Ga verder naar de inhoud

Herfstige spelletjes voor de herfstvakantie

24.10.2022

Het is niet omdat het herfst is, dat je niet buiten kan spelen. Je krijgt het daar net lekker warm van! Om jullie aan het spelen te zetten, delen we een paar herfstige speltips om de herfstvakantie mee te vullen. Speel ze thuis, op boswandeling of, als het weer écht te slecht is, toch gewoon binnen.

Bladblazertjes

Wat heb je nodig?

Per speler:

  • Een rietje
  • Een boomblaadje

Hoe werkt het spel?

Leg de boomblaadjes naast elkaar op tafel (of op de grond), en teken iets verderop een finishlijn. De spelers moeten zo snel mogelijk hun blaadje over die lijn blazen om te winnen.

Zaklampverstoppertje

Wat heb je nodig?

  • Een zaklamp
  • Een plaats met veel plaatsen om je te verstoppen, zoals een bos
  • Een hoop spelers

Hoe werkt het spel?

Dit is een spel om te spelen wanneer het wat donker begint te worden, dus ideaal voor een bosdag met de jeugdbeweging. Een speler begint als zoeker en krijgt een zaklamp, de rest krijgt dertig seconden om zich te versoppen.

De zoeker gaat met zijn zaklamp op zoek naar de rest. Als de zoeker een verstopper 'vangt' in de lichtstraat van de zaklamp én de juiste naam zegt, is de verstopper 'gezien'. De laatste persoon die gezien wordt, is de volgende zoeker.

Appelstapels

Wat heb je nodig?

  • Minstens vijf appels per speler

Hoe werkt het spel?

Leg de appels tussen de spelers. Ze krijgen twee minuten om een zo'n hoog mogelijke toren van appels te bouwen, die vijf tellen recht kan staan zonder ondersteund te worden.

De persoon die aan het einde van de twee minuten de hoogste toren gebouwd heeft, wint.


Ook interessante artikels

Wereldburgerschap

Spelen over mensenrechten

28 november 2022

Op 10 december 1948 ondertekenden de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en dat vieren we elk jaar. Het is zeventig jaar later echter nog steeds heel belangrijk om het over mensenrechten te hebben. Met deze spelen heb je een interactieve leidraad om de verschillenden mensenrechten de duiden.

Diversiteit

Inclusief spelen

26 november 2022

De Verenigde Naties heeft 3 december uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking', een dag waarop gelijke kansen voor hen centraal staan. Als je aan het spelen wilt gaan met een diverse groep, of je spelers de leefwereld van mensen met een beperking wilt leren kennen, dan kunnen deze spelen je een handje helpen.

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

25 november 2022

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.