Ga verder naar de inhoud

Dag voor mensen met een beperking: Inclusief aan het spel

26.11.2022

De Verenigde Naties heeft 3 december uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’, een dag waarop gelijke kansen voor mensen met een beperking centraal staan. Ook bij De Aanstokerij vinden we dat een belangrijk thema, want spelen is voor iedereen.

Door met spel aan de slag te gaan, zetten wij bij De Aanstokerij alle spelers in hun kracht en zorgt diversiteit net voor meerwaarde.

De spelvorm is een geknipt medium om het onderwerp beperkingen bespreekbaar te maken. Iedereen speelt immers graag, ongeacht fysieke of verstandelijke beperkingen. Al spelend kan je op een leuke manier ervaren hoe het leven met een beperking is, en gesprekken over het onderwerp stimuleren. Zo kan iedereen op een veilige manier aan het woord komen en zelf ontdekken welke stappen naar een inclusieve omgeving genomen kunnen worden.

Wil je meer stilstaan bij de leefwereld van mensen met een beperking en hoe je daar als groep mee om kan gaan? Dan vind je in ons aanbod vast en zeker een spel, workshop of publicatie die van pas komt.

Spelen over mentale kwetsbaarheid

Met de spelen van De Bagagedrager kan je iedereen op een dynamische manier betrekken bij gesprekken over mentale kwetsbaarheid en beperkingen. Deze spelen kan je bovendien ook door ons laten begeleiden.

Doe je mee?

€ 39,90

Is dat RAAR?

€ 59,90

Spelend begrijpen

Ontdekken hoe de leefwereld van mensen met een beperking eruitziet, ook dat kan je via spel aanpakken. Deze workshops helpen spelers met of zonder beperking, jong of oud, elkaars leefwereld begrijpen, en ontdekken wat ze kunnen doen om niemand uit te sluiten.

Spelen met iedereen

Iedereen speelt graag, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan spelen.
Samenwerkingsspelen PLUS bestaat uit een verzameling spelen die ook met mensen met een beperking gespeeld kunnen worden. Iedereen Wint! is een gratis publicatie waarin je leert hoe je ervoor spel kan laten plakken bij iedereen in je groep.


Meer over Diversiteit of Mentaal welzijn of Samenwerking & Teambuilding

Gezondheid

Spelen (is goed) voor je gezondheid

3 april 2024

Op 7 april blaast de Wereldgezondheidsorganisatie spreekwoordelijke kaarsjes uit. We vieren dan ook elk jaar die verjaardag met Wereldgezondheidsdag, en dit jaar staat "mijn gezondheid, mijn recht" centraal. Via spel kan je kennis over gezondheid voor verschillende doelgroepen toegankelijk maken, dus tonen we graag onze gezondste spelen.

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Gezondheid

Interview: Spelend Pyjamadag in met Bednet!

15 maart 2024

Hoe bereid je een klas voor op een leerling die de lessen een tijdje digitaal zal moeten volgen? Samen met Bednet maakten we het Bednet Klasspel, dat leerlingen in het lager onderwijs aan het denken zet over wat er zoal bij komt kijken en wat het effect van zo'n afwezigheid is op de klas.