Ga verder naar de inhoud

Speelse vormingen en vormende spelen

03.10.2022

Het nieuwe schooljaar is een dikke maand bezig, en dat betekent dat kinderen en jongeren steeds meer en meer broodnodige ontspanning vinden bij hun jeugdbeweging.

Allemaal goed en wel, maar waarom zouden de leden van de jeugdbeweging al het spelplezier krijgen? De leiding verdient het toch ook om samen te spelen!

En als je het moeilijk vindt om spelen met de leiding te verantwoorden, kies dan toch gewoon voor een van onze speelse vormingen of vormende spelen. Dat is ook eens iets anders dan anders.

Diversiteit

Wanneer je jeugdbeweging er nieuwe leden bij krijgt, kan het ook zijn dat de groep steeds diverser wordt. Hoe je daar als leiding op kan inspelen en hoe je de sterktes uit die diversiteit kan halen, leer je in deze vormingen.

Samenwerking

De smeerolie van elke jeugdbeweging is een goede samenwerking. En goed samenwerken, dat kan je op veel manieren leren: samen een escape game oplossen, maar ook door het te hebben over hoe je elkaar feedback geeft of elkaar talenten te herkennen.

Zo praktisch als 't maar kan

Je krijgt als leider ook te maken met heel concrete situaties waarover misschien niet iedereen op dezelfde lijn zit. Met deze vormingen leer je niet enkel wat bij over harde situaties, maar ga je ook met elkaar in gesprek, zodat er onderlinge harmonie is.


Meer over Samenwerking & Teambuilding of Diversiteit of Spel als vormingsmethode of Talenten & Competenties

Talenten & Competenties

Interview: De Aanstokerij ging weer 'in zee' met MDK

24 juni 2024

Wist je dat het op 25 juni Dag van de Zeevaarder is? De perfecte gelegenheid om eens wat te vertellen over onze spelen voor het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust! Tien jaar geleden maakten we voor hen al Are You Waterproof: een Boeiend Klasspel, maar onlangs werkten we een nieuw spel voor hen af. Tijd om eens met Katty Cypers van MDK te babbelen!

Talenten & Competenties

Focus op talent binnen je lokaal bestuur

7 mei 2024

Een team met ruimte voor ieders unieke talenten gaat met plezier werken! Lokale besturen krijgen daarbij een duwtje in de rug via het vormingsfonds ‘Focus op Talent’ van Diverscity. De ideale manier om eens (voordeliger) te proeven van een vorming van De Aanstokerij!

Wereldburgerschap

Samen naar een herdruk van 'Got your back'!

2 mei 2024

Vorig jaar ontwikkelde De Aanstokerij samen met Stad Leuven 'Got your back', een spel waarin spelers ervaren hoe het is om gediscrimineerd te worden en hoe ze als omstander kunnen ingrijpen. Voor de herdruk van dit spel organiseren we een intekenactie, zodat je nu al een of meerdere exemplaren kan verzekeren om te verdelen onder scholen, sportclubs, bibliotheken ...