Ga verder naar de inhoud

Spelontwikkelaar Marius | Aanstoker in de spotlight

06.11.2024

“Vorming via spel”. Dat houdt in dat De Aanstokerij zowel spelen begeleidt als ontwikkelt. En als je wist hoeveel spelen onze ontwikkelaars en vormgevers op hun bureau krijgen, dan snap je waarom wat versterking welkom is.

De nieuwste versterking meet de gedaante aan van Marius, die sinds kort halftijds bij ons aan de slag is als spelontwikkelaar. Leer hem samen met ons wat beter kennen!

Dag Marius, wie is Marius?

Ik ben een vrij nieuwe collega bij De Aanstokerij. Ik werk hier als spelontwikkelaar en ben tegelijkertijd ook een beetje een pionier op vlak van digitale spelen hier.

Drie jaar geleden ben ik van Duitsland naar België gekomen voor de liefde. Tot voor kort werkte ik via afstand voor een bedrijf in Duitsland als ontwikkelaar, maar ik ben heel blij nu een positie in Leuven gevonden te hebben waar ik met toffe collega’s werk die ik ook face to face kan zien.

Hoe ben je bij De Aanstokerij terechtgekomen?

Ik heb De Aanstokerij toevallig via een vacature ontdekt. Ik was op zoek naar iets nieuws, naar mogelijkheden om meer ‘zin’ te geven aan de spelen die ik ontwikkel. Hiervoor heb ik gewerkt bij mijn eigen game studio, en dan haal je motivatie uit passieprojecten en ben je gemotiveerd om het écht goed te doen. Maar als het niet je eigen ideeën zijn, dan moet je op andere manieren overtuigd worden van de projecten waar je aan meewerkt.

Daarom sprak De Aanstokerij mij wel aan. Wij maken hier spelen die, en dit klinkt een beetje raar, misschien ook de wereld een beetje gaan verbeteren. En dat is super motiverend.

Wat doe je precies bij ons?

Als digitale spelontwikkelaar zit ik een beetje tussen ontwikkeling en productie, want digitale spelen maken gaat volgens een iets anders proces dan wat hier door de jaren heen is ontstaan. Soms zit ik nog wat verloren in een brainstorm of een speltest. Het is dus nog een beetje zoeken.

Het is wel leuk om te kunnen laten waar mijn expertise zit. Als game developer heb ik veel digitale vaardigheden die ik kan inzetten om mijn team te ondersteunen en om vanuit het perspectief van een programmeur oplossingen voor problemen te zoeken.

Hoe voel je je bij De Aanstokerij?

Na een paar weken voel ik me al heel thuis. Er hangt hier een warme sfeer in het hele huis; iedereen is vriendelijk en behulpzaam, en daar raak ik echt door gemotiveerd. Als ik op woensdagmiddag mijn werk voor de week heb afgerond, kijk ik ernaar uit om op maandag opnieuw te beginnen.

Ten slotte: zijn er dingen die je bij De Aanstokerij hoopt te leren?

Ik denk dat ik veel ga kunnen leren van mijn collega-spelontwikkelaars, want hier wordt er op een heel andere manier aan een spel begonnen. Ik heb ervaring met spelontwikkeling, maar niet met spelen die vanuit een onderwerp vertrekken en iets moeten overbrengen. Iets met specifieke doelen naast entertainment is voor mij ook nieuw.


Meer over Spel als vormingsmethode

Spel als vormingsmethode

Pedagogische studiedag? Versterk je team met vorming via spel!

21 februari 2025

Vanaf vandaag wordt het in elkaar puzzelen van je pedagogische studiedag een pleziertje.

De Aanstokerij biedt verschillende vormingen en trainingen aan die je lerarenteam versterken. En dat via spel: een interactieve en doeltreffende leermethode!

Spel als vormingsmethode

De Gouden Dobbelsteen: ontmoet de laureaten (deel 2)

7 februari 2025

Met de Gouden Dobbelsteen wil De Aanstokerij iedere fan van spel een duwtje in de rug geven. Op Spellenfest zullen 7 spelfanaten hun eigen educatief spel voorstellen aan jury spelexperts. Leer alvast Els, Maarten en de jongeren van Spring-Stof kennen!

Spel als vormingsmethode

De Gouden Dobbelsteen: ontmoet de laureaten (deel 1)

27 januari 2025

Met de Gouden Dobbelsteen wil De Aanstokerij iedere fan van spel een duwtje in de rug geven. Op Spellenfest zullen 7 spelfanaten hun eigen educatief spel voorstellen aan jury spelexperts. Leer alvast nu al drie van de laureaten en hun spel kennen!