Ga verder naar de inhoud

Wij creëren jouw light spelformat!

22.06.2021

Eén van onze kernactiviteiten is de ontwikkeling van spelen op maat voor ngo’s, middenveldorganisaties, overheden, universiteiten ... Het laat ons toe in te spelen op actuele noden en thema’s die op dat moment leven. Zo creëert ons team van spelontwikkelaars en vormgevers jaarlijks 20 tot 25 nieuwe spelen op maat.

Samen met de organisaties die inhoudelijk de vinger aan de pols houden en expert zijn in hun vakgebied, werken de spelontwikkelaars een nieuw spelconcept uit en testen het spel uitgebreid bij de doelgroep om het daarna volledig op punt te stellen. De vormgevers verzorgen de vormgeving en materialisatie van het spel. Daarbij streven we steeds naar een mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat.

Dat het niet altijd een groots opgezet spel hoeft te zijn, bewijzen de volgende korte, speelse methodieken op maat die we het afgelopen jaar ontwikkeld hebben voor kinderen en jongeren.

Snelle en korte concepten hebben ook baat bij een speelse aanpak. Het kan helpen bij het verlagen van drempels om het gesprek met elkaar aan te gaan, het oefenen van sociale vaardigheden, het samen beleven van sterke ervaringen ...

Hoe safe ben jij?

Hoeveel weet jij van veilige seks? Samen met Sensoa werkten we voor WATWAT een mini-game uit over beschermd vrijen, soa's en texting. Speel het op watwat.be en test hoe safe jij bent!

In het spel heb je 5 korte gesprekken over beschermd vrijen. Klik telkens op het antwoord dat volgens jou het beste is. Het spel geeft steeds aan hoe veilig je bezig bent.

Ideaal voor leerkrachten om aan de hand van deze zelftest het gesprek over beschermd vrijen met hun leerlingen aan te gaan.

Leuven speelt door

Voor de stad Leuven hebben we tijdens de eerste lockdown een speelse bingo zoektocht ontwikkeld: #Leuvenspeeltdoor.

Deze bingo werd in de brievenbus van Leuvense gezinnen gedropt om de kinderen en jongeren uit hun kot te lokken en hun stad eens op een andere, veilige manier te verkennen.

Online samenwerkingsspel voor Erasmusstudenten

Een andere korte opdracht was voor de Universiteit Gent in het najaar van 2020: een online kennismakingsspel voor de Erasmusstudenten.

Een verzameling van energizers, ijsbrekers en korte samenwerkingsopdrachten, zodat de Erasmusstudenten elkaar beter kunnen leren kennen.

Daarbij maakten we ook gebruik van de kansen die online tools zoals Awwapp, Padlet, Wheel decider ... bieden om nieuwe kennismakingsmethodieken aan te reiken.

Van wild idee naar een kant-en-klare speelse methodiek

Zoek je ook naar korte en snelle technieken om kinderen en jongeren te prikkelen? Wij gieten er graag een speels sausje over!

Tijdens een verkennend gesprek gaan we graag in op je plannen en stellen we de mogelijkheden en werkwijze van De Aanstokerij aan je voor.

Contacteer Mieke Michels op het nummer 0472 78 57 88 of mail naar mieke@aanstokerij.be.


Meer over Spel als vormingsmethode

Spel als vormingsmethode

Word Spelmaker

15 september 2022
Geëngageerde spelfanaten, laat u horen! We zijn op zoek naar een stelletje enthousiaste Spelmakers die samen een spel willen maken over een…
Mediawijsheid

Word Spelmaker!

7 februari 2022
We zitten dagelijks op sociale media, lezen nieuwssites, en worden overspoeld door filmpjes met informatie. Maar waar komt die informatie…
Spel als vormingsmethode

Vormingen vanuit je zetel

6 december 2021
Helaas is het opnieuw wat moeilijker geworden om onze vormingen live aan je groep te geven. Maar niet getreurd, dat betekent niet dat je…