Ga verder naar de inhoud

Meer spelen, minder pesten!

25.01.2023

Van 10 tot 18 februari organiseert Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de Vlaamse Week tegen Pesten. Overal in Vlaanderen worden initiatieven georganiseerd om pesten te voorkomen en tegen te gaan. Omdat pesten in vele verschillende gedaanten voorkomt, en niet altijd op dezelfde manier ontstaat, is er niet één standaardoplossing. Deze speelse tools helpen je om pestproblemen vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.

De Aanstokerij biedt verschillende spelen en workshops aan die je daarvoor kan inzetten:

Spelen tegen cyberpesten

Technologie blijft een belangrijkere rol in ons dagelijks leven innemen en wordt ook voor steeds meer jongeren een dagelijkse ontmoetingsplaats. Helaas betekent dat ook dat er online heel wat gepest kan worden; inzetten op veilig internet en een goed anticyberpestbeleid hebben is de boodschap!

VlinderNET

€ 36,79

Leren omgaan met verschillen

Iedereen is anders, en zulke verschillen kunnen de reden zijn waarom pestkoppen iemand beginnen pesten. Deze spelen bieden leerlingen een laagdrempelige invalshoek om het over verschillen te hebben en diversiteit als een bonus te zien.

Pest'oog

€ 36,79

Werken aan sociale vaardigheden

Wat schuilt er achter pestgedrag? Veel kinderen en jongeren zijn zich niet bewust van de gevoelens die bij pesten komen kijken, of weten niet voor welke reactie ze moeten kiezen in een situatie, en gaan voor een gewelddadige aanpak. Met deze spelen werk je aan sociale vaardigheden, zodat er in de toekomst gekozen wordt voor meer verbindende alternatieven.

EQ-babbelspel

€ 65,00

Kikkerbecool

€ 99,00

Vlinderslag

€ 36,79

Werken aan een positief zelfbeeld

Pesten heeft een heel negatieve invloed op het zelfvertrouwen van slachtoffers, en die invloed kan langdurige effecten hebben. Met een positief zelfbeeld staan kinderen en jongeren steviger in hun schoenen, en zal pesten hen minder kunnen raken. Deze tools helpen hen spelenderwijs op ontdekkingstocht gaan naar hun sterktes en bouwen aan hun zelfvertrouwen.

Schatgravers

€ 35,00

Verbindend Communiceren

Pesten is inherent een gewelddadige vorm van communicatie, of er nu fysiek geweld bij komt kijken of niet. Er is echter een alternatief: verbindende communicatie. Deze vorm van communicatie is een eerlijkere manier om te spreken over gevoelens en behoeften, en kan jong en oud aangeleerd worden.

Beestenberg

€ 20,00

Groepsbevorderende spelen

Hoe een groep in elkaar zit, en de dynamiek die er van kracht is, kan bepalen of er een sfeer hangt waarin groepsgenoten elkaar pesten of niet. Met deze spelen legt een groep zichzelf onder de loep om te ontdekken hoe ze precies werkt, en hoe ze beter en veiliger voor de leden kan worden.

Samenwerkingsspelen

Een andere manier om een betere sfeer binnen je groep te creëren, is simpelweg eens actief samen te werken. Door samen te spelen leren groepsleden elkaars sterke kanten kennen, waar ze voordien nog geen weet van hadden. Zo leren ze elkaar meer appreciëren.

Smaakt naar meer?

Ontdek ons hele aanbod in de webshop!

Alles over pesten

Check ook zeker de website van ALLESoverPESTEN, waarop je naast heel veel informatie zoals antwoorden op de meest gestelde vragen over pesten, wegwijzers/uitleg over wat te doen en wie kan helpen om pesten aan te pakken en te voorkomen, ook zelfscans voor organisaties vindt en een uitgebreid aanbod aan vormingen over pesten van alle partners van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.


Meer over Social skills of Verbindend communiceren of Samenwerking & Teambuilding

Gezondheid

Spelen met grenzen tijdens de Week van de Lentekriebels

20 maart 2023

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Gezondheid

De meest romantische spelen van De Aanstokerij

7 februari 2023

Rond 14 februari hangt er meer dan genoeg liefde in de lucht. Men zegt wel eens dat liefde een werkwoord, maar het kan ook een speelwoord zijn. Met deze selectie doorloop je op speelse wijze elke fase van de romantiek.

Samenwerking & Teambuilding

Een sterk en divers team met TEAMinclusie(f)

5 januari 2023

Steeds meer organisaties streven naar inclusief samenwerken. Daarom werkte De Aanstokerij mee met de Karel de Grote Hogeschool aan hun ESF-project en ontwikkelden we 22 activiteiten om te bouwen aan een sterke en diverse ploeg met 'TEAMinclusie(f)'.