Ga verder naar de inhoud

Rookvrije 'Zever in pakskes-challenge'

18.11.2020

Sta je in de 3de graad secundair onderwijs? We dagen je samen met Gezond Leven uit voor de ‘Zever in pakskes-challenge’.

Sta je in de 3de graad secundair onderwijs? We dagen je samen met Gezond Leven uit voor de ‘Zever in pakskes-challenge’.

Ga alleen, met je collega's of je leerlingen de uitdaging aan en breng de slogan ‘Mijn school X bouwt mee aan een rookvrije, kritische en weerbare generatie!’ in beeld aan de hand van een leuke foto. Zet jullie creativiteit in the picture. Letterlijk!

En win een toffe spelbegeleiding van 'Zever in pakskes' over het thema roken voor de 3de graad secundair onderwijs (ter waarde van €250).


Over wat?

Meer over Gezondheid

Gezondheid

Naar een warmere samenleving met 'Zorgvriendelijke gemeente'

10 november 2023

Hoe zou het zijn als er in elke gemeente rekening wordt gehouden met mensen die een chronische ziekte hebben en mantelzorgers? Samen met Samana ontwikkelden we een speels stappenplan waarmee hun basiswerking met betrokken doelgroepen aan de slag kunnen om een concreet voorstel aan de gemeente te leveren.

Duurzaamheid

Spelen voor klimaatrechtvaardigheid

27 oktober 2023

De klimaatcrisis treft niet iedereen even hard; de mensen die het hardst getroffen worden door klimaatrampen zijn vaak de mensen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. Wat kunnen jij en ik doen om hen te behoeden voor de steeds erger wordende natuurrampen? Gebruik spel als creatieve manier om dat gesprek aan te gaan.

Gezondheid

De pet op tegen kanker in 'Kan'k er iets aan doen?'

19 april 2023

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Dat betekent dat er in elke klas wel iemand zit die kanker van dichtbij meemaakt. Hoe ga je daar als leerkracht mee om? Samen met Kom Op Tegen Kanker maakten we het klasspel ‘Kan’k er iets aan doen?’ een antwoord op die vraag te bieden en kanker bespreekbaar te maken in de tweede graad basisonderwijs.