Ga verder naar de inhoud

2023 in the spotlight

11.01.2024

2023 was weer een jaar waar we op De Aanstokerij heel trots op mogen zijn. We zijn er zó trots op dat we 2024 niet met een zuiver geweten kunnen beginnen zonder jullie te tonen wat voor een succes de afgelopen 12 maanden waren.

Dus bij deze: 2023 in the spotlight!

Wie speelde er mee?

Vorig jaar kwamen er heel wat spelers – groot én klein – uit het land bij ons aankloppen voor onze spelexpertise. We hadden het genoegen om te spelen met klanten als KBC, Kom Op Tegen Kanker, D’Broej, Plan International en nog een hoop meer.

En omdat je voor een samenwerking met twee moet zijn, verdienen onze partners ook een paar awards. Ze waren in 2023 namelijk:

  • Constructief
  • Samenwerkend
  • Optimistisch
  • Enthousiast
  • Behulpzaam
  • ...

Dit jaar meer van dat, graag!

Stappen vooruit

Hoeveel punten hebben we afgelopen jaar gescoord? Geen idee, want wij werken eigenlijk niet met punten. We kunnen natuurlijk wel een paar verwezenlijkingen in nummertjes gieten:

785
Keer een spel gaan begeleiden
50
Nieuwe spelen opgestart
Meer dan 2500
Spelen door jullie gekocht
2874
Downloads voor onze gratis spelen en publicaties

Ook startten we het nieuwe participatietraject voor kinderen, Beste Burgemeester, op.

We schreven daarnaast een nieuwe visie op inclusie & diversiteit uit, die je vindt in de vernieuwde publicatie ‘Iedereen Wint!’.

En het jaar sloten we (ongeveer) af met een vormingsdag over mentaal welzijn, die we samen met Te Gek!? organiseerden. Er kwamen zo’n 70-tal leerkrachten, leerlingenbegeleiders en andere geïnteresseerden opdagen.

Doelen voor 2024

Maar dat was genoeg over 2023, want het is hoog tijd dat we aan 2024 beginnen, nietwaar? We kunnen jullie al een heel klein beetje vertellen over wat we de komende twaalf maanden willen realiseren: een spel met Scouts & Gidsen Vlaanderen, één met het Wij-Zij netwerk en de nieuwe beleidsnota komt er ook aan.

Binnen ons team gaan enkele groepen zich verdiepen in thema’s als wereldburgerschap, inclusie en diversiteit, en spel en leren. Wat er daar uit de bus komt, dat kunnen we pas later dit jaar met jullie delen.

Zoals jullie hierboven al lazen, hebben we vorig jaar heel wat verwezenlijkt en we hebben de ambitie dat dit jaar opnieuw te doen. Dat lukt natuurlijk niet zonder de inzet van ons ganse Aanstokerij-team, vrijwilligers en bestuurders. Zij zetten zich elke dag in om van onze speelse dromen een werkelijkheid te maken.

En minstens even belangrijk zijn jullie, de spelfanaten die geloven in onze missie! Van zij die willen weten met welke thema’s wij ons bezighouden, tot zij die ons opbellen om een spel op maat te maken. Zonder onze gezamenlijke passie zou er in 2024 geen sprake zijn van De Aanstokerij.

Bedankt, en dat het een jaar vol spel en leren mag worden!

Psssst

Deze terug- en vooruitblik is opgesteld aan de hand van onze nieuwe toolbox ‘Project in the spotlight’ waarmee je samen met je team projecten kan evalueren en vieren. Vind de speelse toolbox vanaf vandaag in onze webshop.


Ook interessante artikels

Gezondheid

Spelen met grenzen

22 februari 2024

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.