Ga verder naar de inhoud

De Aanstokerij voor een appel en een ei

22.05.2023

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt worden. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Boek deze speelse vormingen en begeleidingen aan verlaagde prijs

Dankzij de verschillende organisaties en instanties die geloven in de kracht van spel, zijn er een hoop speelse vormingen en begeleidingen die je voor een appel en een ei kan aanvragen!

Hier vind je een compleet overzicht van alle spelen en regelingen en meer informatie over de voorwaarden:

1/ Provincie Oost-Vlaanderen: lokaal mondiaal beleid

De subsidie voor educatief en informatief aanbod ter ondersteuning van het lokaal en mondiaal beleid zet Oost-Vlaamse lokale besturen en actoren aan om het draagvlak voor mondiale solidariteit te vergroten.

Daarom voorziet de provincie elk jaar subsidies waarmee onder andere 21 verschillende spelen van De Aanstokerij aangevraagd kunnen worden over zoals thema's als wereldburgerschap of de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Voor wie?

Oost-Vlaamse lokale besturen en actoren:

  • Lokale besturen en/of gemeentepersoneel
  • Lokale jeugd- en/of volwassenenorganisaties
  • Gemeentelijke bibliotheken
  • Scholen binnen de gemeente
  • Andere lokale organisaties zonder winstgevend doel (vzw’s/feitelijke verenigingen) in Oost-Vlaanderen

Hoe?

Download het aanvraagformulier op de website van Provincie Oost-Vlaanderen en mail het naar mondialegemeenten@oost-vlaanderen.be om de subsidie aan te vragen. Zij nemen dan contact met ons op.

Meer informatie?

Meer over de subsidie, het reglement, de voorwaarden waaraan je aanvraag moet voldoen, en het aanvraagformulier vind je op de website van Provincie Oost-Vlaanderen.

2/ Komaf: vormingen rond diversiteit en toegankelijkheid

De Aanstokerij maakt deel uit van het vormingsnetwerk van Komaf, dus kunnen we onze vormingen rond diversiteit en toegankelijkheid tegen een verminderde prijs aanbieden aan het jeugdwerk. Vraag één van de vormingen aan en Komaf dekt een deel van de kosten.

Voor wie?

  • Lokale jeugdverenigingen

Welke spelen?

  1. Speel-O-Nauten
  2. Rafa Rafa
  3. Blauwland-Geelland
  4. Kwinkslag
  5. Diversidentiteit
  6. Coolturen!
  7. Open blik op diversiteit
  8. Samenwerkingsspelen Plus
  9. SoWhat?! The Gayme
  10. Weg uit dat web

Hoe?

Boek een van de bovenstaande spelen via onze webshop en stel een vormingsaanvraag aan via de website van Komaf. Zo krijgen jullie een voucher ter waarde van €150, en dat bedrag trekken we dan van jullie factuur af.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Komaf kan je terecht op hun website. Samen met hun partners willen zij dat kinderen en jongeren met een beperking en/of in maatschappelijk kwetsbare situaties zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan het jeugdwerk.

3/ Vuil spel: verenigd tegen zwerfvuil

Wil je met je jeugdbeweging aan de slag rond zwerfvuil? In 'Vuil Spel', dat we samen met Mooimakers ontwikkelden, maken we de leden van je groep bewust van de impact die zwerfvuil heeft en van de oplossingen die bestaan. Om te tonen dat Mooimakers het meent, geeft de organisatie 50 gratis begeleidingen van het spel weg.

Voor wie?

  • Erkende jeugdverenigingen

Welk spel?

Hoe?

Vraag het spel gewoon aan via onze webshop, en wij regelen de factuur met Mooimakers. Zij nemen de kosten op zich.

Meer informatie?

Meer over dit spel vind je op de website van Mooimakers.

4/ Areyouwaterproof: Een Boeiend Klasspel

De maritieme wereld is onvoldoende gekend en daar wil areyouwaterproof verandering in brengen! Met 'Een Boeiend Klasspel' brengen we de maritieme wereld naar de klas. Bovendien doen we dat volledig gratis dankzij de partners van areyouwaterproof.

Voor wie?

  • Leerlingen in de 3e graad lager onderwijs

Welk spel?

  1. Een Boeiend Klasspel

Hoe?

Leerkrachten kunnen het spel aanvragen via het online inschrijvingsformulier.

Meer informatie?

Die vind je op de website van Agentschap MDK.

5/ Stad Gent educatief aanbod mondiale solidariteit

Een wereldwijze Gentse klas of school worden? Stad Gent trakteert scholen op een selectie Aanstekelijke workshops voor leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs. Spelers leren over mondiale solidariteit en wat onze impact is op mens én natuur wereldwijd.

Voor wie?

  • Gentse scholen

Welke spelen?

  1. Missie 2030
  2. Chico en de chocoladetrafiek
  3. Zoete groeten
  4. Papier hier, schaar daar
  5. O. Verbloemen & Co.
  6. Bingo Mondial

Hoe?

Vraag de spelbegeleiding via onze webshop aan en vermeld dat je de aanvraag doet voor een Gentse school in het kader van Gent mondiaal. Dan regelen wij de rest!

Meer informatie?

Meer informatie vind je op de website van Stad Gent.


Meer over Wereldburgerschap of Democratie of Duurzaamheid

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Duurzaamheid

De Aanstokerij trekt het zich aan

26 januari 2024

Een dikke trui aandoen volstaat niet voor het klimaat: tijd voor wat drastischere klimaatacties! De Aanstokerij trekt het zich alvast aan met klimaatvriendelijke duurzaamheidsspelen waarmee je kleine verschillen voor het klimaat maakt.

Social skills

Plezier tot hier, en niet verder!

22 december 2023

Tieners hebben het niet altijd even makkelijk om hun eigen grenzen aan te geven en die van anderen te herkennen. Daarom werkten we samen met vrijwilligers van Jonge Helden aan deze gratis speelse werkvorm, waarmee begeleiders in het jeugdwerk en onderwijs rond het thema aan de slag kunnen.