Ga verder naar de inhoud

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21.10.2022

Al spelend op zoek naar kinderopvang met ‘Op weg naar kinderopvang’.

Dit spel, dat we ontwikkelden voor Kinderopvang Brussel, is een speelse manier om (toekomstige) ouders te helpen in hun zoektocht naar kinderopvang in Brussel.

Brussel is een behoorlijk ingewikkelde stad, en dat merk je ook als je er woont. Een van de moeilijkheden waarmee je kan kampen als inwoner is het vinden van kinderopvang. Hoe begin je daar aan en bij wie kan je terecht?

Op weg naar kinderopvang’ is een speelse methode waarmee organisaties binnen Brussel mensen in de juiste richting kunnen sturen. Bovendien is het spel geschikt voor verschillende spelcontexten: het groepsspel kan gespeeld worden binnen groepswerkingen zoals oudergroepen of vrouwenwerkingen, en het individuele spel bij gezinnen thuis of bij intake- en begeleidingsgesprekken.

Hoe werkt het spel?

Tijdens het spel voeren spelers verschillende opdrachten uit die allemaal gaan over deelthema’s van kinderopvang. In de groepsversie van het spel voeren ze die opdrachten uit om voorwerpkaarten te winnen, die ze in het rugzakje van hun kind kunnen steken om punten te scoren, bij de individuele versie worden de opdrachten specifiek geselecteerd om thema’s te behandelen waarover spelers vragen hebben.

En omdat de regels niet ingewikkeld zijn, is het spel ook toegankelijk voor spelers die het Nederlands slechts beperkt machtig zijn!


Meer over Opvoeding & Ontwikkeling

Mentaal welzijn

'Ben je gek!?' is een te gek spel

7 september 2023

Ben je Gek!?’ is een klasspel dat we samen met Te Gek!? ontwikkelden. In dit spel voor leerlingen in de 2e en 3e graad secundair onderwijs doorbreken we het stigma rond geestelijke gezondheid, en dagen we jongeren uit zichzelf te versterken.

Opvoeding & Ontwikkeling

Al spelend vaardigheden voor het leven ontwikkelen

7 juli 2023

Een aandachtig oog heeft het misschien al opgemerkt, al scrollend door ons aanbod op de webshop, de icoontjes van de '21st century skills' of 'life skills'. Met de icoontjes verwijzen we naar de specifieke life skills waaraan gewerkt wordt in de spelen in ons aanbod.

Mentaal welzijn

Binnenkort: Ben je gek!?

9 mei 2023

Weet je wat pas te gek is? Het nieuwe spel over geestelijke gezondheid dat we binnenkort samen met Te Gek!? lanceren!
Jongeren zijn volop bezig met hun eigen identiteit en de wereld te ontdekken. Daarbij komen ze onvermijdelijk moeilijke situaties tegen waar ze elk op hun eigen manier mee omgaan. Daarover praten is moeilijk, maar met het rollenspel ‘Ben je gek!?’ dagen we jongeren uit om dat toch te doen.