Ga verder naar de inhoud

Spelen rond duurzaamheid

09.05.2019

De bewustwordingscampagne ‘Mei Plasticvrij’ doet je stilstaan bij de impact van onze consumptie van plastic op het milieu. Hoe kan je gedurende deze maand je leven en de wereld een stukje meer plasticvrij maken? De actie wil je graag inspireren en tonen welke alternatieven er zijn om plastic vervuiling tegen te gaan.

Niet alleen deze plastickwestie, maar ook de klimaatopwarming leeft enorm. Tienduizenden jongeren trekken al enkele maanden de straat op om zich te laten horen. Het is duidelijk dat als we verandering willen, het van alle kanten moet komen: die van de consument, de producent, de verkoper, de overheid ...

Wil je je leerlingen, studenten, jongerengroep, team … aan het denken zetten over het duurzaamheidsthema? Doe het via spel!

We hebben onze spelen rond dit thema in een handig overzicht gegoten, want duurzaamheid kan je via verschillende insteken benaderen:

  • Hoe kunnen we onze levensstijl duurzamer maken?
  • Hoe kunnen bedrijven duurzamer ondernemen?
  • Hoe kunnen we aan duurzame ontwikkeling werken en op een duurzame manier vraag en aanbod op elkaar afstemmen zodat onze aarde leefbaar blijft?
  • ...

Spelen over duurzaamheid


Meer over Duurzaamheid of Wereldburgerschap

Duurzaamheid

De Aanstokerij speelt het proper (én gratis)

23 maart 2023

Vorig jaar maakten we samen met Mooimakers 'Vuil Spel'. Dit jaar trakteert Mooimakers erkende jeugdwerkingen op een gratis begeleiding van dit spel, waarin leden grondig kennismaken met het onderwerp 'zwerfvuil' en hoe zij het kunnen vermijden.

Wereldburgerschap

Pilootproject rond beleidsparticipatie met 11- tot 12-jarigen

15 maart 2023

In dit traject krijgen kinderen uit jouw gemeente of stad de kans om op een speelse manier hun stem te geven, te gebruiken en mee na te denken over hun stad of gemeente. Het traject bestaat uit 3 sessies van 2 uur met telkens ongeveer 10 deelnemers. Schrijf je je in vóór 30 maart, dan maak je kans op een gratis traject.

Diversiteit

Terug van nooit weggeweest: Bingo Mondial

28 februari 2023

Nu en dan buigt De Aanstokerij zich over een van onze oudere spelen, waarvan we denken dat het toe is aan een update en een vers likje verf. Zou houden we onze spelen extra relevant (en leuk) om op begeleiding te spelen. Deze keer was het de beurt aan Bingo Mondial, het rollenspel over de ongelijke verdeling van macht en middelen.