Ga verder naar de inhoud

Publicatie: Roadbook voor (doe-het-zelf) spelitecten

22.01.2018

Alles wat je altijd wilde weten over het maken van een spel! Hoe kan je bij het maken van een spel nét dat level hoger gaan?

Je vindt in deze publicatie spannende reisroutes door de jungle van de spelwereld.

Met welke bril deze publicatie bekijken?

Een spelontwikkeling kan heel verschillende routes afleggen. Er is dus geen afgebakend pad. Je zal zelf - naargelang wat je tegenkomt - bepaalde lussen opnieuw moeten maken, etappes overslaan of omdraaien of net een heel andere weg inslaan. Dit wordt, waar mogelijk, ook aangegeven in de fiches.

Dat gezegd zijnde, kan je deze publicatie wel zien als een leidraad, een houvast om van start te gaan. Het helpt je om het bos door de bomen te zien. Het kan ook dat duwtje in de rug zijn om toch eens die andere weg te bewandelen. Aan jou om die kans ook echt te grijpen!

Roadmap:

  • Etappe 1. De kaart: waar exact wil ik met mijn spel naartoe?
  • Etappe 2. De weg naar het concept.
  • Etappe 3. Conceptovermeestering: hoe ga je van een concept naar een speelbaar spel?

Roadbook voor (doe-het-zelf) spelitecten is een uitgave van De Aanstokerij vzw, met steun van de Vlaamse Overheid.


Meer over Spel als vormingsmethode

Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!

Duurzaamheid

Hoe plasticvrij is De Aanstokerij?

18 mei 2023

Als je ooit al een speldoos hebt vastgehad, weet je dat daar vaak wat plastic onderdelen inzitten. Onze grafische vormgevers zijn niet alleen keien in spelen mooi maken, maar staan ook in voor de productie van spelen. Zij zijn dus de perfecte personen om te interviewen over het plasticgebruik van De Aanstokerij.

Diversiteit

Onze visie op gezin: reisgezelschap op je levenspad

12 mei 2023

Op 15 mei is het Internationale Dag van het Gezin. De Aanstokerij heeft de afgelopen decennia een behoorlijk aanbod spelen voor en over gezinnen ontwikkeld. Voor de gelegenheid giet pedagogisch coördinator Fiona de blik van De Aanstokerij op 'gezin' in woorden.