Ga verder naar de inhoud

Jeugdwerk

We maken, verkopen en begeleiden spelen op maat voor:

✓ leden en deelnemers
✓ leiding en animatoren
✓ professioneel jeugdwerk

Zet alles op het spel tijdens je groepsactiviteit!

Met zinvolle, sfeervolle en groepsbevorderende spelen waarmee je de samenwerking, de communicatie en het vertrouwen in de groep stimuleert.

Ideaal voor op je (zomer)kamp, weekend, teambuilding, speelplein, bezoekdag, startdag, jeugdraad, leidingskring, tienerwerking enz. Leuk, actief én met inhoud!

  • Koop de spelen aan in onze webshop en ga er zelf mee aan de slag.

Straf spel voor straffe spelers

In onze webshop vind je spelen die je kan kopen en zelf begeleiden, maar ook spelen die je speelt met begeleiding:

Rafa Rafa

€ 16,99

Vorm je groep over een maatschappelijk thema

Je kan je met De Aanstokerij niet enkel uitleven in heel wat verschillende spelen, via één of meerdere spelen en speelse methodieken pakken we ook de vormingsnoden van je leiding, animatoren of collega-jeugdwerkers aan.

Diversiteit, duurzaamheid, mentaal welzijn ... Geen droge kost, maar juist heel actief en afwisselend, op maat van jouw groep. Nieuwsgierig naar waarover je met ons aanbod kan spelen?

Onze vormingen voor professionele en vrijwillige jeugdwerkers

Samen met je (jeugd)organisatie een spel op maat ontwikkelen?

Wil je je groep sensibiliseren of over een bepaald thema aan het denken zetten, dan kunnen wij je helpen een spel te ontwikkelen dat perfect bij jouw doelstellingen past. Ons creatief team staat garant voor een mooi, kwaliteitsvol en vooral leuk resultaat.

Heb je de spelkriebel zo hard te pakken dat je zelf een spel wil ontwikkelen, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Dan geven we je tijdens één of meerdere coachingsessies graag een professioneel duwtje in de juiste richting.

Enkele van onze strafste spelen op maat voor jeugdwerk

Mentaal welzijn

Lancering jongerenspel over mentaal welzijn: MindMaze

6 juli 2021
Op dinsdag 6 juli lanceerden we samen met de jongerenwerking van Speelplein Takaro in Etterbeek en in het bijzijn van Vlaams minister van…
Communicatie & Feedback

'Meet the Parents' - speelse tool voor jeugdwerk­begeleiders

30 maart 2019

'Meet the parents' is een speel speels reflectie-instrument kunnen begeleiders in het jeugdwerk in team uitzoeken hoe ze een positieve relatie met ouders van leden kunnen uitbouwen. De Aanstokerij ontwikkelde het spel in opdracht van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen, in samenwerking met verschillende Vlaamse jeugdwerkingen.

Duurzaamheid

Lancering SDG-spel 'Missie 2030'

29 juni 2018

Eind 2015 lanceerden de Verenigde Naties 'Agenda 2030': doelstellingen om de Aarde richting duurzaamheid te duwen. Voor de Dienst Noord-Zuid van de provincie Vlaams-Brabant ontwikkelden we 'Missie 2030', een teamspel om spelers de visie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te leren kennen.

Inzichten en nieuws voor Jeugdwerk

Duurzaamheid

De Aanstokerij speelt het proper (én gratis)

23 maart 2023

Vorig jaar maakten we samen met Mooimakers 'Vuil Spel'. Dit jaar trakteert Mooimakers erkende jeugdwerkingen op een gratis begeleiding van dit spel, waarin leden grondig kennismaken met het onderwerp 'zwerfvuil' en hoe zij het kunnen vermijden.

Gezondheid

Spelen met grenzen tijdens de Week van de Lentekriebels

20 maart 2023

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Op de kalender

6
oktober
2023
+
Meerdere dagen

Castle Quest: Een participatieplan in 48 uur

Interessant voor Jeugdwerk

In dit weekend voor jeugdraden van De Aanstokerij en Bataljong zet je de eerste speelse stappen van een heus participatieproject binnen je stad of gemeente. De perfecte aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024!