Ga verder naar de inhoud

Veilig internet op het spel

26.01.2021

In het samenwerkingsspel '#FlashTag', ontwikkeld voor Child Focus, kan je met je leerlingen (5de en 6de leerjaar & 1ste graad secundair onderwijs) in dialoog gaan over veilig en verantwoord internetten.

Alle kinderen en jongeren mediawijs? Super! Maar hoe pakken we dit aan?

Het spel als ludieke en toegankelijke methode met tal van realistische situaties die de kinderen en jongeren misschien zelf al hebben meegemaakt, gezien, gehoord …

'#FlashTag' biedt een mooie weg richting de thema’s van mediawijsheid en bovenal creëert het voor de spelers een open sfeer om te praten over, vergelijken, bedenken, analyseren … van zichzelf en de anderen binnen de online leefwereld.


Meer over Mediawijsheid

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.

Mediawijsheid

Word Spelmaker!

7 februari 2022
We zitten dagelijks op sociale media, lezen nieuwssites, en worden overspoeld door filmpjes met informatie. Maar waar komt die informatie…