Ga verder naar de inhoud

Speelse vormingen en vormende spelen

03.10.2022

Het nieuwe schooljaar is een dikke maand bezig, en dat betekent dat kinderen en jongeren steeds meer en meer broodnodige ontspanning vinden bij hun jeugdbeweging.

Allemaal goed en wel, maar waarom zouden de leden van de jeugdbeweging al het spelplezier krijgen? De leiding verdient het toch ook om samen te spelen!

En als je het moeilijk vindt om spelen met de leiding te verantwoorden, kies dan toch gewoon voor een van onze speelse vormingen of vormende spelen. Dat is ook eens iets anders dan anders.

Diversiteit

Wanneer je jeugdbeweging er nieuwe leden bij krijgt, kan het ook zijn dat de groep steeds diverser wordt. Hoe je daar als leiding op kan inspelen en hoe je de sterktes uit die diversiteit kan halen, leer je in deze vormingen.

Samenwerking

De smeerolie van elke jeugdbeweging is een goede samenwerking. En goed samenwerken, dat kan je op veel manieren leren: samen een escape game oplossen, maar ook door het te hebben over hoe je elkaar feedback geeft of elkaar talenten te herkennen.

Zo praktisch als 't maar kan

Je krijgt als leider ook te maken met heel concrete situaties waarover misschien niet iedereen op dezelfde lijn zit. Met deze vormingen leer je niet enkel wat bij over harde situaties, maar ga je ook met elkaar in gesprek, zodat er onderlinge harmonie is.


Meer over Samenwerking & Teambuilding of Diversiteit of Spel als vormingsmethode of Talenten & Competenties

Duurzaamheid

Hoe plasticvrij is De Aanstokerij?

18 mei 2023

Als je ooit al een speldoos hebt vastgehad, weet je dat daar vaak wat plastic onderdelen inzitten. Als organisatie die spelen produceert en ook actief bezig is met duurzaamheid, is dat niet altijd even voor de hand liggend.

Onze grafische vormgevers zijn niet alleen keien in spelen mooi maken, maar staan ook in voor de productie van spelen. Zij zijn dus de perfecte personen om te interviewen over het plasticgebruik van De Aanstokerij.

Diversiteit

Onze visie op gezin: reisgezelschap op je levenspad

12 mei 2023

Op 15 mei is het Internationale Dag van het Gezin. De Aanstokerij heeft de afgelopen decennia een behoorlijk aanbod spelen voor en over gezinnen ontwikkeld. Dat betekent dat we natuurlijk ook al veel hebben moeten nadenken over het concept ‘gezin’. Voor de gelegenheid giet pedagogisch coördinator Fiona de blik van De Aanstokerij op 'gezin' in woorden.

Talenten & Competenties

Mysterie in het Scouts en Gidsen Museum

20 april 2023

In het kader van Erfgoeddag anno 2023 ontwikkelde De Aanstokerij samen met het Scouts en Gidsen Museum en Erfgoedcel Leuven een mysterieus misdaadspel. In ‘Misdaad op scoutskamp’ gaan spelers tussen 9 en 14 jaar in groep op zoek naar een misdadiger, en leren ze gaandeweg de collectie van het museum kennen.