Ga verder naar de inhoud

Vers van de pers! Dossier 116 000

06.09.2016

De Aanstokerij ontwikkelt en produceert jaarlijks 10 tot 15 nieuwe spelen op maat. Onze recentste ontwikkeling en productie is er eentje in opdracht van Child Focus.

Het spel 'Dossier 116 000' leert kinderen van 10 tot 12 jaar wat moeilijke thema's zoals weglopen, seksuele uitbuiting, veilig internet ... betekenen.

In dit detectivespel onderzoeken de spelers een verdwijning en een zaak over veilig internetgebruik. Het doel van het spel is alle onderzoeken op te lossen en zo junior detective te worden.

Officiële voorstelling

Vandaag, 6 september, was de officiële voorstelling van het spel in het bijzijn van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Collega Johan, de spelontwikkelaar van 'Dossier 116 000', leidde er het spel in goede banen. Bekijk de video van De Redactie.

Koningin Mathilde, ere-ambassadrice van Child Focus kreeg het spel overhandigd op het paleis.

Interesse?

Wil je als klasleerkracht, opvoeder of monitor deze thema's bespreekbaar maken bij kinderen van 10 tot 12 jaar?

Je kan een beroep doen op vrijwilligers van Child Focus voor een gratis begeleiding van het spel. Mail naar training@childfocus.org of bel naar 02 47 54 439.


Meer over Mediawijsheid

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

22 mei 2023

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.