Ga verder naar de inhoud

Inzichten & nieuws

We schrijven bijna even graag over spelen als dat we ze ontwikkelen en begeleiden. Hier vind je alle Aanstokerij-nieuwtjes, onze speltips, blogs van Aanstokers ...

Wat zoek je?

Wat zoek je?

Over wat?

Voor wie?

A total of 7 items found.
Spel als vormingsmethode

Webinar: teamversterkende spelen

12 december 2023

Hoe kan je via spel aan een sterk team werken? Speltrainer Hendrik heeft het antwoord op die vraag al bij tientallen organisaties gedemonstreerd. In deze videoreeks deelt hij zijn expertise over hoe je a.h.v. het teammodel van Lencioni een goed geolied team wordt. Via speelse methodieken ontdek je de onderdelen van een goed draaiend team, waardoor je de sfeer en de resultaten zal zien verbeteren.

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

14 november 2023

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.

Organisatiecultuur & -management

Ahoi! 'Visie in zicht' bij Ferm Kinderopvang

22 september 2023

Kinderbegeleiders van Ferm Kinderopvang zetten zich elke dag in voor kwaliteitsvolle opvang, en kunnen vanaf nu de pedagogische visie van Ferm al spelend (her)ontdekken. Het spel ‘Visie in zicht’ is een zeereis langs de ankers van hun visie.

Mentaal welzijn

Tien Aanstekelijke anti-stress tips

27 oktober 2022

Op november is het Stress Awareness Day, dus we delen graag de favoriete anti-stress tips van ons team. Het is namelijk heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Stressverlies gegarandeerd!

Communicatie & Feedback

'Toolbox leiderschapskompas': het noorden nooit meer kwijt

10 oktober 2022

De Personeelsdienst van de KU Leuven werkt nauw samen met veel leidinggevenden, die vaak op zoek zijn naar manieren om, samen met hun team, richting te geven aan leiderschapsontwikkeling. De toolbox leiderschapskompas helpt hen daarmee via speelse methodieken die deelnemers aanzetten tot dialoog, zelfreflectie en concrete acties.

Communicatie & Feedback

Trakteer je (leidings)ploeg op aanstekelijk spel en speelse vormingen!

3 september 2018
Wil je spelen met velen, maar ontbreekt het je aan tijd om een massaspel in elkaar te boksen? Heb je altijd al eens een escape game willen…
Organisatiecultuur & -management

Hoe maak je je beleidsnota nog straffer en meer gedragen?

16 maart 2016
Op zoek naar een inspirerende methode die je organisatie kan helpen om goede strategische keuzes en acties voor de toekomst te…