Ga verder naar de inhoud

Herfstige spelletjes voor de herfstvakantie

24.10.2022

Het is niet omdat het herfst is, dat je niet buiten kan spelen. Je krijgt het daar net lekker warm van! Om jullie aan het spelen te zetten, delen we een paar herfstige speltips om de herfstvakantie mee te vullen. Speel ze thuis, op boswandeling of, als het weer écht te slecht is, toch gewoon binnen.

Bladblazertjes

Wat heb je nodig?

Per speler:

  • Een rietje
  • Een boomblaadje

Hoe werkt het spel?

Leg de boomblaadjes naast elkaar op tafel (of op de grond), en teken iets verderop een finishlijn. De spelers moeten zo snel mogelijk hun blaadje over die lijn blazen om te winnen.

Zaklampverstoppertje

Wat heb je nodig?

  • Een zaklamp
  • Een plaats met veel plaatsen om je te verstoppen, zoals een bos
  • Een hoop spelers

Hoe werkt het spel?

Dit is een spel om te spelen wanneer het wat donker begint te worden, dus ideaal voor een bosdag met de jeugdbeweging. Een speler begint als zoeker en krijgt een zaklamp, de rest krijgt dertig seconden om zich te versoppen.

De zoeker gaat met zijn zaklamp op zoek naar de rest. Als de zoeker een verstopper 'vangt' in de lichtstraat van de zaklamp én de juiste naam zegt, is de verstopper 'gezien'. De laatste persoon die gezien wordt, is de volgende zoeker.

Appelstapels

Wat heb je nodig?

  • Minstens vijf appels per speler

Hoe werkt het spel?

Leg de appels tussen de spelers. Ze krijgen twee minuten om een zo'n hoog mogelijke toren van appels te bouwen, die vijf tellen recht kan staan zonder ondersteund te worden.

De persoon die aan het einde van de twee minuten de hoogste toren gebouwd heeft, wint.


Ook interessante artikels

Gezondheid

Voorschrift: 100mg spelen bij Multipharma

17 april 2024

Welke waarden en competenties staan centraal bij een apotheekketen zoals Multipharma? De Aanstokerij ontwikkelde voor hen een speelse methodiekenset voor medewerkers van Multipharma, waarin ze ontdekken hoe de waarden hun dagelijkse werking stuurt, zodat ze patiënten en klanten zo goed mogelijk kunnen helpen.

Opvoeding & Ontwikkeling

Je talenten leren kennen? Bij TAJO is dat kinderspel!

5 april 2024

De missie van TAJO vzw is om maatschappelijk kwetsbare jongeren te motiveren om de kansen die ze krijgen te grijpen. Met dit nieuwe spel dat De Aanstokerij samen met hen maakte, triggeren ze jongeren om deel te nemen aan vrijetijdsbesteding, en leren zij ook TAJO kennen.

Gezondheid

Spelen (is goed) voor je gezondheid

3 april 2024

Op 7 april blaast de Wereldgezondheidsorganisatie spreekwoordelijke kaarsjes uit. We vieren dan ook elk jaar die verjaardag met Wereldgezondheidsdag, en dit jaar staat "mijn gezondheid, mijn recht" centraal. Via spel kan je kennis over gezondheid voor verschillende doelgroepen toegankelijk maken, dus tonen we graag onze gezondste spelen.