Ga verder naar de inhoud

Verbindend communiceren met kinderen en jongeren

17.10.2019

Verbindend Communiceren gaat o.a. over het leren omgaan met je gevoelens en het begrijpen van de behoeften die achter deze gevoelens schuilgaan. Het kan je communicatie met anderen alleen maar ten goede komen.

Hoe leer je kinderen en jongeren verbindend communiceren? Er gaat heel wat om in hun hoofden. Meer dan eens worden ze door een gevoel van onzekerheid overvallen en maken ze zich druk over hoe anderen hen bekijken.

Met deze spelen kan je woorden geven aan gevoelens en behoeften en op een eenvoudige en speelse manier werken aan een positief zelfbeeld:

GROK draagt bij aan het bewust worden van wat er in jezelf en je medespelers leeft aan gevoelens en behoeften, gebaseerd op Geweldloos Communiceren. Ontwikkeld voor volwassenen en ook te spelen met kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

In Suus & Luk - Bekijk het maar ga je aan de slag met emoties/gevoelens en gedrag. Spelenderwijs luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Voor speelvogels vanaf 3 jaar.

Het Deugdenspel bevat 52 bouwstenen van het karakter: deugden inspireren, confronteren, ondersteunen, troosten, bemoedigen en verbinden. De kaarten kunnen overal worden gebruikt: thuis, op school en daarbuiten.

Spelen maar


Meer over Communicatie & Feedback of Verbindend communiceren

Gezondheid

Spelen met grenzen

22 februari 2024

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Social skills

Meer spelen, minder pesten!

30 januari 2024

Van 10 tot 18 februari is het de Vlaamse Week tegen Pesten en zetten ook wij helemaal in op verbondenheid om pesten tegen te gaan. Pesten voorkomen hoeft geen saaie bedoening te zijn waarin iemand gewoon uitlegt dat pesten echt niet oké is. Pak je het op een leuke en interactieve manier aan, dan krijg je iedereen mee in je verhaal.

Samenwerking & Teambuilding

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21 november 2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.