Ga verder naar de inhoud

Veilig internet op het spel

26.01.2021

In het samenwerkingsspel '#FlashTag', ontwikkeld voor Child Focus, kan je met je leerlingen (5de en 6de leerjaar & 1ste graad secundair onderwijs) in dialoog gaan over veilig en verantwoord internetten.

Alle kinderen en jongeren mediawijs? Super! Maar hoe pakken we dit aan?

Het spel als ludieke en toegankelijke methode met tal van realistische situaties die de kinderen en jongeren misschien zelf al hebben meegemaakt, gezien, gehoord …

'#FlashTag' biedt een mooie weg richting de thema’s van mediawijsheid en bovenal creëert het voor de spelers een open sfeer om te praten over, vergelijken, bedenken, analyseren … van zichzelf en de anderen binnen de online leefwereld.


Meer over Mediawijsheid

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

22 mei 2023

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.

Mediawijsheid

Word Spelmaker!

7 februari 2022
We zitten dagelijks op sociale media, lezen nieuwssites, en worden overspoeld door filmpjes met informatie. Maar waar komt die informatie…