Ga verder naar de inhoud

Het Nieuwe Leren: hoepaktgedadaan?

04.03.2012

Praktische kit rond Het Nieuwe Leren (HNL) van jongeren voor robuuste vormingswerkers en leerkrachten met ballen!

Ben jij gebeten door leren en jongeren?
Op zoek naar werkvormen om hen te blijven boeien?
Al gedacht aan henzelf als vertrekpunt?

Dan is deze publicatie jouw must-have!

‘Het Nieuwe Leren: hoepaktgedadaan?’ geeft je op een zeer visuele en beknopte manier alle nodige bagage mee over hoe een betere leeromgeving te creëren voor jongeren.

‘Wat?’, ‘Waarom?’ en vooral ‘Hoe concreet aan de slag?’ passeren de revue, en dat alles in een handige notendop! En als kers op de taart, krijg je de jongeren zelf ook te horen: wat zijn hun bevindingen rond dit alles?

We blijven dus met onze voeten op de grond: geen theoretische blabla, maar down-to-earth doetips voor een betere praktijk!

Aan de slag!

'Het Nieuwe Leren: hoepaktgedadaan?' is een uitgave van De Aanstokerij vzw, met steun van de Vlaamse Overheid.


Meer over Spel als vormingsmethode

Spel als vormingsmethode

Webinar: teamversterkende spelen

12 december 2023

Hoe kan je via spel aan een sterk team werken? Speltrainer Hendrik heeft het antwoord op die vraag al bij tientallen organisaties gedemonstreerd. In deze videoreeks deelt hij zijn expertise over hoe je a.h.v. het teammodel van Lencioni een goed geolied team wordt. Via speelse methodieken ontdek je de onderdelen van een goed draaiend team, waardoor je de sfeer en de resultaten zal zien verbeteren.

Spel als vormingsmethode

Toegankelijkheidstips van onze vormgevers

17 november 2023

Hoe zorgt De Aanstokerij ervoor dat onze spelen zo toegankelijk mogelijk zijn? Een deel van het antwoord op die vraag ligt bij onze vormgevers. Zij delen graag de tips over visuele accessibility die zij over de jaren heen verzamelden.

Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!