Ga verder naar de inhoud

't Is aan u!

22.05.2023

In 2024 mogen maar liefst 1 miljoen jongeren voor het eerst gaan stemmen. Nu is 't aan hen!

Onlangs lanceerden we samen met De Ambrassade en heel wat andere organisaties 't Is aan u!, een groot project waarmee jongeren hun stempel kunnen drukken op de verkiezingen van 2024.

Kom bij het team!

Ben of ken je een jongere die zin heeft om met 100 andere jongeren uit heel Vlaanderen en Brussel te brainstormen, te plannen, campagnes te bedenken en actie te ondernemen om de politieke verkiezingen van 2024 helemaal jongerenproof te maken?

Surf dan naar www.tisaanu.be en word lid van Team 't Is aan u!

Wil je zelf aan de slag met 'first voters'?

Ben jij zelf geen eerste stemmer meer, maar wil je toch graag aan de slag om jongeren in 2024 welkom te heten in de verkiezingen?

Werk je met jongeren? Ben je een jeugdwerker, leerkracht of lokaal bestuur? Dan hebben we enkele speelse tools voor jou in petto!

Aan de slag in het jeugdwerk

Ben je een jeugdwerker of deel van een lokaal bestuur?

Jullie spelen een cruciale rol om jongeren zo laagdrempelig mogelijk te informeren over de verkiezingen. Laagdrempelig en plezant? Dan kom je snel bij spel uit!

Met deze spelen maak je democratie, polarisatie, politie enz. bespreekbaar met je jongeren.

We ontwikkelden zelfs een nieuw spel in samenwerking met De Ambrassade over welke beleidsniveaus welke invloed hebben op thema's in de leefwerelden van jongeren: 't Is aan u! om te stemmen. Je kan dit spel laten begeleiden door één van onze speltrainers of gratis downloaden om het zelf te begeleiden met je groep jongeren.

Aan de slag met je leerlingen

Als leerkracht ben je een sleutelfiguur in het informeren van jongeren. Breng de basisbeginselen van een democratie en het verkiezingsthema ter sprake in je lessen met deze ervaringsgerichte en actieve spelen.

Tip: boek je begeleiding goed op voorhand, zo ben je zeker van je plaatsje in onze kalender.


Meer over De Aanstokerij in de stemming of Democratie of Wereldburgerschap

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Social skills

Plezier tot hier, en niet verder!

22 december 2023

Tieners hebben het niet altijd even makkelijk om hun eigen grenzen aan te geven en die van anderen te herkennen. Daarom werkten we samen met vrijwilligers van Jonge Helden aan deze gratis speelse werkvorm, waarmee begeleiders in het jeugdwerk en onderwijs rond het thema aan de slag kunnen.

Gezondheid

Naar een warmere samenleving met 'Zorgvriendelijke gemeente'

10 november 2023

Hoe zou het zijn als er in elke gemeente rekening wordt gehouden met mensen die een chronische ziekte hebben en mantelzorgers? Samen met Samana ontwikkelden we een speels stappenplan waarmee hun basiswerking met betrokken doelgroepen aan de slag kunnen om een concreet voorstel aan de gemeente te leveren.