Ga verder naar de inhoud

Ga op waarden-volle ontdekkingstocht

09.12.2021

In december 2021 lanceerden we een nieuw kaartenspel om het gesprek over waarden mee aan te gaan: Waardevol!

Met ‘Waardevol’ creëer je een veilige omgeving waarin de leden van een groep vrijuit kunnen spreken over waarden, over de idealen die ze nastreven, zowel individueel als gemeenschappelijk.

Met de 90 waardenkaarten en 5 speelse methodieken die deze set bevat, voer je een uitgebreid gesprek waarin de verschillende aspecten van waarden aan bod komen: persoonlijke waarden, gemeenschappelijke waarden, de rol van waarden in een conflict en hun belang in maatschappelijk debat. Je kan elke methodiek afzonderlijk gebruiken of verschillende methodieken combineren naar keuze.

‘Waardevol’ is gericht op spelers vanaf 16 jaar. Je kan er in groepen van 2 tot 12 spelers mee aan de slag in allerhande contexten: op school, op de werkvloer, in de jeugdvereniging … Het spel kan makkelijk aangepast worden aan de leefwereld van eender welke groep.

Als je tien exemplaren bestelt, krijg je er gratis een elfde exemplaar bij.


Meer over Communicatie & Feedback of Social skills

Wereldburgerschap

Samen naar een herdruk van 'Got your back'!

2 mei 2024

Vorig jaar ontwikkelde De Aanstokerij samen met Stad Leuven 'Got your back', een spel waarin spelers ervaren hoe het is om gediscrimineerd te worden en hoe ze als omstander kunnen ingrijpen. Voor de herdruk van dit spel organiseren we een intekenactie, zodat je nu al een of meerdere exemplaren kan verzekeren om te verdelen onder scholen, sportclubs, bibliotheken ...

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.