Ga verder naar de inhoud

Trakteer je (leidings)ploeg op aanstekelijk spel en speelse vormingen!

03.09.2018

Wil je spelen met velen, maar ontbreekt het je aan tijd om een massaspel in elkaar te boksen? Heb je altijd al eens een escape game willen spelen? Sta je voor de uitdaging om je groep te motiveren en gemotiveerd te houden?

Wij weten raad! Hier onze 3 tips om met spel je groep te belonen en te inspireren:

FoodEx: speel met de ganse ploeg, tot wel 64 spelers!

In dit samenwerkingsspel voor grote groepen zijn de spelers koeriers in dienst bij FoodEx, een online cateringsbedrijf dat klanten maaltijden thuisbezorgt. In verschillende teams moeten ze zo snel mogelijk de ingrediënten voor de verschillende maaltijden bijeen verzamelen, de maaltijden klaarmaken én leveren bij de klanten.

Een race tegen de klok en een strijd voor goede ratings. Want hoe sneller ze leveren, hoe hoger hun persoonlijke rating zal zijn.

Gaan de teams elk voor hun eigen rating of zorgen ze ervoor dat iederéén zo snel mogelijk geholpen is?

Praktisch

  • Aantal spelers: 32 – 64
  • Duur: 2 uur
  • Aantal begeleiders: minstens 3 speltrainers en 2 eigen begeleiders, vanaf 45 spelers minstens 4 speltrainers en 1 eigen begeleider

Mobile Escape Game: een escape room, maar net dat tikkeltje anders

2 kamers, 2 tablets, 1 mysterie ... De klok tikt!

Je groep, verdeeld over 2 verschillende ruimtes, wordt uitgedaagd om een fraudemysterie op te lossen via sociale media.

Ideaal om daarna je communicatie over teams heen bespreekbaar te maken!

Praktisch

  • Aantal spelers: 8 – 16
  • Duur: 2 uur
  • Aantal begeleiders: 1 speltrainer van De Aanstokerij

Motiveren? Kan je leren!

Wat maakt dat vrijwilligers graag bij een organisatie zijn en zich ervoor inzetten?

Onze vorming 'Motiveren kan je leren' helpt verantwoordelijken in het jeugdwerk (professionals, volwassenenbegeleiders, hoofdleiding, takleiding...) bij het begrijpen en versterken van motivatie van hun vrijwilligers.

We gaan op zoek naar de basisingrediënten van motivatie en naar een match tussen de jeugdwerker (en diens drijfveren) en mogelijke motiverende taken binnen de organisatie, vereniging...

Motiveer je team, engageer je ploeg, actie!

Praktisch

  • Aantal spelers: 4 – 16
  • Duur: 2 tot 3 uur per deel
  • Aantal begeleiders: 1 speltrainer van De Aanstokerij

Meer over Communicatie & Feedback of Organisatiecultuur & -management

Talenten & Competenties

Focus op talent binnen je lokaal bestuur

7 mei 2024

Een team met ruimte voor ieders unieke talenten gaat met plezier werken! Lokale besturen krijgen daarbij een duwtje in de rug via het vormingsfonds ‘Focus op Talent’ van Diverscity. De ideale manier om eens (voordeliger) te proeven van een vorming van De Aanstokerij!

Spel als vormingsmethode

Webinar: teamversterkende spelen

12 december 2023

Hoe kan je via spel aan een sterk team werken? Speltrainer Hendrik heeft het antwoord op die vraag al bij tientallen organisaties gedemonstreerd. In deze videoreeks deelt hij zijn expertise over hoe je a.h.v. het teammodel van Lencioni een goed geolied team wordt. Via speelse methodieken ontdek je de onderdelen van een goed draaiend team, waardoor je de sfeer en de resultaten zal zien verbeteren.

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

14 november 2023

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.