Ga verder naar de inhoud

Binnenkort: Ben je gek!?

09.05.2023

Weet je wat pas te gek is? Het nieuwe spel over geestelijke gezondheid dat we binnenkort samen met Te Gek!? lanceren!

Jongeren zijn volop bezig met hun eigen identiteit en de wereld te ontdekken. Daarbij komen ze onvermijdelijk moeilijke situaties tegen waar ze elk op hun eigen manier mee omgaan. Soms botsen ze op minder helpende reacties. Hierover praten is moeilijk, maar met het rollenspel ‘Ben je gek!?’ dagen we jongeren uit om dat toch te doen.

Workshop in de klas over geestelijke gezondheid

In het spel worden de jongeren aan de hand van fictieve personages aan het denken gezet: hoe beleven de personages bepaalde situaties, wat is de invloed van anderen op de eigen gevoelens en wat kunnen ze ondernemen om zich opnieuw beter in hun vel te voelen?

Bijzonder interessante vragen, waar we je binnenkort graag meer over willen vertellen! Aftellen naar eind augustus, want dan kom je er alles over te weten en kan je het spel bij ons of bij Te Gek!? aankopen, of het door ons laten begeleiden. Wordt vervolgd, dus hou deze pagina zeker in de gaten!

Kan je toch niet wachten?

Voelt augustus nog eindeloos ver weg, en wil je nu al met jongeren aan de slag rond mentaal welzijn. Zulke speelgierigheid kunnen we alleen maar aanmoedigen, dus hopelijk lessen deze spelen je dorst voorlopig.


Meer over Mentaal welzijn of Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling

Je talenten leren kennen? Bij TAJO is dat kinderspel!

5 april 2024

De missie van TAJO vzw is om maatschappelijk kwetsbare jongeren te motiveren om de kansen die ze krijgen te grijpen. Met dit nieuwe spel dat De Aanstokerij samen met hen maakte, triggeren ze jongeren om deel te nemen aan vrijetijdsbesteding, en leren zij ook TAJO kennen.

Gezondheid

Spelen (is goed) voor je gezondheid

3 april 2024

Op 7 april blaast de Wereldgezondheidsorganisatie spreekwoordelijke kaarsjes uit. We vieren dan ook elk jaar die verjaardag met Wereldgezondheidsdag, en dit jaar staat "mijn gezondheid, mijn recht" centraal. Via spel kan je kennis over gezondheid voor verschillende doelgroepen toegankelijk maken, dus tonen we graag onze gezondste spelen.

Gezondheid

Interview: Spelend Pyjamadag in met Bednet!

15 maart 2024

Hoe bereid je een klas voor op een leerling die de lessen een tijdje digitaal zal moeten volgen? Samen met Bednet maakten we het Bednet Klasspel, dat leerlingen in het lager onderwijs aan het denken zet over wat er zoal bij komt kijken en wat het effect van zo'n afwezigheid is op de klas.