Ga verder naar de inhoud

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21.10.2022

Al spelend op zoek naar kinderopvang met ‘Op weg naar kinderopvang’. Dit spel, dat we ontwikkelden voor Kinderopvang Brussel, is een speelse manier om (toekomstige) ouders te helpen in hun zoektocht naar kinderopvang in Brussel.

Brussel is een behoorlijk ingewikkelde stad, en dat merk je ook als je er woont. Een van de moeilijkheden waarmee je kan kampen als inwoner is het vinden van kinderopvang. Hoe begin je daar aan en bij wie kan je terecht?

Op weg naar kinderopvang’ is een speelse methode waarmee organisaties binnen Brussel mensen in de juiste richting kunnen sturen. Bovendien is het spel geschikt voor verschillende spelcontexten: het groepsspel kan gespeeld worden binnen groepswerkingen zoals oudergroepen of vrouwenwerkingen, en het individuele spel kan bij gezinnen thuis of bij intake- en begeleidingsgesprekken.

Hoe werkt het spel?

Tijdens het spel voeren spelers verschillende opdrachten uit die allemaal gaan over deelthema’s van kinderopvang. In de groepsversie van het spel voeren ze die opdrachten uit om voorwerpkaarten te winnen, die ze in de rugzakje van hun kind kunnen steken om punten te scoren, bij de individuele versie worden de opdrachten specifiek geselecteerd om thema’s te behandelen waarover spelers vragen hebben.

En omdat de regels niet ingewikkeld zijn, is het spel ook toegankelijk voor spelers die het Nederlands slechts beperkt machtig zijn!


Meer over Opvoeding & Ontwikkeling

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.

Conflict & polarisering

Makkelijker praten over moeilijke onderwerpen

8 juni 2022
Hoe praat je op een leuke manier met kinderen over soms moeilijke onderwerpen?
Communicatie & Feedback

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

3 juni 2022

De Leef! werkboeken gebaseerd op Verbindende Communicatie leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren.