Ga verder naar de inhoud

Het Nieuwe Leren: hoepaktgedadaan?

04.03.2012

Praktische kit rond Het Nieuwe Leren (HNL) van jongeren voor robuuste vormingswerkers en leerkrachten met ballen!

Ben jij gebeten door leren en jongeren?
Op zoek naar werkvormen om hen te blijven boeien?
Al gedacht aan henzelf als vertrekpunt?

Dan is deze publicatie jouw must-have!

‘Het Nieuwe Leren: hoepaktgedadaan?’ geeft je op een zeer visuele en beknopte manier alle nodige bagage mee over hoe een betere leeromgeving te creëren voor jongeren.

‘Wat?’, ‘Waarom?’ en vooral ‘Hoe concreet aan de slag?’ passeren de revue, en dat alles in een handige notendop! En als kers op de taart, krijg je de jongeren zelf ook te horen: wat zijn hun bevindingen rond dit alles?

We blijven dus met onze voeten op de grond: geen theoretische blabla, maar down-to-earth doetips voor een betere praktijk!

Aan de slag!

'Het Nieuwe Leren: hoepaktgedadaan?' is een uitgave van De Aanstokerij vzw, met steun van de Vlaamse Overheid.


Meer over Spel als vormingsmethode

Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!

Duurzaamheid

Hoe plasticvrij is De Aanstokerij?

18 mei 2023

Als je ooit al een speldoos hebt vastgehad, weet je dat daar vaak wat plastic onderdelen inzitten. Onze grafische vormgevers zijn niet alleen keien in spelen mooi maken, maar staan ook in voor de productie van spelen. Zij zijn dus de perfecte personen om te interviewen over het plasticgebruik van De Aanstokerij.

Diversiteit

Onze visie op gezin: reisgezelschap op je levenspad

12 mei 2023

Op 15 mei is het Internationale Dag van het Gezin. De Aanstokerij heeft de afgelopen decennia een behoorlijk aanbod spelen voor en over gezinnen ontwikkeld. Voor de gelegenheid giet pedagogisch coördinator Fiona de blik van De Aanstokerij op 'gezin' in woorden.