Het grote emotiekwartet
Bang, boos, verrast of blij ... In het gratis downloadbaar spel ‘Het Grote Emotiekwartet’ leren je leerlingen van de 2de en 3de graad lager onderwijs emoties herkennen en benoemen én hoe ze erop kunnen reageren.
Doelstellingen
De spelers leren emoties herkennen en benoemen én hoe ze kunnen reageren op deze emoties.
De emoties in het spel zijn: bang, bood, verrast, walgend, blij, verdrietig, enthousiast, trots, beschaamd en vriendelijk.
Spelomschrijving
De spelers verzamelen in teams één of twee kwartetten. Deze kwartetten behandelen een fictief personage die een situatie meemaakt en hierop reageert met een bepaalde emotie.
Nadien bespreken de spelers de situaties en emoties in de kwartetten en zoeken ze uit hoe ze deze emoties herkennen en hoe ze zelf zouden reageren in die situaties.
Ontwikkeld en vormgegeven door De Aanstokerij i.s.m. de Spelmakers, geëngageerde spelfanaten die jaarlijks samen met De Aanstokerij op vrijwillige basis een nieuw spel over een maatschappelijk relevant thema uit de grond stampen.
Gebruik
Via de downloadlink vind je zowel de handleiding van het spel als het materiaal dat je zelf kan printen.
Het is voor jou gemaakt, dus gebruik het naar believen! In ruil vragen we een duidelijke vermelding van onze organisatie en website als je ons materiaal gebruikt in een cursus, vorming, opleidingsonderdeel …
Veel speelplezier!
Meer over Mentaal welzijn of Social skills of Verbindend communiceren
Inclusief spelen
De Verenigde Naties heeft 3 december uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking', een dag waarop gelijke kansen voor hen centraal staan. Als je aan het spelen wilt gaan met een diverse groep, of je spelers de leefwereld van mensen met een beperking wilt leren kennen, dan kunnen deze spelen je een handje helpen.
Impact op (maat)werk: interactief leren als brug naar organisatiegroei
Speelse versterking voor je jeugdwerking
Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.