Ga verder naar de inhoud

Binnenkort: Ben je gek!?

09.05.2023

Weet je wat pas te gek is? Het nieuwe spel over geestelijke gezondheid dat we binnenkort samen met Te Gek!? lanceren!

Jongeren zijn volop bezig met hun eigen identiteit en de wereld te ontdekken. Daarbij komen ze onvermijdelijk moeilijke situaties tegen waar ze elk op hun eigen manier mee omgaan. Soms botsen ze op minder helpende reacties. Hierover praten is moeilijk, maar met het rollenspel ‘Ben je gek!?’ dagen we jongeren uit om dat toch te doen.

Workshop in de klas over geestelijke gezondheid

In het spel worden de jongeren aan de hand van fictieve personages aan het denken gezet: hoe beleven de personages bepaalde situaties, wat is de invloed van anderen op de eigen gevoelens en wat kunnen ze ondernemen om zich opnieuw beter in hun vel te voelen?

Bijzonder interessante vragen, waar we je binnenkort graag meer over willen vertellen! Aftellen naar eind augustus, want dan kom je er alles over te weten en kan je het spel bij ons of bij Te Gek!? aankopen, of het door ons laten begeleiden. Wordt vervolgd, dus hou deze pagina zeker in de gaten!

Kan je toch niet wachten?

Voelt augustus nog eindeloos ver weg, en wil je nu al met jongeren aan de slag rond mentaal welzijn. Zulke speelgierigheid kunnen we alleen maar aanmoedigen, dus hopelijk lessen deze spelen je dorst voorlopig.


Meer over Mentaal welzijn of Opvoeding & Ontwikkeling

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.

Social skills

Plezier tot hier, en niet verder!

22 december 2023

Tieners hebben het niet altijd even makkelijk om hun eigen grenzen aan te geven en die van anderen te herkennen. Daarom werkten we samen met vrijwilligers van Jonge Helden aan deze gratis speelse werkvorm, waarmee begeleiders in het jeugdwerk en onderwijs rond het thema aan de slag kunnen.

Samenwerking & Teambuilding

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21 november 2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.