Ga verder naar de inhoud

Binnenkort: Ben je gek!?

09.05.2023

Weet je wat pas te gek is? Het nieuwe spel over geestelijke gezondheid dat we binnenkort samen met Te Gek!? lanceren!

Jongeren zijn volop bezig met hun eigen identiteit en de wereld te ontdekken. Daarbij komen ze onvermijdelijk moeilijke situaties tegen waar ze elk op hun eigen manier mee omgaan. Soms botsen ze op minder helpende reacties. Hierover praten is moeilijk, maar met het rollenspel ‘Ben je gek!?’ dagen we jongeren uit om dat toch te doen.

Workshop in de klas over geestelijke gezondheid

In het spel worden de jongeren aan de hand van fictieve personages aan het denken gezet: hoe beleven de personages bepaalde situaties, wat is de invloed van anderen op de eigen gevoelens en wat kunnen ze ondernemen om zich opnieuw beter in hun vel te voelen?

Bijzonder interessante vragen, waar we je binnenkort graag meer over willen vertellen! Aftellen naar eind augustus, want dan kom je er alles over te weten en kan je het spel bij ons of bij Te Gek!? aankopen, of het door ons laten begeleiden. Wordt vervolgd, dus hou deze pagina zeker in de gaten!

Kan je toch niet wachten?

Voelt augustus nog eindeloos ver weg, en wil je nu al met jongeren aan de slag rond mentaal welzijn. Zulke speelgierigheid kunnen we alleen maar aanmoedigen, dus hopelijk lessen deze spelen je dorst voorlopig.


Meer over Mentaal welzijn of Opvoeding & Ontwikkeling

Mentaal welzijn

Bedank de leerkracht met een spel

7 juni 2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Wij stelden een lijst samen van onze leukste klasspelen. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!

Diversiteit

Onze visie op gezin: reisgezelschap op je levenspad

12 mei 2023

Op 15 mei is het Internationale Dag van het Gezin. De Aanstokerij heeft de afgelopen decennia een behoorlijk aanbod spelen voor en over gezinnen ontwikkeld. Dat betekent dat we natuurlijk ook al veel hebben moeten nadenken over het concept ‘gezin’. Voor de gelegenheid giet pedagogisch coördinator Fiona de blik van De Aanstokerij op 'gezin' in woorden.

Gezondheid

Spelen (is goed) voor je gezondheid

3 april 2023

Op 7 april 2023 blaast de Wereldgezondheidsorganistie 75 spreekwoordelijke kaarsjes uit. We vieren dan ook elk jaar die verjaardag met Wereldgezondheidsdag, waarbij er elk jaar een ander thema centraal staat. Dit jaar is dat thema 'gezondheid voor iedereen'.

Via spel kan je kennis over gezondheid voor verschillende doelgroepen toegankelijk maken, dus tonen we graag onze gezondste spelen.