Ga verder naar de inhoud

Jeugdwerk

We maken, verkopen en begeleiden spelen op maat voor:

✓ leden en deelnemers
✓ leiding en animatoren
✓ professioneel jeugdwerk

Zet alles op het spel tijdens je groepsactiviteit!

Met zinvolle, sfeervolle en groepsbevorderende spelen waarmee je de samenwerking, de communicatie en het vertrouwen in de groep stimuleert.

Ideaal voor op je (zomer)kamp, weekend, teambuilding, speelplein, bezoekdag, startdag, jeugdraad, leidingskring, tienerwerking enz. Leuk, actief én met inhoud!

  • Koop de spelen aan in onze webshop en ga er zelf mee aan de slag.

Straf spel voor straffe spelers

In onze webshop vind je spelen die je kan kopen en zelf begeleiden, maar ook spelen die je speelt met begeleiding:

Rafa Rafa

€ 16,99

Vorm je groep over een maatschappelijk thema

Je kan je met De Aanstokerij niet enkel uitleven in heel wat verschillende spelen, via één of meerdere spelen en speelse methodieken pakken we ook de vormingsnoden van je leiding, animatoren of collega-jeugdwerkers aan.

Diversiteit, duurzaamheid, mentaal welzijn ... Geen droge kost, maar juist heel actief en afwisselend, op maat van jouw groep. Nieuwsgierig naar waarover je met ons aanbod kan spelen?

Onze vormingen voor professionele en vrijwillige jeugdwerkers

Samen met je (jeugd)organisatie een spel op maat ontwikkelen?

Wil je je groep sensibiliseren of over een bepaald thema aan het denken zetten, dan kunnen wij je helpen een spel te ontwikkelen dat perfect bij jouw doelstellingen past. Ons creatief team staat garant voor een mooi, kwaliteitsvol en vooral leuk resultaat.

Heb je de spelkriebel zo hard te pakken dat je zelf een spel wil ontwikkelen, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Dan geven we je tijdens één of meerdere coachingsessies graag een professioneel duwtje in de juiste richting.

Enkele van onze strafste spelen op maat voor jeugdwerk

Mentaal welzijn

Lancering jongerenspel over mentaal welzijn: MindMaze

6 juli 2021
Op dinsdag 6 juli lanceerden we samen met de jongerenwerking van Speelplein Takaro in Etterbeek en in het bijzijn van Vlaams minister van…
Communicatie & Feedback

'Meet the Parents' - speelse tool voor jeugdwerk­begeleiders

30 maart 2019

'Meet the parents' is een speel speels reflectie-instrument kunnen begeleiders in het jeugdwerk in team uitzoeken hoe ze een positieve relatie met ouders van leden kunnen uitbouwen. De Aanstokerij ontwikkelde het spel in opdracht van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen, in samenwerking met verschillende Vlaamse jeugdwerkingen.

Duurzaamheid

Lancering SDG-spel 'Missie 2030'

29 juni 2018

Eind 2015 lanceerden de Verenigde Naties 'Agenda 2030': doelstellingen om de Aarde richting duurzaamheid te duwen. Voor de Dienst Noord-Zuid van de provincie Vlaams-Brabant ontwikkelden we 'Missie 2030', een teamspel om spelers de visie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te leren kennen.

Inzichten en nieuws voor Jeugdwerk

Gezondheid

Spelen met grenzen

22 februari 2024

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.

Duurzaamheid

De Aanstokerij trekt het zich aan

26 januari 2024

Een dikke trui aandoen volstaat niet voor het klimaat: tijd voor wat drastischere klimaatacties! De Aanstokerij trekt het zich alvast aan met klimaatvriendelijke duurzaamheidsspelen waarmee je kleine verschillen voor het klimaat maakt.