Ga verder naar de inhoud

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21.10.2022

Al spelend op zoek naar kinderopvang met ‘Op weg naar kinderopvang’.

Dit spel, dat we ontwikkelden voor Kinderopvang Brussel, is een speelse manier om (toekomstige) ouders te helpen in hun zoektocht naar kinderopvang in Brussel.

Brussel is een behoorlijk ingewikkelde stad, en dat merk je ook als je er woont. Een van de moeilijkheden waarmee je kan kampen als inwoner is het vinden van kinderopvang. Hoe begin je daar aan en bij wie kan je terecht?

Op weg naar kinderopvang’ is een speelse methode waarmee organisaties binnen Brussel mensen in de juiste richting kunnen sturen. Bovendien is het spel geschikt voor verschillende spelcontexten: het groepsspel kan gespeeld worden binnen groepswerkingen zoals oudergroepen of vrouwenwerkingen, en het individuele spel bij gezinnen thuis of bij intake- en begeleidingsgesprekken.

Hoe werkt het spel?

Tijdens het spel voeren spelers verschillende opdrachten uit die allemaal gaan over deelthema’s van kinderopvang. In de groepsversie van het spel voeren ze die opdrachten uit om voorwerpkaarten te winnen, die ze in het rugzakje van hun kind kunnen steken om punten te scoren, bij de individuele versie worden de opdrachten specifiek geselecteerd om thema’s te behandelen waarover spelers vragen hebben.

En omdat de regels niet ingewikkeld zijn, is het spel ook toegankelijk voor spelers die het Nederlands slechts beperkt machtig zijn!


Meer over Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling

Je talenten leren kennen? Bij TAJO is dat kinderspel!

5 april 2024

De missie van TAJO vzw is om maatschappelijk kwetsbare jongeren te motiveren om de kansen die ze krijgen te grijpen. Met dit nieuwe spel dat De Aanstokerij samen met hen maakte, triggeren ze jongeren om deel te nemen aan vrijetijdsbesteding, en leren zij ook TAJO kennen.

Mediawijsheid

Safehaven: tot de metaverse veilig is voor jongeren

16 februari 2024

De metaverse maakt steeds meer deel uit van de online leefwereld van kinderen en jongeren. Helaas schuilen er ook online risico’s in deze digitale werelden. Daarom werkte De Aanstokerij mee aan het Roblox-spel SAFEHAVEN van Plan International. Dit spel sensibiliseert jongeren over hun gendergelijkheid en grensoverschrijdend gedrag.

Mentaal welzijn

'Ben je gek!?' is een te gek spel

7 september 2023

Ben je Gek!?’ is een klasspel dat we samen met Te Gek!? ontwikkelden. In dit spel voor leerlingen in de 2e en 3e graad secundair onderwijs doorbreken we het stigma rond geestelijke gezondheid, en dagen we jongeren uit zichzelf te versterken.