Ga verder naar de inhoud

Het grote emotiekwartet

03.09.2021

Bang, boos, verrast of blij ... In het gratis downloadbaar spel ‘Het Grote Emotiekwartet’ leren je leerlingen van de 2de en 3de graad lager onderwijs emoties herkennen en benoemen én hoe ze erop kunnen reageren.

Doelstellingen

De spelers leren emoties herkennen en benoemen én hoe ze kunnen reageren op deze emoties.

De emoties in het spel zijn: bang, bood, verrast, walgend, blij, verdrietig, enthousiast, trots, beschaamd en vriendelijk.

Spelomschrijving

De spelers verzamelen in teams één of twee kwartetten. Deze kwartetten behandelen een fictief personage die een situatie meemaakt en hierop reageert met een bepaalde emotie.

Nadien bespreken de spelers de situaties en emoties in de kwartetten en zoeken ze uit hoe ze deze emoties herkennen en hoe ze zelf zouden reageren in die situaties.

Ontwikkeld en vormgegeven door De Aanstokerij i.s.m. de Spelmakers, geëngageerde spelfanaten die jaarlijks samen met De Aanstokerij op vrijwillige basis een nieuw spel over een maatschappelijk relevant thema uit de grond stampen.

Gebruik

Via de downloadlink vind je zowel de handleiding van het spel als het materiaal dat je zelf kan printen.

Het is voor jou gemaakt, dus gebruik het naar believen! In ruil vragen we een duidelijke vermelding van onze organisatie en website als je ons materiaal gebruikt in een cursus, vorming, opleidingsonderdeel …

Veel speelplezier!


Meer over Mentaal welzijn of Social skills of Verbindend communiceren

Communicatie & Feedback

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

3 juni 2022

De Leef! werkboeken gebaseerd op Verbindende Communicatie leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren.

Diversiteit

Spelen tegen racisme

4 maart 2022
Maandag 21 maart is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Wil je meer stilstaan bij uitsluiting, culturele verschillen…
Communicatie & Feedback

Leuke groepsgesprekken uit je eigen printer

19 januari 2022
Sinds we op De Aanstokerij 'Spic &Span' ontwikkelden, is deze wasemmer met 25 propere gespreksmethoden dé manier om groepsgesprekken…