Ga verder naar de inhoud

Speelse kennismaking met circulaire economie

26.01.2021

De nieuwe lichting Spelmakers stelt een nieuw downloadbaar spel voor: 'Spin the economy'.

Dit gratis spel is een eerste speelse kennismaking met het basisprincipe van circulaire economie voor jongeren van de 2de en 3de graad secundair onderwijs.

De spelers maken kennis met de volgende principes:

  • Afvalstoffen verwerken in nieuwe productieprocessen
  • Het aanboren van nieuwe grondstoffen vermijden
  • Het verschil tussen lineaire en circulaire economie
  • De 3R- aanpak: reduce, reuse en recycle

Meer over Duurzaamheid of Wereldburgerschap

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

10 mei 2024

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Wereldburgerschap

Samen naar een herdruk van 'Got your back'!

2 mei 2024

Vorig jaar ontwikkelde De Aanstokerij samen met Stad Leuven 'Got your back', een spel waarin spelers ervaren hoe het is om gediscrimineerd te worden en hoe ze als omstander kunnen ingrijpen. Voor de herdruk van dit spel organiseren we een intekenactie, zodat je nu al een of meerdere exemplaren kan verzekeren om te verdelen onder scholen, sportclubs, bibliotheken ...

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.