Ga verder naar de inhoud

Meer spelen, minder pesten!

30.01.2024

Van 2 tot 9 februari 2024 organiseert het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de Vlaamse Week tegen Pesten. Overal in Vlaanderen worden initiatieven georganiseerd om pesten te voorkomen en tegen te gaan. Omdat pesten in vele verschillende gedaanten voorkomt, en niet altijd op dezelfde manier ontstaat, is er niet één standaardoplossing. Deze speelse tools helpen je om pestproblemen vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.

De Aanstokerij biedt verschillende spelen en workshops aan die je daarvoor kan inzetten:

Spelen tegen cyberpesten

Technologie blijft een belangrijkere rol in ons dagelijks leven innemen en wordt ook voor steeds meer jongeren een dagelijkse ontmoetingsplaats. Helaas betekent dat ook dat er online heel wat gepest kan worden; inzetten op veilig internet en een goed anticyberpestbeleid hebben is de boodschap!

VlinderNET

€ 36,79

Leren omgaan met verschillen

Iedereen is anders, en zulke verschillen kunnen de reden zijn waarom pestkoppen iemand beginnen pesten. Deze spelen bieden leerlingen een laagdrempelige invalshoek om het over verschillen te hebben en diversiteit als een bonus te zien.

Pest'oog

€ 36,79

Kwinkslag

€ 39,95

Rafa Rafa

€ 16,99

Werken aan sociale vaardigheden

Wat schuilt er achter pestgedrag? Veel kinderen en jongeren zijn zich niet bewust van de gevoelens die bij pesten komen kijken, of weten niet voor welke reactie ze moeten kiezen in een situatie, en gaan voor een gewelddadige aanpak. Met deze spelen werk je aan sociale vaardigheden, zodat er in de toekomst gekozen wordt voor meer verbindende alternatieven.

Kikkerbecool

€ 99,00

EQ-babbelspel

€ 65,00

De Babbelaars

€ 65,00

Vlinderslag

€ 36,79

Werken aan een positief zelfbeeld

Pesten heeft een heel negatieve invloed op het zelfvertrouwen van slachtoffers, en die invloed kan langdurige effecten hebben. Met een positief zelfbeeld staan kinderen en jongeren steviger in hun schoenen, en zal pesten hen minder kunnen raken. Deze tools helpen hen spelenderwijs op ontdekkingstocht gaan naar hun sterktes en bouwen aan hun zelfvertrouwen.

Schatgravers

€ 35,00

Verbindend Communiceren

Pesten is inherent een gewelddadige vorm van communicatie, of er nu fysiek geweld bij komt kijken of niet. Er is echter een alternatief: verbindende communicatie. Deze vorm van communicatie is een eerlijkere manier om te spreken over gevoelens en behoeften, en kan jong en oud aangeleerd worden.

Groepsbevorderende spelen

Hoe een groep in elkaar zit, en de dynamiek die er van kracht is, kan bepalen of er een sfeer hangt waarin groepsgenoten elkaar pesten of niet. Met deze spelen legt een groep zichzelf onder de loep om te ontdekken hoe ze precies werkt, en hoe ze beter en veiliger voor de leden kan worden.

Samenwerkingsspelen

Een andere manier om een betere sfeer binnen je groep te creëren, is simpelweg eens actief samen te werken. Door samen te spelen leren groepsleden elkaars sterke kanten kennen, waar ze voordien nog geen weet van hadden. Zo leren ze elkaar meer appreciëren.

Smaakt naar meer?

Ontdek ons hele aanbod in de webshop!

Alles over pesten

Check ook zeker de website van ALLESoverPESTEN, waarop je naast heel veel informatie zoals antwoorden op de meest gestelde vragen over pesten, wegwijzers/uitleg over wat te doen en wie kan helpen om pesten aan te pakken en te voorkomen, ook zelfscans voor organisaties vindt en een uitgebreid aanbod aan vormingen over pesten van alle partners van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.


Meer over Social skills of Verbindend communiceren of Samenwerking & Teambuilding

Talenten & Competenties

Focus op talent binnen je lokaal bestuur

7 mei 2024

Een team met ruimte voor ieders unieke talenten gaat met plezier werken! Lokale besturen krijgen daarbij een duwtje in de rug via het vormingsfonds ‘Focus op Talent’ van Diverscity. De ideale manier om eens (voordeliger) te proeven van een vorming van De Aanstokerij!

Wereldburgerschap

Samen naar een herdruk van 'Got your back'!

2 mei 2024

Vorig jaar ontwikkelde De Aanstokerij samen met Stad Leuven 'Got your back', een spel waarin spelers ervaren hoe het is om gediscrimineerd te worden en hoe ze als omstander kunnen ingrijpen. Voor de herdruk van dit spel organiseren we een intekenactie, zodat je nu al een of meerdere exemplaren kan verzekeren om te verdelen onder scholen, sportclubs, bibliotheken ...

Samenwerking & Teambuilding

Zet de zomer teambuildend in

24 april 2024

Als je heel stil bent en héél goed luistert, hoor je het misschien al... De zomer die je roept!

Hoog tijd dus al een gezellig uitbol-momentje met je collega's in te plannen. En is er iets leuker dan samen spelen?