Ga verder naar de inhoud

Wij creëren jouw light spelformat!

22.06.2021

Eén van onze kernactiviteiten is de ontwikkeling van spelen op maat voor ngo’s, middenveldorganisaties, overheden, universiteiten ... Het laat ons toe in te spelen op actuele noden en thema’s die op dat moment leven. Zo creëert ons team van spelontwikkelaars en vormgevers jaarlijks 20 tot 25 nieuwe spelen op maat.

Samen met de organisaties die inhoudelijk de vinger aan de pols houden en expert zijn in hun vakgebied, werken de spelontwikkelaars een nieuw spelconcept uit en testen het spel uitgebreid bij de doelgroep om het daarna volledig op punt te stellen. De vormgevers verzorgen de vormgeving en materialisatie van het spel. Daarbij streven we steeds naar een mooi, kwalitatief en duurzaam resultaat.

Dat het niet altijd een groots opgezet spel hoeft te zijn, bewijzen de volgende korte, speelse methodieken op maat die we het afgelopen jaar ontwikkeld hebben voor kinderen en jongeren.

Snelle en korte concepten hebben ook baat bij een speelse aanpak. Het kan helpen bij het verlagen van drempels om het gesprek met elkaar aan te gaan, het oefenen van sociale vaardigheden, het samen beleven van sterke ervaringen ...

Hoe safe ben jij?

Hoeveel weet jij van veilige seks? Samen met Sensoa werkten we voor WATWAT een mini-game uit over beschermd vrijen, soa's en texting.

In het spel heb je 5 korte gesprekken over beschermd vrijen. Klik telkens op het antwoord dat volgens jou het beste is. Het spel geeft steeds aan hoe veilig je bezig bent.

Ideaal voor leerkrachten om aan de hand van deze zelftest het gesprek over beschermd vrijen met hun leerlingen aan te gaan.

Leuven speelt door

Voor de stad Leuven hebben we tijdens de eerste lockdown een speelse bingo zoektocht ontwikkeld: #Leuvenspeeltdoor.

Deze bingo werd in de brievenbus van Leuvense gezinnen gedropt om de kinderen en jongeren uit hun kot te lokken en hun stad eens op een andere, veilige manier te verkennen.

Online samenwerkingsspel voor Erasmusstudenten

Een andere korte opdracht was voor de Universiteit Gent in het najaar van 2020: een online kennismakingsspel voor de Erasmusstudenten.

Een verzameling van energizers, ijsbrekers en korte samenwerkingsopdrachten, zodat de Erasmusstudenten elkaar beter kunnen leren kennen.

Daarbij maakten we ook gebruik van de kansen die online tools zoals Awwapp, Padlet, Wheel decider ... bieden om nieuwe kennismakingsmethodieken aan te reiken.

Van wild idee naar een kant-en-klare speelse methodiek

Zoek je ook naar korte en snelle technieken om kinderen en jongeren te prikkelen? Wij gieten er graag een speels sausje over!

Tijdens een verkennend gesprek gaan we graag in op je plannen en stellen we de mogelijkheden en werkwijze van De Aanstokerij aan je voor.

Contacteer Fiona en zij luistert graag naar jouw voorstel! 

Fiona Ang Chun Li

Pedagogisch coördinator
"Ik ben het 'onschuldige meisje'!"

Meer over Spel als vormingsmethode

Spel als vormingsmethode

Drie krokussige spelletjes om deze vakantie te spelen

20 februari 2023

Een week schoolvakantie gaat snel voorbij, dus is het belangrijk om elke kans op een moment verveling te voorkomen. Daarom voorzien we op De Aanstokerij drie leuke spelletjes waarmee je elk speelmomentje van de krokusvakantie mee aan de slag kan.

Samenwerking & Teambuilding

Speelse vormingen en vormende spelen

3 oktober 2022
Het nieuwe schooljaar is een dikke maand bezig, en dat betekent dat kinderen en jongeren steeds meer en meer broodnodige ontspanning vinden…
Spel als vormingsmethode

Word Spelmaker

15 september 2022

We zoeken spelfanaten die overlopen van engagement om samen met ons een nieuw spel voor het lager onderwijs te maken over cyberpesten.