Ga verder naar de inhoud

Wij creëren jouw light spelformat!

22.06.2021

Eén van onze kernactiviteiten is de ontwikkeling van spelen op maat voor ngo’s, middenveldorganisaties, overheden, universiteiten ... Het laat ons toe in te spelen op actuele noden en thema’s die op dat moment leven. Zo creëert ons team van spelontwikkelaars en vormgevers jaarlijks 20 tot 25 nieuwe spelen op maat.

Samen met de organisaties die inhoudelijk de vinger aan de pols houden en expert zijn in hun vakgebied, werken de spelontwikkelaars een nieuw spelconcept uit en testen het spel uitgebreid bij de doelgroep om het daarna volledig op punt te stellen. De vormgevers verzorgen de vormgeving en materialisatie van het spel. Daarbij streven we steeds naar een mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat.

Dat het niet altijd een groots opgezet spel hoeft te zijn, bewijzen de volgende korte, speelse methodieken op maat die we het afgelopen jaar ontwikkeld hebben voor kinderen en jongeren.

Snelle en korte concepten hebben ook baat bij een speelse aanpak. Het kan helpen bij het verlagen van drempels om het gesprek met elkaar aan te gaan, het oefenen van sociale vaardigheden, het samen beleven van sterke ervaringen ...

Hoe safe ben jij?

Hoeveel weet jij van veilige seks? Samen met Sensoa werkten we voor WATWAT een mini-game uit over beschermd vrijen, soa's en texting.

In het spel heb je 5 korte gesprekken over beschermd vrijen. Klik telkens op het antwoord dat volgens jou het beste is. Het spel geeft steeds aan hoe veilig je bezig bent.

Ideaal voor leerkrachten om aan de hand van deze zelftest het gesprek over beschermd vrijen met hun leerlingen aan te gaan.

Leuven speelt door

Voor de stad Leuven hebben we tijdens de eerste lockdown een speelse bingo zoektocht ontwikkeld: #Leuvenspeeltdoor.

Deze bingo werd in de brievenbus van Leuvense gezinnen gedropt om de kinderen en jongeren uit hun kot te lokken en hun stad eens op een andere, veilige manier te verkennen.

Online samenwerkingsspel voor Erasmusstudenten

Een andere korte opdracht was voor de Universiteit Gent in het najaar van 2020: een online kennismakingsspel voor de Erasmusstudenten.

Een verzameling van energizers, ijsbrekers en korte samenwerkingsopdrachten, zodat de Erasmusstudenten elkaar beter kunnen leren kennen.

Daarbij maakten we ook gebruik van de kansen die online tools zoals Awwapp, Padlet, Wheel decider ... bieden om nieuwe kennismakingsmethodieken aan te reiken.

Van wild idee naar een kant-en-klare speelse methodiek

Zoek je ook naar korte en snelle technieken om kinderen en jongeren te prikkelen? Wij gieten er graag een speels sausje over!

Tijdens een verkennend gesprek gaan we graag in op je plannen en stellen we de mogelijkheden en werkwijze van De Aanstokerij aan je voor.

Contacteer Fiona en zij luistert graag naar jouw voorstel! 

Fiona Ang Chun Li

Pedagogisch coördinator
"Ik ben het 'onschuldige meisje'!"

Meer over Spel als vormingsmethode

Spel als vormingsmethode

Webinar: teamversterkende spelen

12 december 2023

Hoe kan je via spel aan een sterk team werken? Speltrainer Hendrik heeft het antwoord op die vraag al bij tientallen organisaties gedemonstreerd. In deze videoreeks deelt hij zijn expertise over hoe je a.h.v. het teammodel van Lencioni een goed geolied team wordt. Via speelse methodieken ontdek je de onderdelen van een goed draaiend team, waardoor je de sfeer en de resultaten zal zien verbeteren.

Spel als vormingsmethode

Toegankelijkheidstips van onze vormgevers

17 november 2023

Hoe zorgt De Aanstokerij ervoor dat onze spelen zo toegankelijk mogelijk zijn? Een deel van het antwoord op die vraag ligt bij onze vormgevers. Zij delen graag de tips over visuele accessibility die zij over de jaren heen verzamelden.

Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!