Ga verder naar de inhoud

Speelse vormingen en vormende spelen

03.10.2022

Het nieuwe schooljaar is een dikke maand bezig, en dat betekent dat kinderen en jongeren steeds meer en meer broodnodige ontspanning vinden bij hun jeugdbeweging.

Allemaal goed en wel, maar waarom zouden de leden van de jeugdbeweging al het spelplezier krijgen? De leiding verdient het toch ook om samen te spelen!

En als je het moeilijk vindt om spelen met de leiding te verantwoorden, kies dan toch gewoon voor een van onze speelse vormingen of vormende spelen. Dat is ook eens iets anders dan anders.

Diversiteit

Wanneer je jeugdbeweging er nieuwe leden bij krijgt, kan het ook zijn dat de groep steeds diverser wordt. Hoe je daar als leiding op kan inspelen en hoe je de sterktes uit die diversiteit kan halen, leer je in deze vormingen.

Samenwerking

De smeerolie van elke jeugdbeweging is een goede samenwerking. En goed samenwerken, dat kan je op veel manieren leren: samen een escape game oplossen, maar ook door het te hebben over hoe je elkaar feedback geeft of elkaar talenten te herkennen.

Zo praktisch als 't maar kan

Je krijgt als leider ook te maken met heel concrete situaties waarover misschien niet iedereen op dezelfde lijn zit. Met deze vormingen leer je niet enkel wat bij over harde situaties, maar ga je ook met elkaar in gesprek, zodat er onderlinge harmonie is.


Meer over Samenwerking & Teambuilding of Diversiteit of Spel als vormingsmethode of Talenten & Competenties

Opvoeding & Ontwikkeling

Je talenten leren kennen? Bij TAJO is dat kinderspel!

5 april 2024

De missie van TAJO vzw is om maatschappelijk kwetsbare jongeren te motiveren om de kansen die ze krijgen te grijpen. Met dit nieuwe spel dat De Aanstokerij samen met hen maakte, triggeren ze jongeren om deel te nemen aan vrijetijdsbesteding, en leren zij ook TAJO kennen.

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.