Ga verder naar de inhoud

Inclusief aan het spel

26.11.2022

De Verenigde Naties heeft 3 december uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’, een dag waarop gelijke kansen voor mensen met een beperking centraal staan. Ook bij De Aanstokerij vinden we dat een belangrijk thema, want spelen is voor iedereen.

Door met spel aan de slag te gaan, zetten wij bij De Aanstokerij alle spelers in hun kracht en zorgt diversiteit net voor meerwaarde.

De spelvorm is een geknipt medium om het onderwerp beperkingen bespreekbaar te maken. Iedereen speelt immers graag, ongeacht fysieke of verstandelijke beperkingen. Al spelend kan je op een leuke manier ervaren hoe het leven met een beperking is, en gesprekken over het onderwerp stimuleren. Zo kan iedereen op een veilige manier aan het woord komen en zelf ontdekken welke stappen naar een inclusieve omgeving genomen kunnen worden.

Wil je meer stilstaan bij de leefwereld van mensen met een beperking en hoe je daar als groep mee om kan gaan? Dan vind je in ons aanbod vast en zeker een spel, workshop of publicatie die van pas komt.

Spelen over mentale kwetsbaarheid

Met de spelen van De Bagagedrager kan je iedereen op een dynamische manier betrekken bij gesprekken over mentale kwetsbaarheid en beperkingen. Deze spelen kan je bovendien ook door ons laten begeleiden.

Doe je mee?

€ 25,00

Is dat RAAR?

€ 59,90

Spelend begrijpen

Ontdekken hoe de leefwereld van mensen met een beperking eruitziet, ook dat kan je via spel aanpakken. Deze workshops helpen spelers met of zonder beperking, jong of oud, elkaars leefwereld begrijpen, en ontdekken wat ze kunnen doen om niemand uit te sluiten.

Spelen met iedereen

Iedereen speelt graag, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan spelen.
Samenwerkingsspelen PLUS bestaat uit een verzameling spelen die ook met mensen met een beperking gespeeld kunnen worden. Iedereen Wint! is een gratis publicatie waarin je leert hoe je ervoor spel kan laten plakken bij iedereen in je groep.


Meer over Diversiteit of Mentaal welzijn of Samenwerking & Teambuilding

Gezondheid

Speelse klasgesprekken over alcohol met 'Nognito'

31 januari 2023

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) vroeg De Aanstokerij om speelse gespreksmethodieken te ontwikkelen voor leerlingen in de derde graad basis- en de eerste graad secundair onderwijs. Het resultaat is 'Nognito', een verzamelbundel gespreksmethodieken met een digitaal luik dat leerlingen stimuleert na te denken over hun alcoholconsumptie.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

25 januari 2023

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.

Mentaal welzijn

We zijn gek van 'Gek van mezelf'

20 januari 2023

De drempel om een gesprek over mentale gezondheid te beginnen ligt vaak heel hoog. Met het nieuwe koopspel 'Gek van mezelf: het mentale gezondheid spel' kan je het gesprek makkelijker aangaan, want je creëert er een sfeer van openheid mee en leert elkaar op een andere manier beter mee kennen.