we in deze tijden een grote nood aan hebben. We kregen er de nodige zuurstof door. Komt van pas, zeker na een verblijf in een duikboot. ;)

B. Teugels van Begeleid Wonen Pajottenland over 'Sierra Oscar Lima''

Speelse tools om zelf mee aan de slag te gaan

Waardevol

€ 25,00

Verbeeldingen

€ 19,95

Samen met je organisatie een spel op maat ontwikkelen?

Eén van onze kernactiviteiten is de ontwikkeling van spelen op maat voor ngo’s, middenveldorganisaties, overheden ... Het laat ons toe in te spelen op actuele noden en thema’s die op dat moment leven. Zo creëert ons team van spelontwikkelaars en vormgevers jaarlijks 20 tot 25 nieuwe spelen op maat.

Samen met de organisaties die inhoudelijk de vinger aan de pols houden en expert zijn in hun vakgebied, werken de spelontwikkelaars een nieuw spelconcept uit en testen het spel uitgebreid bij de doelgroep om het daarna volledig op punt te stellen. De vormgevers verzorgen de vormgeving en materialisatie van het spel. Daarbij streven we steeds naar een mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat.

Enkele van onze strafste spelen op maat voor bedrijven en organisaties

Mentaal welzijn

KOPLR, online spel voor mensen met een beperking om hun eigen netwerk te versterken

13 december 2019

Personen met een verstandelijke beperking hebben vaak weinig vriendschapsrelaties en voelen zich dan eenzaam. In opdracht van Spond vzw en met steun van Cera ontwikkelden we 'KOPLR', een sociale experimenteerruimte waarin de speler ervaring met netwerken kan opdoen

Communicatie & Feedback

Ga op waarden-volle ontdekkingstocht

9 december 2021
In december 2021 lanceerden we een nieuw kaartenspel om het gesprek over waarden mee aan te gaan: Waardevol!
Communicatie & Feedback

Leuke groepsgesprekken uit je eigen printer

19 januari 2022
Sinds we op De Aanstokerij 'Spic &Span' ontwikkelden, is deze wasemmer met 25 propere gespreksmethoden dé manier om groepsgesprekken…

Inzichten en nieuws voor Bedrijven en organisaties

Gezondheid

Spelen met grenzen

22 februari 2024

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Spel als vormingsmethode

Webinar: teamversterkende spelen

12 december 2023

Hoe kan je via spel aan een sterk team werken? Speltrainer Hendrik heeft het antwoord op die vraag al bij tientallen organisaties gedemonstreerd. In deze videoreeks deelt hij zijn expertise over hoe je a.h.v. het teammodel van Lencioni een goed geolied team wordt. Via speelse methodieken ontdek je de onderdelen van een goed draaiend team, waardoor je de sfeer en de resultaten zal zien verbeteren.

Spel als vormingsmethode

Toegankelijkheidstips van onze vormgevers

17 november 2023

Hoe zorgt De Aanstokerij ervoor dat onze spelen zo toegankelijk mogelijk zijn? Een deel van het antwoord op die vraag ligt bij onze vormgevers. Zij delen graag de tips over visuele accessibility die zij over de jaren heen verzamelden.