Ga verder naar de inhoud

De meest romantische spelen van De Aanstokerij

07.02.2023

Veertien februari. Deze tijd van het jaar hangt er altijd heel wat liefde in de lucht, en daarmee zijn wij mensen de natuur ruim een maand voor.

In 1996 zong men op het Eurovisiesongfestival al Liefde is een kaartspel, maar intussen weten we dat je met ons aanbod een relatie lang aan het spelen kan gaan.

Beginnen met jezelf te keren kennen

Vooraleer je aan het liefkozen gaat, is het een goed idee om te achterhalen hoe je in elkaar zit, en hoe anderen in elkaar kunnen zitten op vlak van liefde. 'SoWhat?! The Gayme' is een speelse gespreksvorm voor jongeren om het taboe rond onderwerpen zoals gender en seksuele diversiteit te doorbreken.

Het spel creëert een veilige omgeving waarin tieners aan de hand van 40 prentkaarten met elkaar in gesprek kunnen gaan over hun grenzen, genderuitdrukkingen, relaties, enz. Dit spel is beschikbaar als workshop in de klas, als koopspel, en zelfs als download in het Engels: manieren genoeg dus om op ontdekking te gaan!

Op zoek naar een speciale verbinding

Eens je ongeveer hebt uitgedokterd wie of wat je hart sneller kan doen slaan, is het tijd om interessante mensen te ontmoeten én te leren kennen. 'De magische verbinding' is een ontdekkingsreis waarin je elkaar en jezelf beter leert kennen.

Praten en luisteren staan centraal in deze open gespreksmethode, want zo komen twee weliswaar magische verbindingen tot stand: niet alleen met elkaar, maar ook met jezelf. En door elkaar zoveel oneindig beter te leren kennen, kom je stap voor stap dichter bij je zielsverwant...

Elkaar gelukkig maken

Fantastisch! Je hebt die speciale persoon gevonden, en jullie willen elkaar nog beter leren kennen. Want is er iets belangrijker in een relatie dan weten wat je partner gelukkig maakt? (Ja, red.) In het spel 'Schatgravers' staan je zelfvertrouwen en je verbinding met de andere spelers centraal, om ervoor te zorgen dat je meer oog krijgt voor de kleine gelukjes in jullie levens. Bovendien kan je dit spel ook gebruiken om andere gevoelens op een luchtige manier naar buiten te brengen.

Schatgravers

€ 35,00

Maak het verantwoord gezellig

Nog fantastischer! Er is een echte verbinding met die andere persoon. Zorg wel dat je dat op een veilige en verantwoordelijke manier doet. Laten we hopen dat al die kennis van op school goed is blijven plakken!

Zo is 'Better safe than soa' een interactieve manier op maat van jongeren om hen bij te leren over veilig vrijen en soa’s. Het is namelijk niet alleen belangrijk om veilig te vrijen, maar ook om met je partner te communiceren, en te weten waar je terecht kan als er toch iets minder veilig verloopt.

Ga zelf met het spel aan de slag of laat één van onze speltrainers het begeleiden bij jouw groep. De begeleiding door een externe kan ervoor zorgen dat het spel in volle vrijheid gespeeld kan worden. Daarenboven is het voor de spelers veiliger om meningen te delen bij een rollenspel als het te uitdagend is om de realiteit te nemen als voorbeeld.

Houd het goed!

Proficiat, je hebt een goede relatie, maar vergeet niet dat liefde een werkwoord is! Net als bij een auto moet je een relatie ook onderhouden, en is er soms ruimte voor verbetering. Met het 'Relatiespel' leg je twee belangrijke factoren van een relatie onder de loep: het gedrag naar elkaar toe, en dat wat je met elkaar verbindt. Door daar openlijk over te spreken, ontdek je wat je partner belangrijk vindt in een relatie, hoe je problemen kan voorkomen, en wat je zelf te bieden hebt.

Als je er nog niet helemaal aan uit bent welke behoeften je hebt, dan kan je het 'Spel van verlangens' inzetten. We worden dag in dag uit geconfronteerd met onze eigen behoeften en die van anderen, waardoor het leven een wirwar is van verlangens die ons gedrag bepalen. Met dit spel schep je orde in die chaos door op één vraag te focussen: 'Waar heb ik nu écht behoefte aan?'

En voor de niet-romantici die toch tot het einde van deze lijst zijn geraakt: ja, je kan deze spelen ook gebruiken in een zakelijke context.

Relatiespel

€ 27,95

Meer over Gezondheid of Social skills of Mentaal welzijn

Gezondheid

Spelen met grenzen tijdens de Week van de Lentekriebels

20 maart 2023

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Gezondheid

Speelse klasgesprekken over alcohol met 'Nognito'

31 januari 2023

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) vroeg De Aanstokerij om speelse gespreksmethodieken te ontwikkelen voor leerlingen in de derde graad basis- en de eerste graad secundair onderwijs. Het resultaat is 'Nognito', een verzamelbundel gespreksmethodieken met een digitaal luik dat leerlingen stimuleert na te denken over hun alcoholconsumptie.

Gezondheid

School in beweging met 'Luuks spelbord'

30 januari 2023

Scholen die zich inspannen om hun leerlingen meer in beweging te krijgen, verdienen een beloning. Voor het schooljaar 2021-2022 was die beloning ‘Luuks spelbord’, een verzameling bewegingstussendoortjes die we maakten in opdracht MOEV, Sport Vlaanderen en het Vlaams Instituut Gezond Leven.