Ga verder naar de inhoud

Speelse vormingen en vormende spelen

03.10.2022

Het nieuwe schooljaar is een dikke maand bezig, en dat betekent dat kinderen en jongeren steeds meer en meer broodnodige ontspanning vinden bij hun jeugdbeweging.

Allemaal goed en wel, maar waarom zouden de leden van de jeugdbeweging al het spelplezier krijgen? De leiding verdient het toch ook om samen te spelen!

En als je het moeilijk vindt om spelen met de leiding te verantwoorden, kies dan toch gewoon voor een van onze speelse vormingen of vormende spelen. Dat is ook eens iets anders dan anders.

Diversiteit

Wanneer je jeugdbeweging er nieuwe leden bij krijgt, kan het ook zijn dat de groep steeds diverser wordt. Hoe je daar als leiding op kan inspelen en hoe je de sterktes uit die diversiteit kan halen, leer je in deze vormingen.

Samenwerking

De smeerolie van elke jeugdbeweging is een goede samenwerking. En goed samenwerken, dat kan je op veel manieren leren: samen een escape game oplossen, maar ook door het te hebben over hoe je elkaar feedback geeft of elkaar talenten te herkennen.

Zo praktisch als 't maar kan

Je krijgt als leider ook te maken met heel concrete situaties waarover misschien niet iedereen op dezelfde lijn zit. Met deze vormingen leer je niet enkel wat bij over harde situaties, maar ga je ook met elkaar in gesprek, zodat er onderlinge harmonie is.


Meer over Samenwerking & Teambuilding of Diversiteit of Spel als vormingsmethode of Talenten & Competenties

Diversiteit

Inclusief spelen

26 november 2022

De Verenigde Naties heeft 3 december uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking', een dag waarop gelijke kansen voor hen centraal staan. Als je aan het spelen wilt gaan met een diverse groep, of je spelers de leefwereld van mensen met een beperking wilt leren kennen, dan kunnen deze spelen je een handje helpen.

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

25 november 2022

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.

Spel als vormingsmethode

Word Spelmaker

15 september 2022

We zoeken spelfanaten die overlopen van engagement om samen met ons een nieuw spel voor het lager onderwijs te maken over cyberpesten.