Ga verder naar de inhoud

Verbindend communiceren

Verbindend communiceren gaat o.a. over het leren omgaan met je gevoelens en het begrijpen van de behoeften die achter deze gevoelens schuilgaan.

Via onze speelse tools en vormingen krijg je meer inzicht in communicatief gedrag om zo interpersoonlijke verschillen en weerstand te overstijgen.

Waarom spelen over verbindend communiceren?

Door in te zetten op verbindend communicatie, kan je heel wat bereiken met je spelers:

  • Op een speelse manier aandacht besteden aan behoeften
  • Gevoelens en behoeften detecteren en uitspreken
  • Gedrag bespreekbaar maken
  • Inzicht geven in hoe mensen in actie en interactie treden met elkaar
  • Inzetten op het stimuleren van positieve relationele verbindingen
  • Conflicten oplossen
  • ...

Verbindend communiceren met kinderen en jongeren

Hoe leer je kinderen en jongeren verbindend communiceren? Er gaat heel wat om in hun hoofden. Meer dan eens worden ze door een gevoel van onzekerheid overvallen en maken ze zich druk over hoe anderen hen bekijken.

Met deze spelen kan je woorden geven aan gevoelens en behoeften en op een eenvoudige en speelse manier werken aan een positief zelfbeeld:

Verbindend communiceren met volwassenen

Op de werkvloer is heldere communicatie van essentieel belang. Veel conflicten komen dan ook voort uit onduidelijkheid en verschillen in waarden en belangen. Door verbindend met elkaar te communiceren krijgen zulke conflicten niet de kans om te escaleren, en gaan collega's de klassieke ruzies uit de weg.

De onderstaande toolkits helpen werknemers hun noden en behoeften op een professionele manier naar elkaar communiceren.

Meer spelen over Verbindend Communiceren?

In onze webshop vind je meer spelen over Verbindend Communiceren. Zowel spelen die je kan kopen en zelf begeleiden als spelen die je kan spelen onder begeleiding van één van onze speltrainers.

Inhoudelijke vragen over spel en Verbindend Communiceren?

Dan moet je bij speltrainer Marike zijn!

Marike Coremans

Speltrainer
'Stiekeme foefelaar'

Inzichten en nieuws over Verbindend communiceren

Gezondheid

Spelen met grenzen

22 februari 2024

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.

Samenwerking & Teambuilding

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21 november 2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.