Ga verder naar de inhoud

Focus op talent binnen je lokaal bestuur

07.05.2024

Een team met ruimte voor ieders unieke talenten gaat met plezier werken! Lokale besturen krijgen daarbij een duwtje in de rug via het vormingsfonds ‘Focus op Talent’ van Diverscity. De ideale manier om eens (voordeliger) te proeven van een vorming van De Aanstokerij!

Diverscity is het samenwerkingsverband tussen de VVSG en de 3 overheidsvakbonden (ACV-Openbaren Diensten, ACOD-LRB en VSOA-LRB) dat lokale besturen o.a. bijstaat door opleidingen in open aanbod of op maat te organiseren. Sinds 2019 bieden ze vormingen uit het open aanbod ook aan als 'in-house' vormingen in het vormingsfonds ‘Focus op talent’.

Via het vormingsfonds is het dus mogelijk om een opleiding op maat te organiseren binnen je eigen organisatie voor alle medewerkers binnen het lokaal bestuur. In 2024 heeft elk bestuur recht op 2 of 4 vormingen uit het vormingsfonds aan het voordeeltarief van €1.000! Dankzij de financiële tussenkomst van de Vlaamse Overheid worden alle kosten die daarbovenop komen gedragen door het vormingsfonds.

Voor deze editie van het vormingsfonds kan je boeken tot 30 juni 2024 en een vorming inplannen tot 31 december 2024.

Maak het actief en ervaringsgericht met De Aanstokerij

Via het vormingsfonds kan je ook een beroep doen op de speltrainers van De Aanstokerij voor een speelse vorming en teambuilding waar je team alleen maar sterker uit komt!

Je kan ons inschakelen om met je medewerkers en/of leidinggevenden te werken rond:

Diversiteit

Tijd voor diversiteit

Zorgt het thema ‘diversiteit’ binnen je team soms voor verhitte discussies en wil je graag een optimale samenwerking, waarin vooroordelen geen drempel vormen? Wil je je superdiverse team verbinden en versterken? Dan kan je via dit traject stap per stap dieper op het thema ingaan, nog meer gaan verbinden en zelfs komen tot een diversiteitsplan dat gedragen is door het hele team.

  • Voor medewerkers
  • 4 tot 7 sessies van 3 uur

Leidinggeven & coachen

De juiste duw in de rug, motiveren kan je leren!

Wat motiveert medewerkers en collega’s ... en hoe kan je erop inspelen en de motivatie van iedereen verhogen? We verkennen de verschillende soorten motivatie en gaan via de zelfdeterminatietheorie van Ryan en Deci op zoek naar de basisingrediënten van motivatie en naar de bouwstenen van een motiverende begeleidingsstijl.

  • Voor leidinggevenden
  • 4 sessies van 3 uur

Succesvol samenwerken

Work it out! Conflicten op een productieve manier aanpakken

Wordt in jouw team conflict ten allen tijde vermeden? Of zijn jouw medewerkers al helemaal mee dat feedback geven, het (moeilijke) gesprek aangaan en je mening delen onmisbaar is om de best mogelijke oplossing te bereiken is?

Maar zelfs als je er de meerwaarde van inziet, is het nog niet altijd gemakkelijk om een mogelijke conflictsituatie aan te gaan. In dit traject duiden we het belang van het productief conflict en geven we de deelnemers handvaten om met elkaar in gesprek te gaan over gebeurtenissen, vaardigheden, motivatie en andere zakelijke of persoonlijke zaken.

  • Voor medewerkers
  • 4 tot 6 sessies van 3 uur

Next level team

Eén ding is ondertussen duidelijk: Samen-Werken aan het team is een must. In 4 tot 6 opbouwende en actieve sessies vertrekken we vanuit thema's zoals vertrouwen, productief conflict, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaat. We bouwen dit op aan de hand van het Piramidemodel van Patrick Lencioni. Als eindresultaat beogen we een sterker team met meer veerkracht!

  • Voor medewerkers
  • 4 dagdelen van 3 tot 3,5 uur

Telewerken / hybride samenwerken / hybride werkplekstrategie

Actief op de agenda! Hoe maak ik mijn vergadermomenten actiever en efficiënter?

In dit hybride vormingstraject (combinatie online en inhouse vorming) komen 6 thema’s aan bod in een speels jasje: kennismaking, energizers, brainstormtechnieken, discussiëren, feedback geven aan elkaar, evaluatietechnieken.

Het aanbod aan online, analoge en fysieke methodieken is onmiddellijk bruikbaar en de gebruikte materialen zijn zaken die je thuis vindt, zelf aan te maken of terug te vinden in een gratis downloadbare handleiding.

  • Voor medewerkers en leidinggevenden
  • 4 dagdelen van 3 uur

Smaakt dit naar meer?
Bekijk het hele aanbod van vormingsfondsen voor lokale besturen van Diverscity (en waar je De Aanstokerij ook nog zal tegenkomen).


Meer over Talenten & Competenties of Samenwerking & Teambuilding of Organisatiecultuur & -management

Samenwerking & Teambuilding

Zet de zomer teambuildend in

24 april 2024

Als je heel stil bent en héél goed luistert, hoor je het misschien al... De zomer die je roept!

Hoog tijd dus al een gezellig uitbol-momentje met je collega's in te plannen. En is er iets leuker dan samen spelen?

Opvoeding & Ontwikkeling

Je talenten leren kennen? Bij TAJO is dat kinderspel!

5 april 2024

De missie van TAJO vzw is om maatschappelijk kwetsbare jongeren te motiveren om de kansen die ze krijgen te grijpen. Met dit nieuwe spel dat De Aanstokerij samen met hen maakte, triggeren ze jongeren om deel te nemen aan vrijetijdsbesteding, en leren zij ook TAJO kennen.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.