Ga verder naar de inhoud

Word al spelend een duurzame held

02.09.2021

Van 18 tot 25 september 2021 vieren we de zesde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Daarom organiseert de VVSG voor de vierde maal op rij de Week van de Duurzame Gemeente.

De publiekscampagne wil enerzijds de bekendheid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) vergroten en anderzijds lokale besturen handvaten aanreiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn.

Tijdens de campagneweek hijsen gemeenten de SDG-vlag aan het gemeentehuis en zetten ze hun lokale duurzame helden in de bloemetjes. De helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die dagdagelijks bijdragen aan één of meerdere SDG('s) en daarom de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen worden.

In 2021 ligt de focus op helden die bijdragen aan de planet-pijler van duurzame ontwikkeling:

  • SDG 6: Schoon water en sanitair
  • SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • SDG 13: Klimaatactie
  • SDG 14: Leven in het water
  • SDG 15: Leven op het land

De PLANET pijler moet gezien worden als het fundament waarop alles gebouwd wordt. We hebben maar één planeet en binnen de grenzen daarvan kunnen we de samenleving (PEOPLE) en onze economie en welzijn (PROSPERITY) opbouwen.

Wist je dat je op onze webshop ook afzonderlijk kan zoeken op de SDG's?

Creëer al spelend bewustzijn rond duurzame ontwikkeling

Hieronder stellen we je enkele spelen voor die aan de planet-pijler werken:

Visie achter de 17 SDG's

SDG 12: verantwoorde consumptie en productie

SDG 13: Klimaatactie

SDG 14: Leven in het water

Vind ons hele aanbod in de webshop


Meer over Duurzaamheid of Wereldburgerschap

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Duurzaamheid

De Aanstokerij trekt het zich aan

26 januari 2024

Een dikke trui aandoen volstaat niet voor het klimaat: tijd voor wat drastischere klimaatacties! De Aanstokerij trekt het zich alvast aan met klimaatvriendelijke duurzaamheidsspelen waarmee je kleine verschillen voor het klimaat maakt.

Social skills

Plezier tot hier, en niet verder!

22 december 2023

Tieners hebben het niet altijd even makkelijk om hun eigen grenzen aan te geven en die van anderen te herkennen. Daarom werkten we samen met vrijwilligers van Jonge Helden aan deze gratis speelse werkvorm, waarmee begeleiders in het jeugdwerk en onderwijs rond het thema aan de slag kunnen.