Ga verder naar de inhoud

Rookvrije 'Zever in pakskes-challenge'

18.11.2020

Sta je in de 3de graad secundair onderwijs? We dagen je samen met Gezond Leven uit voor de ‘Zever in pakskes-challenge’.

Sta je in de 3de graad secundair onderwijs? We dagen je samen met Gezond Leven uit voor de ‘Zever in pakskes-challenge’.

Ga alleen, met je collega's of je leerlingen de uitdaging aan en breng de slogan ‘Mijn school X bouwt mee aan een rookvrije, kritische en weerbare generatie!’ in beeld aan de hand van een leuke foto. Zet jullie creativiteit in the picture. Letterlijk!

En win een toffe spelbegeleiding van 'Zever in pakskes' over het thema roken voor de 3de graad secundair onderwijs (ter waarde van €250).


Over wat?

Meer over Gezondheid

Gezondheid

Spelen met grenzen tijdens de Week van de Lentekriebels

20 maart 2023

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Gezondheid

De meest romantische spelen van De Aanstokerij

7 februari 2023

Rond 14 februari hangt er meer dan genoeg liefde in de lucht. Men zegt wel eens dat liefde een werkwoord, maar het kan ook een speelwoord zijn. Met deze selectie doorloop je op speelse wijze elke fase van de romantiek.

Gezondheid

Speelse klasgesprekken over alcohol met 'Nognito'

31 januari 2023

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) vroeg De Aanstokerij om speelse gespreksmethodieken te ontwikkelen voor leerlingen in de derde graad basis- en de eerste graad secundair onderwijs. Het resultaat is 'Nognito', een verzamelbundel gespreksmethodieken met een digitaal luik dat leerlingen stimuleert na te denken over hun alcoholconsumptie.