Ga verder naar de inhoud

Bedank de leerkracht met een spel

07.06.2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Wij stelden een lijst samen van onze leukste klasspelen. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!

Ga gewoon voor een cadeaubon!

Heb je geen zin om een knoop door te hakken, en wil je de cadeau-ontvanger de vrijheid schenken een spel naar keuze toe te voegen aan hun repertoire? Koop dan een geschenkbon op onze webshop, en dan kunnen ze lekker zelf uit ons aanbod kiezen!

Spelen voor op de kleuterschool

Jonge kinderen voelen heel wat emoties, maar weten niet altijd wat die gevoelens zijn en hoe ze erover kunnen praten. Met De Babbelaars (3 tot 6 jaar) kan je gevoelens op een speelse manier in de klas verkennen. Met het bordspel Kikkerkampioen (5 tot 12 jaar) help je kinderen weerbaarder worden bij tegenslagen en zelf oplossingen te bedenken. Schatgravers (alle leeftijden) is een inspirerend kaartspel dat zelfvertrouwen versterkt en spelers gevoeliger maakt voor klein geluk. Perfect voor kleine spelers.

De Babbelaars

€ 65,00

Schatgravers

€ 35,00

Spelen voor leerlingen in het lager onderwijs

Mentaal welzijn is een belangrijk thema, maar niet altijd even makkelijk om in de klas te bespreken. Is dat RAAR? (7 tot 13) helpt leerlingen met elkaar in gesprek te gaan over wat zij meemaken in het leven en daarbij denken voelen. In Blauwland-Geelland (8 tot 12 jaar) ervaren spelers hoe het is om terecht te komen in een cultuur waar je niets van begrijpt en dat ‘anders zijn’ heel gewoon is.
Habitat (vanaf 10 jaar) is een speelse manier om de ongelijkheid in de wereld duidelijk te maken en meningen uit te wisselen rond thema’s zoals diversiteit, mensenrechten en solidariteit.

Is dat RAAR?

€ 59,90

Spelen in het secundair onderwijs

Rafa Rafa (vanaf 14 jaar) is een diepgaandere versie van het bovenstaande ‘Blauwland Geelland’. In dit spel ervaren leerlingen niet enkel hoe het is om in een andere cultuur terecht te komen, maar leggen ze ook de link naar de werkelijkheid. Een steekje LOS? (vanaf 14 jaar) is een bordspel om het stigma rond mentale kwetsbaarheid op een veilige manier in de klas te doorbreken.

En, ten slotte, zou een lijst met spelen voor secundair onderwijs zijn zonder onze ontwikkelingen over relaties en seksualiteit? Gender en seksuele diversiteit in de klas bespreken – niet altijd even makkelijk in klassikaal verband – daar helpt SoWhat?! The Gayme (12 tot 16 jaar) mee. Op een speelse manier gaan leerlingen binnen groepen met elkaar in gesprek over gender en seksualiteit. Ook onderwerpen als veilig vrijen en soa’s kunnen pittig zijn op school, maar Better safe than soa (14 tot 18 jaar) brengt die onderwerpen via het kader van sociale media naar hun eigen leefwereld.

Rafa Rafa

€ 16,99

Meer over Mentaal welzijn of Verbindend communiceren of Wereldburgerschap of Communicatie & Feedback

Gezondheid

Spelen met grenzen

22 februari 2024

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.

Social skills

Plezier tot hier, en niet verder!

22 december 2023

Tieners hebben het niet altijd even makkelijk om hun eigen grenzen aan te geven en die van anderen te herkennen. Daarom werkten we samen met vrijwilligers van Jonge Helden aan deze gratis speelse werkvorm, waarmee begeleiders in het jeugdwerk en onderwijs rond het thema aan de slag kunnen.