Ga verder naar de inhoud

Het grote emotiekwartet

03.09.2021

Bang, boos, verrast of blij ... In het gratis downloadbaar spel ‘Het Grote Emotiekwartet’ leren je leerlingen van de 2de en 3de graad lager onderwijs emoties herkennen en benoemen én hoe ze erop kunnen reageren.

Doelstellingen

De spelers leren emoties herkennen en benoemen én hoe ze kunnen reageren op deze emoties.

De emoties in het spel zijn: bang, bood, verrast, walgend, blij, verdrietig, enthousiast, trots, beschaamd en vriendelijk.

Spelomschrijving

De spelers verzamelen in teams één of twee kwartetten. Deze kwartetten behandelen een fictief personage die een situatie meemaakt en hierop reageert met een bepaalde emotie.

Nadien bespreken de spelers de situaties en emoties in de kwartetten en zoeken ze uit hoe ze deze emoties herkennen en hoe ze zelf zouden reageren in die situaties.

Ontwikkeld en vormgegeven door De Aanstokerij i.s.m. de Spelmakers, geëngageerde spelfanaten die jaarlijks samen met De Aanstokerij op vrijwillige basis een nieuw spel over een maatschappelijk relevant thema uit de grond stampen.

Gebruik

Via de downloadlink vind je zowel de handleiding van het spel als het materiaal dat je zelf kan printen.

Het is voor jou gemaakt, dus gebruik het naar believen! In ruil vragen we een duidelijke vermelding van onze organisatie en website als je ons materiaal gebruikt in een cursus, vorming, opleidingsonderdeel …

Veel speelplezier!


Meer over Mentaal welzijn of Social skills of Verbindend communiceren

Mentaal welzijn

'Ben je gek!?' is een te gek spel

7 september 2023

Ben je Gek!?’ is een klasspel dat we samen met Te Gek!? ontwikkelden. In dit spel voor leerlingen in de 2e en 3e graad secundair onderwijs doorbreken we het stigma rond geestelijke gezondheid, en dagen we jongeren uit zichzelf te versterken.

Opvoeding & Ontwikkeling

Al spelend vaardigheden voor het leven ontwikkelen

7 juli 2023

Een aandachtig oog heeft het misschien al opgemerkt, al scrollend door ons aanbod op de webshop, de icoontjes van de '21st century skills' of 'life skills'. Met de icoontjes verwijzen we naar de specifieke life skills waaraan gewerkt wordt in de spelen in ons aanbod.

Mentaal welzijn

Bedank de leerkracht met een spel

7 juni 2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!