Ga verder naar de inhoud

Word al spelend een duurzame held

02.09.2021

Van 18 tot 25 september 2021 vieren we de zesde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Daarom organiseert de VVSG voor de vierde maal op rij de Week van de Duurzame Gemeente.

De publiekscampagne wil enerzijds de bekendheid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) vergroten en anderzijds lokale besturen handvaten aanreiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn.

Tijdens de campagneweek hijsen gemeenten de SDG-vlag aan het gemeentehuis en zetten ze hun lokale duurzame helden in de bloemetjes. De helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die dagdagelijks bijdragen aan één of meerdere SDG('s) en daarom de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen worden.

In 2021 ligt de focus op helden die bijdragen aan de planet-pijler van duurzame ontwikkeling:

  • SDG 6: Schoon water en sanitair
  • SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • SDG 13: Klimaatactie
  • SDG 14: Leven in het water
  • SDG 15: Leven op het land

De PLANET pijler moet gezien worden als het fundament waarop alles gebouwd wordt. We hebben maar één planeet en binnen de grenzen daarvan kunnen we de samenleving (PEOPLE) en onze economie en welzijn (PROSPERITY) opbouwen.

Wist je dat je op onze webshop ook afzonderlijk kan zoeken op de SDG's?

Creëer al spelend bewustzijn rond duurzame ontwikkeling

Hieronder stellen we je enkele spelen voor die aan de planet-pijler werken:

Visie achter de 17 SDG's

SDG 12: verantwoorde consumptie en productie

SDG 13: Klimaatactie

SDG 14: Leven in het water

Vind ons hele aanbod in de webshop


Meer over Duurzaamheid of Wereldburgerschap

Duurzaamheid

Goed op weg via spel

15 september 2023

In de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september wordt extra aandacht besteed aan duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Waarom je leerlingen niet eens laten nadenken over dit thema en over welke vervoerskeuzes zij kunnen maken via spel?

Duurzaamheid

Duurzame brood en spelen: 'Food Wave: the Battle'

28 juni 2023

Een van de dingen die jij en ik kunnen doen voor het klimaat is duurzaam consumeren. In het stadsspel Food Wave: The Battle, dat we in Brugge organiseerden, zetten we jeugdbewegingen aan het denken over de duurzame ontwikkelingsdoelen.

Mentaal welzijn

Bedank de leerkracht met een spel

7 juni 2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!