Ga verder naar de inhoud

Ga op waarden-volle ontdekkingstocht

09.12.2021

In december 2021 lanceerden we een nieuw kaartenspel om het gesprek over waarden mee aan te gaan: Waardevol!

Met ‘Waardevol’ creëer je een veilige omgeving waarin de leden van een groep vrijuit kunnen spreken over waarden, over de idealen die ze nastreven, zowel individueel als gemeenschappelijk.

Met de 90 waardenkaarten en 5 speelse methodieken die deze set bevat, voer je een uitgebreid gesprek waarin de verschillende aspecten van waarden aan bod komen: persoonlijke waarden, gemeenschappelijke waarden, de rol van waarden in een conflict en hun belang in maatschappelijk debat. Je kan elke methodiek afzonderlijk gebruiken of verschillende methodieken combineren naar keuze.

‘Waardevol’ is gericht op spelers vanaf 16 jaar. Je kan er in groepen van 2 tot 12 spelers mee aan de slag in allerhande contexten: op school, op de werkvloer, in de jeugdvereniging … Het spel kan makkelijk aangepast worden aan de leefwereld van eender welke groep.

Als je tien exemplaren bestelt, krijg je er gratis een elfde exemplaar bij.


Meer over Communicatie & Feedback of Social skills

Opvoeding & Ontwikkeling

Al spelend vaardigheden voor het leven ontwikkelen

7 juli 2023

Een aandachtig oog heeft het misschien al opgemerkt, al scrollend door ons aanbod op de webshop, de icoontjes van de '21st century skills' of 'life skills'. Met de icoontjes verwijzen we naar de specifieke life skills waaraan gewerkt wordt in de spelen in ons aanbod.

Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!

Mentaal welzijn

Bedank de leerkracht met een spel

7 juni 2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!