Ga verder naar de inhoud

Spelen rond duurzaamheid

09.05.2019

De bewustwordingscampagne ‘Mei Plasticvrij’ doet je stilstaan bij de impact van onze consumptie van plastic op het milieu. Hoe kan je gedurende deze maand je leven en de wereld een stukje meer plasticvrij maken? De actie wil je graag inspireren en tonen welke alternatieven er zijn om plastic vervuiling tegen te gaan.

Niet alleen deze plastickwestie, maar ook de klimaatopwarming leeft enorm. Tienduizenden jongeren trekken al enkele maanden de straat op om zich te laten horen. Het is duidelijk dat als we verandering willen, het van alle kanten moet komen: die van de consument, de producent, de verkoper, de overheid ...

Wil je je leerlingen, studenten, jongerengroep, team … aan het denken zetten over het duurzaamheidsthema? Doe het via spel!

We hebben onze spelen rond dit thema in een handig overzicht gegoten, want duurzaamheid kan je via verschillende insteken benaderen:

  • Hoe kunnen we onze levensstijl duurzamer maken?
  • Hoe kunnen bedrijven duurzamer ondernemen?
  • Hoe kunnen we aan duurzame ontwikkeling werken en op een duurzame manier vraag en aanbod op elkaar afstemmen zodat onze aarde leefbaar blijft?
  • ...

Spelen over duurzaamheid


Meer over Duurzaamheid of Wereldburgerschap

Samenwerking & Teambuilding

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21 november 2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.

Gezondheid

Naar een warmere samenleving met 'Zorgvriendelijke gemeente'

10 november 2023

Hoe zou het zijn als er in elke gemeente rekening wordt gehouden met mensen die een chronische ziekte hebben en mantelzorgers? Samen met Samana ontwikkelden we een speels stappenplan waarmee hun basiswerking met betrokken doelgroepen aan de slag kunnen om een concreet voorstel aan de gemeente te leveren.

Duurzaamheid

Spelen voor klimaatrechtvaardigheid

27 oktober 2023

De klimaatcrisis treft niet iedereen even hard; de mensen die het hardst getroffen worden door klimaatrampen zijn vaak de mensen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. Wat kunnen jij en ik doen om hen te behoeden voor de steeds erger wordende natuurrampen? Gebruik spel als creatieve manier om dat gesprek aan te gaan.