Ga verder naar de inhoud

Gratis 'Weg uit dat web' met de Sidekick Sam Academy

16.12.2022

Armoede op school is niets dat je zomaar kan oplossen. Het is een complex thema waar je als school bewust en voorzichtig mee moet omgaan. Om de kennis over het armoedeweb te vergroten, bieden we samen met Sidekick Sam Academy tien gratis begeleidingen 'Weg uit dat web' aan.

Het armoedeweb via spel

'Weg uit dat web' behandelt het armoedeweb, dat bestaat uit tien domeinen die met elkaar verbonden zijn. Armoede treft ongeveer een op vijf kinderen in ons land, en treft waarschijnlijk dus heel wat leerlingen op school. Bovendien is het een ingewikkeld spel van oorzaken en gevolgen, waardoor het niet eenvoudig is eruit te ontsnappen, en armoede kan leiden tot uitsluiting.

Als je op je school een actieve manier zoekt om rond armoede te werken, dan is 'Weg uit dat web' een speelse workshop over het thema, waarmee je ploeg achteraf zelf mee aan de slag kan. Onderwijs is namelijk een van de domeinen van het armoedeweb, en scholen zijn een belangrijke hefboom om het web te doorbreken.

Sidekick Sam Academy

Sidekick Sam Academy is een online platform dat leerkrachten wil connecteren, inspireren en informeren. Als deel van hun aanbod trakteren ze in 2023 de leerkrachten van maar liefst tien verschillende scholen op de workshop 'Weg uit dat web'! Zo maken ze kennis met de vormen van armoede, en hoe ze het thema toegankelijk en bespreekbaar kunnen maken.

Wil je met je school kans maken op een van de tien gratis begeleidingen 'Weg uit dat web'? Registreer je dan op sidekicksamacademy.be, en stel je school kandidaat. Er zijn maar tien plaatsen, en op is op!

Nuttig om te weten: we komen bij je langs op een moment dat voor jou past, maar slechts tot en met december 2023.

Wil je met je leerlingen spelen over armoede?

Dan kan je zelf een begeleiding 'Weg uit dat web' aanvragen om in de klas te spelen, of het spel zelf kopen, zodat je er keer na keer zelf mee aan de slag kan.


Meer over Economie en Financiën of Wereldburgerschap of Diversiteit

Diversiteit

Wat kan je leren van de boze wolf?

6 juli 2023

Er was eens... een ander perspectief op dat klassieke sprookje. Sprookjes zijn niet alleen vermakelijke verhaaltjes, ze herbergen ook vaak nuttige lessen. Draai je een sprookje echter om, dan ontdek je dat die wolf het misschien niet slecht bedoelde...

Mentaal welzijn

Bedank de leerkracht met een spel

7 juni 2023

Nog op zoek naar een leuke manier om de leerkracht van je kroost te bedanken voor het fijne schooljaar? Met een spel van De Aanstokerij zit je zeker goed en kan de leerkracht in kwestie volgend schooljaar lekker aan het spel met de nieuwe klas. Talloze lesuren speelplezier gegarandeerd!

De Aanstokerij in de stemming

Aanstekelijke kinderen wegen op het beleid in Oud-Heverlee

30 mei 2023
Een ongewoon beeld op de gemeenteraad van Oud-Heverlee dinsdagavond 30 mei. Kinderen van de Vrije Basisschool Sint-Joris-Weert stelden aan…