Ga verder naar de inhoud

't Is aan u!

22.05.2023

In 2024 mogen maar liefst 1 miljoen jongeren voor het eerst gaan stemmen. Nu is 't aan hen!

Onlangs lanceerden we samen met De Ambrassade en heel wat andere organisaties 't Is aan u!, een groot project waarmee jongeren hun stempel kunnen drukken op de verkiezingen van 2024.

Kom bij het team!

Ben of ken je een jongere die zin heeft om met 100 andere jongeren uit heel Vlaanderen en Brussel te brainstormen, te plannen, campagnes te bedenken en actie te ondernemen om de politieke verkiezingen van 2024 helemaal jongerenproof te maken?

Surf dan naar www.tisaanu.be en word lid van Team 't Is aan u!

Wil je zelf aan de slag met 'first voters'?

Ben jij zelf geen eerste stemmer meer, maar wil je toch graag aan de slag om jongeren in 2024 welkom te heten in de verkiezingen?

Werk je met jongeren? Ben je een jeugdwerker, leerkracht of lokaal bestuur? Dan hebben we enkele speelse tools voor jou in petto!

Aan de slag in het jeugdwerk

Ben je een jeugdwerker of deel van een lokaal bestuur?

Jullie spelen een cruciale rol om jongeren zo laagdrempelig mogelijk te informeren over de verkiezingen. Laagdrempelig en plezant? Dan kom je snel bij spel uit!

Met deze spelen maak je democratie, polarisatie, politie enz. bespreekbaar met je jongeren.

In december mogen jullie je zelfs verwachten aan een nieuw spel dat we ontwikkelen in samenwerking met De Ambrassade over welke beleidsniveaus welke invloed hebben op thema's in de leefwerelden van jongeren. Wordt vervolgd! Hou dus zeker deze pagina in het oog om up-to-date te blijven.

Aan de slag met je leerlingen

Als leerkracht ben je een sleutelfiguur in het informeren van jongeren. Breng de basisbeginselen van een democratie en het verkiezingsthema ter sprake in je lessen met deze ervaringsgerichte en actieve spelen.

Tip: boek je begeleiding goed op voorhand, zo ben je zeker van je plaatsje in onze kalender.


Meer over Democratie of Wereldburgerschap

Mentaal welzijn

Bedank de leerkracht met een spel

7 juni 2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Wij stelden een lijst samen van onze leukste klasspelen. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!

Democratie

Aanstekelijke kinderen wegen op het beleid in Oud-Heverlee

30 mei 2023
Een ongewoon beeld op de gemeenteraad van Oud-Heverlee dinsdagavond 30 mei. Kinderen van de Vrije Basisschool Sint-Joris-Weert stelden aan…
Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

22 mei 2023

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!