Ga verder naar de inhoud

Productiecoaching: 'Ken je bedrijf, 24plus'

05.07.2024

24+, het customer care center voor KBC aan hoog tempo groeien. Daarom ontwikkelden ze het spel 'Ken je bedrijf, 24plus', waarmee medewerkers hun bedrijf leren kennen. En voor de final touches deden ze beroep op een productiecoaching van De Aanstokerij.

24+ (soms ook geschreven als 24plus) werd in 2008 opgericht als het Customer Care Center voor KBC. Zij staan in voor onder andere heel wat klantencontacten, technische en ondersteuning. Sinds de oprichting 16 jaar geleden ervaart het bedrijf een snelle groei, waardoor het voor nieuwe medewerkers niet altijd even eenvoudig is om hun bedrijf te leren kennen. Daarom ontwikkelde Laura Morreel als opleider van 24+ het bordspel 'Ken je bedrijf, 24plus'.

Het spel werd bij hen ontwikkeld en getest, maar voor de laatste stappen in het proces deed 24plus beroep op een productiecoaching van De Aanstokerij. We gaven hen enkele tips om het spel nog dat tikkeltje beter te laten functioneren, en één test later kon ons productieteam aan de slag met de fysieke vormgeving en productie van 'Ken je bedrijf, 24plus'.

Uiteindelijk maakten ze een spel dat op materiaalvlak een primeur was voor het productieteam: het spelbord werd een magnetisch paneel. Daardoor is het namelijk mogelijk om de structuur van 24+ aan te passen bij verschillende spelbeurten. Komt er een bedrijfstak bij, verdwijnt er een, of verandert er een van naam? Geen probleem, dat is in enkele ogenblikken aangepast, en het spelbord is weer helemaal relevant en actueel.

Om het spel een speelse en individuele visuele toets te geven, zijn de pionnen zelf samen te stellen LEGO-mannetjes. Elke werknemer is namelijk een individu (en dan ziet het spel er niet te corporate uit).


Meer over Organisatiecultuur & -management

Talenten & Competenties

Focus op talent binnen je lokaal bestuur

7 mei 2024

Een team met ruimte voor ieders unieke talenten gaat met plezier werken! Lokale besturen krijgen daarbij een duwtje in de rug via het vormingsfonds ‘Focus op Talent’ van Diverscity. De ideale manier om eens (voordeliger) te proeven van een vorming van De Aanstokerij!

Spel als vormingsmethode

Webinar: teamversterkende spelen

12 december 2023

Hoe kan je via spel aan een sterk team werken? Speltrainer Hendrik heeft het antwoord op die vraag al bij tientallen organisaties gedemonstreerd. In deze videoreeks deelt hij zijn expertise over hoe je a.h.v. het teammodel van Lencioni een goed geolied team wordt. Via speelse methodieken ontdek je de onderdelen van een goed draaiend team, waardoor je de sfeer en de resultaten zal zien verbeteren.

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

14 november 2023

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.