Vorming via spel, om bij je team of één-op-één te gebruiken. Ga zelf aan de slag of schakel ons in om je groep in beweging te zetten.
Ook in formele settings is spel helemaal op zijn plaats
Spel ligt misschien het meest voor de hand bij kinderen, maar ook bij volwassenen in formele settings zoals op het werk is spel als vormingsmiddel helemaal op zijn plaats! Dat bewijzen de talloze trainingen en trajecten die we geven aan ngo's, middenveldorganisaties, overheden ...
Spel combineert de sterktes van begeleid, ervaringsgericht én actief leren en maakt het een krachtige methode om verschillende maatschappelijke en actuele thema's aan te brengen bij je team.
Spel is laagdrempelig en breed inzetbaar
Van samenwerking, vertrouwen, (verbindende) communicatie, feedback geven, corporate social responsibility, loopbaanbegeleiding, change management tot inspraak en zelfsturende teams. Van één-op-één methodieken tot trainingen, teambuildings en (online) vormingen ... Spel is breed inzetbaar!
Bovendien leren de deelnemers zichzelf en elkaar beter kennen tijdens het spel en kunnen ze zich van hieruit verder ontwikkelen.
Door de juiste spelingrediënten en een speltrainer die het beste uit spel weet te halen, creëren we een plezante, veilige omgeving waar je groep spelers helemaal in kan opgaan.
Een mooie en goede mix tussen vorming en teambuilding. Iets waar we in deze tijden een grote nood aan hebben. We kregen er de nodige zuurstof door. Komt van pas, zeker na een verblijf in een duikboot. ;)
Samen met je organisatie een spel op maat ontwikkelen?
Eén van onze kernactiviteiten is de ontwikkeling van spelen op maat voor ngo’s, middenveldorganisaties, overheden ... Het laat ons toe in te spelen op actuele noden en thema’s die op dat moment leven. Zo creëert ons team van spelontwikkelaars en vormgevers jaarlijks 20 tot 25 nieuwe spelen op maat.
Samen met de organisaties die inhoudelijk de vinger aan de pols houden en expert zijn in hun vakgebied, werken de spelontwikkelaars een nieuw spelconcept uit en testen het spel uitgebreid bij de doelgroep om het daarna volledig op punt te stellen. De vormgevers verzorgen de vormgeving en materialisatie van het spel. Daarbij streven we steeds naar een mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat.
Personen met een verstandelijke beperking hebben vaak weinig vriendschapsrelaties en voelen zich dan eenzaam. In opdracht van Spond vzw en met steun van Cera ontwikkelden we 'KOPLR', een sociale experimenteerruimte waarin de speler ervaring met netwerken kan opdoen
Uit onderzoek blijkt dat negen op de tien meisjes te maken krijgt met straatintimidatie. Daarom zet ZIJkant in op de stimulatie van een actieve omstaandershouding, en sinds kort ook met City Confessions. Dit bordspel voor iedereen vanaf 16 jaar zet spelers aan het denken over mogelijk grensoverschrijdende situaties.
Hoe hard je ook probeert, niemand lijdt een leven dat tot in de puntjes perfect loopt. Moeilijke momenten en perioden horen erbij, maar niet iedereen weet hoe met die tijden om te gaan of hoe anderen te ondersteunen.
In deze Tiendaagse van Geestelijke Gezondheid besteden we dus extra aandacht aan onze spelen die gemaakt zijn om spelers te wapenen voor hun eigen moeilijke momenten en die van anderen.