Ga verder naar de inhoud

't Is aan u!

22.05.2023

In 2024 mogen maar liefst 1 miljoen jongeren voor het eerst gaan stemmen. Nu is 't aan hen!

Onlangs lanceerden we samen met De Ambrassade en heel wat andere organisaties 't Is aan u!, een groot project waarmee jongeren hun stempel kunnen drukken op de verkiezingen van 2024.

Kom bij het team!

Ben of ken je een jongere die zin heeft om met 100 andere jongeren uit heel Vlaanderen en Brussel te brainstormen, te plannen, campagnes te bedenken en actie te ondernemen om de politieke verkiezingen van 2024 helemaal jongerenproof te maken?

Surf dan naar www.tisaanu.be en word lid van Team 't Is aan u!

Wil je zelf aan de slag met 'first voters'?

Ben jij zelf geen eerste stemmer meer, maar wil je toch graag aan de slag om jongeren in 2024 welkom te heten in de verkiezingen?

Werk je met jongeren? Ben je een jeugdwerker, leerkracht of lokaal bestuur? Dan hebben we enkele speelse tools voor jou in petto!

Aan de slag in het jeugdwerk

Ben je een jeugdwerker of deel van een lokaal bestuur?

Jullie spelen een cruciale rol om jongeren zo laagdrempelig mogelijk te informeren over de verkiezingen. Laagdrempelig en plezant? Dan kom je snel bij spel uit!

Met deze spelen maak je democratie, polarisatie, politie enz. bespreekbaar met je jongeren.

In december mogen jullie je zelfs verwachten aan een nieuw spel dat we ontwikkelen in samenwerking met De Ambrassade over welke beleidsniveaus welke invloed hebben op thema's in de leefwerelden van jongeren. Wordt vervolgd! Hou dus zeker deze pagina in het oog om up-to-date te blijven.

Aan de slag met je leerlingen

Als leerkracht ben je een sleutelfiguur in het informeren van jongeren. Breng de basisbeginselen van een democratie en het verkiezingsthema ter sprake in je lessen met deze ervaringsgerichte en actieve spelen.

Tip: boek je begeleiding goed op voorhand, zo ben je zeker van je plaatsje in onze kalender.


Meer over De Aanstokerij in de stemming of Democratie of Wereldburgerschap

Gezondheid

Naar een warmere samenleving met 'Zorgvriendelijke gemeente'

10 november 2023

Hoe zou het zijn als er in elke gemeente rekening wordt gehouden met mensen die een chronische ziekte hebben en mantelzorgers? Samen met Samana ontwikkelden we een speels stappenplan waarmee hun basiswerking met betrokken doelgroepen aan de slag kunnen om een concreet voorstel aan de gemeente te leveren.

Duurzaamheid

Spelen voor klimaatrechtvaardigheid

27 oktober 2023

De klimaatcrisis treft niet iedereen even hard; de mensen die het hardst getroffen worden door klimaatrampen zijn vaak de mensen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. Wat kunnen jij en ik doen om hen te behoeden voor de steeds erger wordende natuurrampen? Gebruik spel als creatieve manier om dat gesprek aan te gaan.

Mentaal welzijn

Bedank de leerkracht met een spel

7 juni 2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!